Instagram : @peejburhan

gambar tuan blog manaaa???

ni last week kot.
haaa kan dah kata malas.
amik kau bila transfer pic daripada camera tadi baru terperasan pics ni wujud.
dah lupa pun.
tapi tu la bila sendiri transfer sendiri telan air liur lepas tu kan.

aku ajak gak Mr.B pergi makan sushi.
takleh tahan aku sana sini orang upload makan sushi.
dah sekian lama rasa tak makan.
sebab laki aku memang tak reti langsung makan sushi.
so memang takkan pergi la kan.
tapi tak kira. i want.
so pergi gak.
nasib dia kata ok.






tapi sian la.
bial benda tu pusing. aku amik.
dia pun nak amik.
aku amik memang aku suka.
dia main amik je.
pastu bila makan dia kata eee apa ni. pelik je.
pastu bila aku tak tau apa dia kata takkan tak tau.
abis tuuuu. aku sebab tu aku makan yang aku tau je.
yang tak tau takmo. haha.







salmon teriyaki tu takda dah eh?
jadi macam ni now. tah pape tah.
tu takpa. since dorang macam tak cukup orang n customer ramai.
aku ada kemudian order salmon sashimi n salmon carpacio tu sampai sudah tak dapat.
tapi bagus gak.
sebab bila dah makan semua sebenarnya dah kenyang gilaaa.
if sampai pun confirm end up mintak packkan je.




masa order ingat sotong.
sekali sampai cendawan. ceh.
tu la bahana tak belajar bahasa jepun kan.

lepas makan order untuk mama california temaki.
n kat ruang legar luar tu ada jual2 segala tudung jubah, baju kaftan n all.
so belikan mama 3 helai.
hari jadi dia mintak itu aje.
aku ingat nak belanja semua makan luar dinner.
dia taknak. hadiah pun dia nak baju tido je.
masa mama cakap nak baju tidur aku memang tau kaftan.
yang noy poyo kata pergi la beli kat mark n spencer lawa2.
aku dah macam buat apa. mama tak pakai nanti.
dia punya pyjamas banyak gila. tapi dah tak kuasa pakai.
dia selesa kaftan. sekali betul mmg mama request nak kaftan je.
ok on.

tak lama pun kat sana.
terus berdesup ke rumah mama.
lepak kejap je tak lama.
sebab later tu kena rush balik sebab ada customer nak amik barang.

yang laki aku balik tu pening kepala la apa.
pastu salahkan sushi.
dia kata makan sushi kepala dia pening.
eeee susah betul la orang minang sorang ni.
semua benda tak makan.


3 Comments:

Chot said... [Reply to Comments]

Kak peej mmg kelakor...huhu

Chooyaya! said... [Reply to Comments]

Jom ar repeat makan salmon sedap lazat mahal dekat klcc

suezen said... [Reply to Comments]

idamame!!!!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...