Instagram : @peejburhan

pengaruh game.

kan dalam entry sebelum ni aku ada cakap aku now start main game balik kan.
so salah satu game aku main adalah kitchen scramble.
game ala-ala diner dash gitu tapi ni kita macam chef la.
so memacam la kau kena masak apa orang order.
matiklah terseksa main game gitu ok.
memacam menu buat.
tetiba aku teringin pancake la apa bagai. bongok tau.
tu takpa.

ada sekali tu sebelum tidur aku macam main game tu.
sekali masuk stage baru tu ada menu potong2 tomato then masukkan dalam oven ngan ikan.
dah la ikan macam siakap gitu.
dah aku telan2 air liur terbayang siakap 3 rasa. fuiyoooo.

apa lagi.
esoknya lepas post barang terus ajak MrB pergi kerisik.
dalam hujan lebat sanggup ku redah weyh.
why kerisik? sebab ikan 3 rasa dia terbaik n menepati citarasa aku.
dah few tempat kedai tomyam aku pergi.
tapi bila siakap 3 rasa fail tetiba dapat macam siakap goreng sambal tabur2 nenas je. wth sangat.
so kalau nak siakap 3 rasa baik gi kerisik.


hujan sangat lebat sampai naik air sikit.
sampai tu memang terlalu lebat la.
yang MrB kata tunggu dulu la dalam kereta.
ok tunggu. tapi oit lama ni.
i dah lapar uols. takleh jadi. keluar gak lari! nak siakap 3 rasa punya pasal.

oh hari tu aku ada tepek pic kat ig.
ada yang tanya mana kerisik ni.
sorry aku tak reply situ. aku ni memang if pemalas tu satu apa aku tak reply.
nway, aku pernah bagi tau dulu. tapi lama dah la.
so ni bagi tau again.
kerisik ni macam kat area sebelah belakang aeon au2 tu. jusco la.
dia sebelah asrama felda ke apa tepi tu.
memang belakang tu ada deretan kedai2 makan ni.
nama kedai ni kerisik ye. barisan kiri n tengah sikit.

menu pentamak petang itu.

:: ni memang dia bagi free je la. sambal belacan n timun ::

:: telur dadar ::

:: sup ekor ::

sedap woih hujan lebat sejuk2 tu kau hirup sup ekor panas2.
terbaik dah la gemuk ekor dia.
if ke sana try sup ekor ni. sodap gak. i is love.
shait buat entry ni aku tertelan2 air liur lak. *gulp*

oh btw sorry la pic blur.
ni namanya terketar2 kelaparan sebab seharian tak makan khen.
so malas nak setting2. snap je.
dah la laki ku dah tunggu je tepi ngan sudu n garpu nak terkam.
saje pressure kita tau.


:: kangkung belacan ::


tengok la tu.
aku tak amik pic lagi dia dah capai pun.
aku tunggu ikan sampai baru makan.
baru lengkap.
so dia makan dulu.
tapi dia jenis if makan mesti ada nasi tambah.
so ok la. aku makan slow, menikmatiiii...


taraaaa.. siakap 3 rasa.
sedappppp nak lagi ah.
sedap weyh kuah dah la sedap. memang 3 rasa la.
paling best sebab ada potong2 cili padi tu.
so kejap macam, kejap manis, kejap kang pedasss. terbaik.
so sila try ini kalau ke sana.
if rasa siakap macam ikan mahal sikit kan, tak silap aku pernah nampak orang order kembung 3 rasa.
cuba try tanya. aku tak pernah la try.
aku suka jugak siakap stim kat situ.
tapi MrB jenis tak suka makanan bersup macam tu.
gila apa kalau aku nak kena makan sorang kan.
so if keluar ngan dia n nak makan ikan akan order siakap 3 rasa ni.
if ngan noy or mama baru akan order siakap stim.

eh tertekan lak aku cerita makanan2 ni. sedap weyh.
ni auto publish entry ok.
aku menaip ni lepas subuh. so boleh bayang tak dia pun tahap kebuluq tu.


ni sotong tepung.
aku tak makan. tapi MrB nak.
aku tak minat sangat sebab dah la macam cekodok n selalu tak banyak kan.
pastu macam bg aku macam mahal sikit kan. so macam tak berbaloi.
aku hanya akan makan if makan kt kedai ikan bakar melaka. haaa tu baru goreng tepung.
ni cekodok. not loike.

so amacam?
ada terliur?


4 Comments:

Miss Moon said... [Reply to Comments]

vley nko tanya soklan

ada terliur ?

harus la nkooooooooooooooo ...nyesal aku masuk blog nko pagi pagi skalik menatap gamba makanan ...terus lapaaaaaaaaaaaa

cronix said... [Reply to Comments]

mmg susah nak jumpa kedai yg boleh buat ikan 3 rasa yg sedap. aku selalu lalu area kerisik tu tp tak penah mkn kat situ. nanti nak try!

wingzero said... [Reply to Comments]

Terima kasih kak peej... boleh gi try nie.....

sitihadiana said... [Reply to Comments]

Kesian laa kat kami teliuq nii..tp betulla mmg nmpk sedap siakap 3 rasa tu. Nnt blk msia cuti ni nk pi lah cari kedai kerisik u ni. Kangkung dia pun nmpk mavelessss!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...