Instagram : @peejburhan

perlu ke uolls?

busy sikit lately.
so ada free time sikit kita online la.
so sampai la ke beautiful nara.
baca gossip terkini.
pastu terkejut tengok cerita rozita che wan n zain ni la.
pasal jangan kecik hati tak jemput majlis risik la apa.

aku macam ok la. risik kan.
walaupun aku rasa macam motip nak risik?
ikut adat dulu-dulu risik ni sebab memang biasanya tak kenal kan.
contoh kau ternampak gadis cantik. berkenan.
kau suruh parents merisik untuk bertanya dah berpunya ke belum.
then if ok baru la kenal apa patut. set date tunang pulak. gituh lah.

so macam pikir ok la maybe dia nak ikut adat. suka kau la che ta.
tapi then entry lain nampak dia punya overrr.
amboih uolls. dah macam majlis tunang or nikah.
risik je kot kan.
so again suka dia la.
then baca lagi. siap jemputan 50 orang. e ehhhh. overnyaaaa.
pastu paling kelakar tetiba keluar ayat, "majlis risik ini di buat untuk bertanya sama ada che ta dah berpunya ke belum?"

seriously?
come on! satu malaysia tau dia jando kot.
berpunya apa nya.
pastu sebelum ni dia memang suka anak ikan sana sini.
macam-macam gossip.
n paling terbaru semua tau kot bercinta sakan ngan zain.
pastu motip pihak zain lak nak tanya, "dah berpunya ke belum?"
hilang akal ke apa? ke short term memori? gilaaaaa.

maybe dia pikir lepas ni tak merasa lagi kot.
lagi pun sebelum ni her previous marriage mesti takda majlis meriah n glam kan.
sebab time tu bukan artis ke apa lagi.
so ni je lah masanya.
tapi jangan la buat statement lawak, "dah berpunya ke belum?"
tak leh terima betul.

but anyways, semoga berbahagia la kan.
n tak sabar nak tunggu "anak kacukan" che ta tu.



11 Comments:

chics said... [Reply to Comments]

Hahahah bab anak kacukan tu yang tak tahan tu!

fathen yaya said... [Reply to Comments]

ahahaha...sama ngan somi aku..
soalan pertama bila dengar berita tu kat radio, "Apehallll nak merisik bagai..satu mesia kot dah tau kau bercintaa! pui!"

ok, che Ta mmg klaka..:D

ikafantasi said... [Reply to Comments]

kahkahkah memang tak blh blah kan

ida said... [Reply to Comments]

i was thinking the same masa mula2 dengar kat berita, majlis risik..pleaseee laaaa...dah kepit sana sini , takkan tak tau kot, dah berpunya ke belum....artisssss betul laaa

Felis Domestica said... [Reply to Comments]

ha,,,,,ha,,,,, sokong sangat pendapat ko kak....

sayer pun fikir mcm tu... mcm mengada lapulak, baik buat jer majlis tunang ek....

merisik ni pun boleh la jugak untuk yang dah kenal tp mak ayah tak pernah jumpa bakal besan, so datang berkenalan then tetapkan tarikh tunang, then ada la sebentuk cincin... tu merisik rasanya...

i pun dirisik, sbb takkan family dia tetiba dan datang kenduri tunang tp mak ayah kiter tak kenal batang idung mak ayah dia...

kan....
over sangat...

Jojet said... [Reply to Comments]

over! kdg2 org duit telebih nih mmg gitu!

suezen said... [Reply to Comments]

muke che ta + zain = ??

anna hashim said... [Reply to Comments]

nampaknya pemikiran kita sama kak peej..hahahahaaaaaa

NenetPenne (NP) said... [Reply to Comments]

saya sependapat dengan anda...
good entry pasal depa ni..

merisik pun nak panggil orang ker??
merisik tu baru first step dari 3 steps..

Syamel Syamelia said... [Reply to Comments]

LMAO...extremely funny.

Syamel Syamelia said... [Reply to Comments]

LMAO!!! extremely funny

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...