Instagram : @peejburhan

jangan nak pemalas sangat ok.

as usual nak clearkan pics. baru sedar ada gambar2 ni.
2 occasion berbeza tp dah lama nau.
so gabungkan je la.
sorry la mak incik pemalas.
merasa la rajin amik pics bila melabuh bontot bila makan je.
nak tengok pics lain selain acara makan follow la instagram aku ye.
n bincang topik2 ringan aku selalu buat status fb je sudah.
gituh.
banyak sangat platform boleh share pics la. bebel la.
so blog ni mesti di anak tirikan.

ni masa keluar layan mama.
memula berdua keluar ke JJ sebab mama nak gi habib.
then makan sat.
ke rumah aku amik Mr.B.
dia dah balik kerja.
then ke festival city pulak.
mama tak pernah sampai sana.
nak belikan mama kasut.
takda pulak yang dia nak.
sekali jalan2 tu ada lak carlo rino tu rm99 dapat 2 ok.
eh boleh la kan.
aku dok try tetiba mama try sama.
aku kata ok je. dia satu aku satu la.
ok la. tapi bila pakai dia kata macam rasa lain.
ye la ringan je kasut kan.
biasa mama biasa pakai kasut berat sikit.
takpa amik je.




tak jalan lama pun.
sebab mama bukan larat pun.
so melepak kat sakura kristal.
aku n mama minum n makan ringan je.
sebab dah kenyang dpd earlier.
Mr.B kemain meriah makan padahal sorang je layan. gergasinya.





over kan makan sorang tapi banyak macam ni lauk.
nasi sampai dua. melampau.
then lepas tu singah bread talk belikan buns untuk papa.

bawah kisah lain.
in a rush sebab later ada orang nak amik barang.
before that kena singgah ke rumah mama pulak letak barang.
orang nak amik kat sana.
gila kau.
jalan pun stock laju2 je.
dah la terlebih muatan. mengahhhh la.

dah la tak makan apa lagi. aaa lapar nangis.
hantar repair jam MrB kejap.
baru beli few days boleh jarum jatuh tak geram kau.
dah la mahall gila.
tapi lepas betulkan ni ok pulak.
so sementara makan la.
dah la acara sentap menyentap.
so layankan je la dia nak duduk makan mana.
kang banyak lorat lagi over drama.



kesian kan ahkak ni syok sendiri je.
laki layan hp. hahah.
tapi ada aku kesah ke?
dah biasa lone ranger pun. ;p


tu takpa. tu takpa.
dah la aku yang tugas tulis nak makan apa kat kertas order tu.
order dua kuey teow goreng.
tapi aku terorder ni.
dah la dedua order sama.
aaaa takut.


memang salah tulis.
takut kena marah terus order kuey teow goreng.
yang satu lagi tu pack je.
sebab tau papa suka. hahha.
n tambah satu lagi kangkung sotong sebab mama suka.
nasib ada side order roti boom n kari ayam ni.
plus MrB order sotong kangkung tu jugak.
takda la dia bising sementara tunggu makanan dia siap.


cisss tengok pic atas ni rasa macam sodap la pulak roti boom kan.
macam best je, macam sedap je, macam best je. …emmmmmmm. *buat muka comel*

eh ok la. aku busy nak membuat kerja.
esok hari mengepost barang.
ta-ta.

4 Comments:

Miss Brenito said... [Reply to Comments]

siyes lawo kulit Peej... lawo sesangat

Shaheera Ibrahim said... [Reply to Comments]

Cantik skin kak peej.. foundation ape eh? :)

pinky said... [Reply to Comments]

hahahaaha giler tamak mr B...4lauk kan??

peej said... [Reply to Comments]

@miss brenito sendiri pelik apesal kat gambar ni macam elok kulit. padahal tak edit ke apa. tapi rasanya if tengok biasa aje. maybe pengcahayaan kat situ kot.

@shaheera ibrahim rasanya biasa aje. foundation pakai bobbi brown.

@pinky tamak kan. huhu dia makan 3 lauk. tapi portion besar.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...