Instagram : @peejburhan

gegirl keliru

kelmarin mama tidur rumah aku.
macam aku cakap dia kan sibuk mengemas la apa.
tu takpa la.
pastu asyik la dia bising kata rumah aku busuk la apa.
bau taik kucing la apa.
ok ada la bau sikit kot kalau kau pergi belakang area litter tray tu.
tapi takda la sampai sakit jiwa ke apa.
adat la membela kan.

tapi dia punya bising tu.
kemain jerit2 kata busuk la, pening kepala la, terlalu banyak kucing la.
sampai paranoid aku.
ok aku mmg tak suka la if rumah bau kucing kan.
tapi aku rasa tak bau.
sebab if bau aku memang boleh detact.
tapi mama kata aku duduk rumah aku mana sedar. dah immune.

tapiiiii. selalu jugak orang lepak umah aku.
takda lak dorang complain busuk ke apa.
sebab selalu lepak kat depan je la pun bukan sampai ke belakang.
so as long as my ruang tamu ok, ok la khennn.
dorang lagi kata takda bau kucing macam tak bela kucing pulak.

tapi mungkin jugak sebab teman rapat so dorang tak cakap apa?
ok whatever.
so semalam operasi kemas apa patut. jap lagi sambung.
tapi tadi anny datang nak amik barang.
anny ni bff filla tu. kalau baca blog filla kenal la anny siapa.
so aku pernah few times jumpa anny so ok la. kenal semua.
so alang amik barang, anny nak tumpang solat.
boleh je.
so masuk la.
walau segan sikit, sebab rumah ada sedikit kena bom.
nasib sedikit.

nway, anny excited la tengok kucing banyak n all.
pastu leka kejap pastu dia macam dok sniff sniff.
dia kata eh rumah kau takda lak busuk or bau kucing kan. padahal banyak gila kucing.
aku dah macam ada kot. kau ke belakang ada la bau.
tapi anny tu merayap jugak la sebab dok kejar kucing.
dia kata takda. dok sniff sniff. aku dah macam. kau selsema kot.
ada kot. tapi belakang. dia kata dia tak bau.
aku kata baru semalam mak aku bising gila kata busuk.
dia kata takda.

tak ke aku keliru
mama lagi melampau.
dia kata banyak sangat aku laki bini gila.
bela 1-2 ok la.
pastu terus aku sound, ehhh datang rumah orang takat 6 bulan sekali nak bising yeah.
orang ok je. semata2 sebab 6 bulan sekali sibuk nak atur itu ini.
yang mama, okkkk lepas ni tiap minggu aku datang.
ok datang laaaa.

hahaha takdanya dia datang.
aku terpikir gak maybe la kot banyak sangat.
kadang memang rimas n pikir, alangkah senang hidup if takda kucing or ada sikit je.
tapi tak dapat bayangkan if kurang salah sekor.
tapi tu la pikir balik betul la.
helloooo.
takat datang sekali sekala banyak songeh eh.
tak suka takyah datang. wahhh.
ok tu bukan ditujukan kat mama la. kat orang yang datang n banyak complain.

:: sumber pic dpd crazy cat lady - Iz Yahya ::



3 Comments:

intandayani said... [Reply to Comments]

Aku suke giler entry ni sebab aku pun byk giler kucing kat rumah ni..

Xuriana said... [Reply to Comments]

pija,

aku rasa takdelah bau kot. kuat lagi bau taik anak-anak aku, haha.

Jue Hairul said... [Reply to Comments]

akak pun br ada 3 ekor kucing, tp skrg sekor tgh mengandung..lepas ni berkembang biak lah..skrg pun dah convert 1 bilik jd bilik kucing utk bekas pasir..tapi tulah, br 3 ekor ni pun if tak nampak salah sekor dah resah, camne la klu tetiba tak nak bela pulak. mak mak mmg cengitu, sbb tak biasa bau kut, nnt komplen kata busuk, huhuh

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...