Instagram : @peejburhan

expose mistik : seminit.


Salam kak peej…

Kak, saya guna bahasa sabah k..hehe senang mau cita bah…

Seram 1 :
Masa tu tinggal asrama.
so biasalah budak2 hostel kalau malam baru rajin cuci kain…
saya dgn kawan satu org g nama ain cuci kain…
budak2 dorm lain ada tgh tgk movie…
pastu siap cuci, sidai la…tempat sidai kain tu terbuka.
Dorm tingkat tiga…agak tinggi jugak. 
Sidai punya sidai…mata tgk sebelah kiri…
ada aircond dekat sebelah dorm lg…
tiba-tiba muncul tangan kecik mcm tgn kanak2 mcm tu, sbb ada cahaya dr dorm nampak kaler tgn tu mcm pucat putih yg lama terendam dlm air smbil lambai…wooo……
entah kalau nampak benda mcm gni bukan lari, kaki mcm tersangkutttt…..Lolz…
lepas seminit baru sedar terus lari masuk blik…
ain plak still sidai kain. Lol 


Seram 2:
Masa ni sudah berkerja. Tinggal ruma sewa dgn kwn2..rumah flat biasa. 
Di sabah waktu gelap lebih awal dr semenanjung..
dlm pukul 6 mcm tu mmg mula gelap da…
sampai ruma dlm pukul 6 terus g mkn..
pastu p dapur tgk ada kucing terperangkap di luar tempat sidai kain…
em mau tolong amik mungkin kucing tu tidak pandai memanjat…
jam 8 kawan balik pegi dapurr balik kucing masih ada..muka sedih..
panggil la kucing tu..uma sebelah kosong lampu gelap. 
Kucing tu lari dekat aircond uma sebelah..’miau miauuu..mari sini~~…sini la mariii cepatt~~ sini~siniii la~~
mendayu-dayu suara mcm tu la saya panggil kucing tu..tiba2 kucing tu tgk atas…lol diam ja kucing tu..huhu…
then nampak samar2 la ada susuk cam kepala mau keluar dr tingkap tu..
dia keluarkan sekali then masuk kan balik kepala nya..
kluar sekali masuk balik..
mcm ‘ko panggil aku ka? Aku dtg ni…’ 
lol mcm biasa seminit stuck then teruss cau bye kucing


Seram 3:
Kampung saya d sabah ni pedalaman. 
Memang dekat kawasan hutan simpan. 
Masa tu tidur rumah kakak. 
Anak buah kecil lagi dlm umur 4 tahun camtu..dia tidur dalam bilik. 
Kami ramai2 di ruang tamu. 
Pintu bilik tutup. 
Tiba2 keluar anak buah ni. 
Mata tertutup tgh jalan. Biasala mungkin mengigau. 
Tapi yang x biasa , tangan dia mcm org tengah pegang…angkat tgn sebelah seolah2 ada org bawa dia..dia lalu depan kami , jalan gi dapur. 
Abg tengok ikut dia..sampai dapur ja ada bunyi ‘hemmm heemm’ dua kali camtu terus anak buah buka mata nangis…lol….
seram ngeri seriauuu….
lain betul suasana uma masa tu..hutan, bunyi senyap, angin sejuk…serammm yang x dapat di ceritakann 

Ok kak peej ni ja cerita saya..nanti next time saya cerita g..bubyee lebiu muahh <3 font="" nbsp="">

-A-
..........................................................................................

sesiapa nak share pengalam expose mistik boleh email yea.

nurhafiza.burhanuddin@gmail.com

expose mistik every khamis malam jumaat
if nak share luahan perasaan ke tanya pendapat ke boleh email gak.
if ada akan ku share yang tu every monday.

wokie dokie.
selamat malam jumaat.

p/s: makan ubat terus mata layu je ni.



0 Comments:

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...