Instagram : @peejburhan

siapa perempuan tu?

aku baru lepas menyiapkan pack barang ni.
sambil di hiburkan ngan dengan karaoke daripada wilcha.

dia tu memang gemar la karaoke.
suka dia nak karaoke santak berjam2.
pastu kuat. pastu tengah malam ke pagi pun selamba.
semua orang dah masak kot.

tu takpa tu takpa.
dia kalau nyanyi mesti suka irama tradisional.
pastu duet ke apa. dia akan nyanyi sorang2 la.

banyak kali kot kawan datang rumah dok gelak je.
sebab dekat kan rumah aku ngan dia.
kira if kau depan gate aku.
memang nampak la dia depan tv.
sebab rumah dia extend ke depan.

tu yang kadang customer datang amik barang paling la tak coverline.
kemain korang dok, "ini ke wilcha tu? hihihi"
yang wilcha ada depan tu.
aku dah macam, korang punnnn. hoiiii.

hari tu filla datang lepas rumah aku.
dah la saiko call aku tengah hari banyak kali.
pastu aku jawab gak la walau tengah tidur.
dia boleh tak puas hati hoi dah tengahari asal kau tidur lagi?
eh suka hati aku laaaaaaa...hahhahaha
later tu dia datang lepak.
pastu kemain dia gelak sakan.
sebab time tu wilcha tu tengah karaoke.
tengah nyanyi lagu yang, "kenek kenek la ode. lembu patah tanduk ahhhhh. cik abe kene la gode..."
macam tu la.
pastu tanya kenapa dia nyanyi lagu tu?
mana la nak tau. dah dia suka kan.

then sabtu lepas ice n huda datang.
lepak la makan n sembang.
dorang siap bawak makanan arab. wah best.
pastu lepas tu ice ke depan nak amik bola untuk anak dia.
masuk je ice.

ice : eh siapa perempuan tu?
me : perempuan mana?
ice : karaoke tu suara perempuan.
me : dia lah tu.
ice : hahhh? macam perempuan je suara.
me : dia memang macam tu la. kau ingat sebab apa panggil wilcha? sebab memang wilcha n memang macam ucop wilcha la (sambil buat gaya tangan)
ice : ye ke? patut la. lagu p.ramlee dia nyanyi. bila time lelaki suara p.ramlee la. pastu suara perempuan nyanyi.
me : yeeeee! dia memang suka. dia kalau nyanyi pun mesti lagu siti ke. noraniza idris ke.

laki aku lagi la.
kan dia suka nyanyi lagu tradisonal macam tu.
nanti bukak gate.
masuk je dalam, kira dah terlindung la sikit.
mula la laki aku menari zapin la apa.
bongok gila.

eh ok tu je.
nak pergi post barang.
nak pergi renew lesen sekali.
ta-ta

0 Comments:

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...