Instagram : @peejburhan

andakah bermimpi?

semalam aku ber-bbq kat rumah family friend.
siap dapat bekalan.
sampai rumah pun dah 12ish macam tu.
balik je terus tertidur ok kat sofa.
kepenatan beberapa hari ni.
nak lepak n bersenang lenang rumah parents aku pun tak dapat this week.
busy sangat kan.
supplier aku ajak aku jumpa orang kanan tabita pun aku tak dapat nak pergi.
sebab by the time malam mesti letih aku tertido la.
tak pun aku ada hal la.

elok lena, around 2am MrB kejut.
suruh masuk bilik tidur.
terjaga je terus mengadap makanan bbq balik ok. haha syabas.
masa kat bbq tu aku tak makan banyak sangat.
sebab asyik minum je. so kenyang minum air.
so bila makan balik bekalan tu. oh sedappnyaaa.
ada pulak aunty maz tu bekalkan ikan kembung bakar.
cicah air asam. hoi sedap.
marinate ikan tu sedap gila. siap ngan balut daun pisang lagi.
tak menangis kau makan kul 2 pagi kan?
siap ngan nasi lemak bedal. fuhhh.

settle makan aku. harus la segar bugar je kan.
terus aku mengadap bagi tracking number kat customer.
kena buat. kang tangguh, memang aku tak bagi nanti.
nasib la korang kul berapa pagi hp bunyi whatsapp/sms masuk kan. hahaha.
settle semua tu baru masuk bilik.
laki den dah tidur.
aku segar ni. apa lagi layan online la.
lama rasanya tak dapat online kan.

then settle online.
patut boleh tidur la kan.
takkkk. aku gi baca blog chics pulak
dia pulak buat entry pasal cerita the purge.
aku macam, eh macam menarik.
terus tengok kat viooz.co tu ada tak.
ada. dah HD pulak tu. ok lets layan.
hamagad best cerita dia weyh.
so if sila la tengok ok.
mencemaskan sampai berapa kali ahkak pause.
maklum makin meningkat usia ni, jantung cepat debar2. hahah.

tapi if pikirkan if la memang wujud benda macam tu.
mesti aku awal-awal dah mati.
sebab tak kaya kan mana mampu nak rumah ada security system canggih2.
oh by the way cerita dia macam setiap tahun. akan ada satu hari tu dlm masa 12 hours.
sesiapa sahaja boleh bunuh or buat apa2 jenayah.
korang takkan di dakwa ke apa.
so kata la macam selama setahun ni kau bengangggggg je ngan orang tu.
so if sampai hari the purge tu, kalau tiba-tiba kau nak bunuh orang tu, kau takkan di dakwa.
kalau kau rasa nak rogol orang, pastu bunuh kejam ke apa pun takpa ok.
sementara the purge tu berlaku, segala polis, bomba, ambulan ke takda nak layan kau yea.
konon dengan adanya annual purge ni, masalah jenayah berkurang.
dan setiap individu tu akan rasa hati dorang makin bersih takda la hatred ke apa semua.

tak gila kau kalau memang ada benda tu?
scary gila kot kan.
pastu orang kaya-kaya ni semua kemain la rumah semua terus seal la apa.
abis orang miskin macam aku ni?
memang senang2 la orang nak ceroboh. eeee takut.
ye la mana tau. maybe selama ni i dambaan seseorang, lalu dirogol. *wahhh nak jugak macam drama2*
pastu kena bunuh. eee takut.
pastu mesti nanti kucing i nyorok2 takut.
tengok la movie tu. best.
ni ada few lagi movie menarik untuk layan
takda masa lagi.

tapi layan movie punya pasal.
rasakan kul 8 pagi kot baru tidur. muahahahhaha.
tapi kul 12 tadi dah bangun.
sebab seingat aku ada customer kata nak amik barang kul 1pm.
apa ni dah kul 2 takda lagi. kejam.
aku lak carik balik customer yang mana tak jumpa lak.
dah banyak sangat masuk kan, so nak mencari tu jenuh.

ish ngantukkkk pulak.
lapar pun ye. tapi tak tau nak makan apa.
nak tidur takleh sebab nak kena pack barang n post. T_____T

patut aku nak restock barang today.
tp pepagi owner dah contact cakap restock next week.
sebab dorang pun ada sale jugak.
wah, harus la tunggu next week kan.
baru la penjimatan berganda kat pihak aku pulak. :)

ok la. nak sambun pikir memang ada ke customer kata nak amik barang ke aku bermimpi?




0 Comments:

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...