Instagram : @peejburhan

malam minggu

bosan pulak malam minggu ni kan.
tadi siang pergi post barang then alang-alang singgah jumpa mak mertua.
ingat lepas tu nak ke chow kit.
aku nak carik penimbang berat untuk barang tu la.
alaaa yang digital n macam kat post office tu.
baru accurate kan.
aku macam super menyampah ngan orang2 poslaju ni kadang.
seboleh2 kau lari sikit kiraan pun kecoh n nak betulkan.
dah la angka lari tu tetap dalam linkungan harga sama kan.
contoh berat dia 0.26. aku tulis la 0.3. sama la tu!!!! range harga sama.
tetap nak betulkan pastu bising. some la.
mcm kiwok. so aku nak beli penimbang yang ala2 macam tu.
ada jual ke heh kat chowkit.
aku pun tak sure. tapi selalu chowkit ni ada je macam2 benda.

tapi laki aku taknak pergi.
dia kata nak pergi kena pakai bag silang la apa.
kecoh gila.
aku pergi ngan mama n papa ok je.
macam ke horror sangat tempat tu dia nak paranoid lebih.
so takda la pergi.
singgah ke wangsa walk. nak pergi book store.
sebab nak beli log book baru.
yang aku pakai now setelah setahun guna akhirnya penuh dah.
so yeah so beli la.
beli calculator baru gak.
yang now aku guna hasil pemberian mama daripada aku sekolah menengah dulu, battery dah nyawa2 ikan.
suka calculator tu. tukar battery ok balik kot.
tapi sementara tu takpa la, beli je yang lain.

Mr.B ajak tengok wayang.
tapi serious asyik la tengok wayang je.
aku memang dah tengok kat website. dah takda apa tinggal cerita menarik untuk di tengok dah.
yang ada semua cerita hindustan n cina je. memang tak la nak tengok.
hmphhh...

so balik rumah.
buat kerja sikit.
elok tadi kul 8pm tertidur makcik.
apa yang penat pun entah.
sedap tidur tetiba terjaga sebab Mr.B kata nak gi minum kat atas, kawan dia datang.
kong jaq sangat kacau orang tidur, pastu dia keluar.
pastu now aku sangap tak tau nak buat apa.
eeeiiiii.

ok now what?
akhir entry.
aku share pics kekucings yang belum pernah di share kat blog.
henjoy.












4 Comments:

linda said... [Reply to Comments]

Alorrr dah besar budak2 ni semua... dah spay belum Ceceh tu peej?

wingzero said... [Reply to Comments]

Nice and cute cat Kak Peej...

wingzero said... [Reply to Comments]

Nice and cute cat Kak Peej.

Miss Brenito said... [Reply to Comments]

seronotnyer tengok diorang ni.. meriah umah ko peej ngn kekucings

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...