Instagram : @peejburhan

macam-macam kes la kan

tadi dok whatsapp ngan filla.
dia bg gambar headline newspaper the star.
pasal budak perempuan kena bunuh pastu dia masukkan dalam bag tu.

tak puas pulak aku baca sekerat je dpd pic filla bagi.
terus bukak website thestar.
so baca pasal kes tu.
eeee scary la weyh banyak orang saiko dalam dunia ni.

boleh baca sini.

READ HERE 1
READ HERE 2
READ HERE 3

scary kan.
macam tengok csi pulak.
ye la sekarang ni segala cerita crime ada kat tv.
so lelaki tu pun dengan hebatnya selamba letak mayat dalam suitcase pastu bawak keluar.
masukkan dalam kereta. campak je kat memana bag tu.

kisahnya budak perempuan tu keluar rumah sebab nak jumpa laki ni.
dia kenal kat fb since 5 tahun lepas.
budak perempuan tu 15 tahun ok. so maknanya apa? kenal daripada 10 thn?
ish aku 10 tahun tak tau apa lagi. masih main barbie doll ok.
yang budak ni dah pandai berkenalan kat fb.
btw lelaki ni now 23 tahun.
so jarak umur jauh ye.
kenal sebab sesama minat n suka join event cosplay.
cosplay tu macam pakai2 costume tu ala2 anime tu la.
suka kau la.

so monday tu budak perempuan ni ke rumah laki tu sebab sama2 nak siapkan costume untuk event akan datang.
1st of all. kenapa la parents dia lepaskan anak pergi ke rumah lelaki dewasa.
ye budak perempuan tu 15 kot.
aku dulu 15 thn paling pandai pun amik bas kat melaka nak balik rumah je. time tu mrsm.

so laki tu amik dia kat lrt.
balik rumah.
so laki tu nak rogol dia.
perempuan tu melawan so gigit tangan dia.
dia bengang dia hentak ngan dumb bell ye.
so mati on the spot.
so dia masukkan mayat dalam bag n buang kat area kota kemuning.

tu takpa. bila fam budak tu tanya mana perempuan tu.
dia kata dia dah hantar pukul 3.30pm mcm tu kt lrt.
tapi bila check cctv lrt mmg takda pun kelibat budak tu.

tu takpa tu takpa.
bila mak budak perempuan tu carik budak tu kat fb.
yang lelaki ni pun kemain share status mencari kehilangan.
siap kata where r u? parents kau carik la. jangan bg kita orang takut la.
eeeee saikonyaaaa. memang takda la budak tu baca.
dah mati kau bunuh.

tapi dah kena tangkap pun.
sebab polis siasat sebab ada kesan gigit kat tangan dia tu kan.
last2 dia ngaku dia bunuh bla bla. n dia tunjuk mana dia campak mayat tu.
T____T

pelik la manusia macam ni.
loser sangat ke kau sampai nak kena rogol budak umur 15 tahun.
budak perempuan tu pun jenis macam nerd je.
bukan jenis yang memang meminta2 ke apa.
sian tak pasal.
i mean kau umur 23 kot.
kalau dah takda gf sangat ke apa. nak main sangat gi la cari pelac.
bongok gila.
pastu bunuh orang. masukkan dalam bag. campak suka hati.
takda rasa bersalah ke kan. siap boleh tolong lagi konon2 mencari budak perempuan tu hilang kat fb.

ok kes lain.
tetiba terbaca cerita lain lak.
pasal suami kena tetak ngan parang ngan bini.
tu lagi satu.
dpd baca rasanya perempuan tu dah tua. ye la anak tujuh, cucu sorang.
kahwin dah 35 tahun.
kisahnya pagi tu laki dia tanya bini nak breakfast roti canai tak.
few times laki tanya bini dia tak jawab.
tau-tau dia masuk dapur keluarkan parang.
jawapan yang laki dia dapat adalah kena tetak ngan parang kt kepala n blkg badan tak silap.
nasib laki dia dapat tahan pastu dapat larikan diri.

rupanya sbb bini dia memang jenis jealous n suspect laki dia ada affair.
dia kata pernah dulu bini dia terjun daripada kereta yang tengah bergerak sbb dorang ada gaduh n selisih paham sikit dalam kereta.
eh apa ke gila.
aku jangan kata kereta bergerak.
saja2 nak terjun sambil berdiri ni je pun tak nak kot.
sakit badan aku nanti.

ish macam-macam hal la orang sekarang.
lama tak baca paper ni sekali sekala baca best gak.
aku suka baca berita macam ni la.
ada memacam cerita.
aku bab tengok berita kt tv mmg tak kuasa.
kiwok 20 minit berjalan bukan ada berita tapi pasal politik je.
buhsan la weyh!




12 Comments:

Xuriana said... [Reply to Comments]

haha. tapi aku tergelak pasal isteri parang suami tu, haha.

Dark @ng3L said... [Reply to Comments]

mcm sangat kesian kan parents budak pompuan tu. yelah ingatkan mamat ni bebetul risaukan anak die ke ape..

skali rupenye mamat tu yg bunuh. n budak tu tadek rupe mengghairahkan ke ape pon..cam bongok2 je rupeee..

Linda Radzi said... [Reply to Comments]

ngeri kan.. dah macam2 malaysia ni..

cik yaya said... [Reply to Comments]

psl that girl, she fight, dia gigit tangan org tu unfortunately si pysco ni pkai dumbell. i ade comment psl what had happened to me in 1 of your post. mmg gigit mcm nk hape. and maybe kesan gigitan tu sama mcm si pysco ni kena, tp polis bile mngsa xmati dia buat mcm xheran je. kalaulah dia btul2 invastigate kes i dlu msti dpt track lunatic yg serang i tu based on gigitan maut i tuh. and now i still fobia utk blik rumah coz tau pyscho tu still bkeliaran. hmm. maybe nk tunggu mangsa mati then brulah polis amik tindakan yg serious.

Filla said... [Reply to Comments]

haha.. ok nanti aku printscreen lagi send kat ko.. pastu sila cari link sendiri gi baca.. tapi memang saiko la orang sekarang, bunuh org pastu buat-buat carik.. omg.. takut..

hani said... [Reply to Comments]

babe, ko mrsm mana? terendak ker jasin?

linda said... [Reply to Comments]

tu la peej..byk btul org saiko skrg nih. cam takut plak nak pi shopping sorg2 weekend nih hehe.

~Ati_Hime~ said... [Reply to Comments]

Girl yang meninggal tu anak kawan COO tpt keje aku…parents diaorg dah bercerai..kesiannye..dah la baya anak sedara aku..

chics said... [Reply to Comments]

Aku pun baca pasal budak perempaun tu, sedih gilaaa. Kenapa nak rogol-rogol. Dah kerja kot, pergila cari yang bayarr.

Tapi dia punya berlakon tu fuh, boleh celen ahmad nifsu.

sweetzety said... [Reply to Comments]

Ni baru kes petang tadi sampai gambar arwah tersebar meluas, huhu...

Rompakan bersenjata oleh pengawal keselamatan sendiri di Ambank no.5&7, jln usj sentral2 usj sentral subang jaya pada 23.10.2013 jam 6.18 petang meragut nyawa seorang wanita (opration officer ambank)

Wanita terbabit ditembak di kepala semasa membuka peti besi bank.

Al-Fatihah

sweetzety said... [Reply to Comments]

Ni kes baru jadi petang tadi, gambar kejadian tersebar dekat fb, huhu...

Rompakan bersenjata oleh pengawal keselamatan sendiri di Ambank no.5&7, jln usj sentral2 usj sentral subang jaya pada 23.10.2013 jam 6.18 petang meragut nyawa seorang wanita (opration officer ambank)

Wanita terbabit ditembak di kepala semasa membuka peti besi bank.

Al-Fatihah

nor said... [Reply to Comments]

kat london heathrow car park polis jumpa mayat ppuan dlm begbsuitcase . mamat tu cabut balik iran or smtg.
this happend in late 90s

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...