Instagram : @peejburhan

dia mai dah

aku ni tak berapa minat online shopping sebenarnya.
sebab kadang barang yang dapat tu tak berapa puas hati.
tak macam kau bayangkan.
or end up tak muat la memacam la.
aku prefer pergi keluar shopping sendiri.
tapi nowadays aku dah tak keluar ngan noy.
so takda geng shopping.
boleh je keluar sendiri tapi kurang feel.
aku lak tak suka shopping if ada MrB.
sebab nanti aku takleh nak fokus. laki kan cepat bosan kan benda2 tu.

so since aku sendiri menyampah dah rasa macam takda baju je nak pakai.
walaupun sebenarnya almari aku nak membuak dah. aku pun tak sure napa aku tak pakai.
tapi tetap rasa macam takda apa nak pakai. kah kah.
nway, biasa la perempuan banyak alasan cakap la nak shopping kan.
sangap so seperti biasa akan check out fb.
memang ada few plussize online shop yang pernah add aku lama dah.
since kata plussize. so aku approve je la.
tapi tak pernah la tengok ke apa.
sebab aku tak suka kan beli online.

sekali aku macam tergatal tangan pergi bukak.
amik kau. kat satu online shop aku beli macam 3-5 baju/seluar.
ye bukan satu online shop je. ada few. tsk.
pastu tetiba tengok feed ada orang like page online shop baju plussize.
gatal tangan nak check out gak. ahhhh macam best je.
ye aku beli jugak!!! tu pun nasib banyak sold out.
kalau tak mau end up beli 6-7 items.

pastu kejap ni online lagi.
ternampak kat feed new collection.
tetibaaaaaaa beli lagi. tak sure la ada ke tak stock tu. gagagagaga.
pastu tetiba takut.

sebab dalam pengkiraan aku rasa akan datang more than 5 parcel ni. gagaga.
eeeee takut.
aku ni bilik kat belakang. selalu door bell tak dengar.
dah la tidur sampai tengahari.
pastu nanti poslaju sampai tak dengar kan.
kena kutip sendiri.
tapi takda masalah tu sebab aku mmg selalu pergi poslaju pun.

tapi tu la. aku ni pemalas check mail box.
kalau dia tinggalkan kertas tu pun takkan tau.
tetiba kejap ni baru teringat. esok aku nak check la.
aku suka lagi if hantar ke alamat parents aku.
sebab sana papa selalu alert.
tapi tu la masalahnya nanti mama bising tengok apa ni memacam benda sampai.
Mr.B takpa dia tak reti online shopping segala ni.
boleh je cakap ada orang bagi suruh iklankan. :D

eee kenapa penyakit shopping datang tetiba tah.
tapi takpa kot sebab aku beli semua murah2 je. takda la mahal menggila.
mahal lagi if beli kat mall.
so ok la kan?

tu takpa. gila tu tak berhenti di situ.
aku memang plan nak belikan MrB hadiah birthday.
tapi birthday dia bulan dec nanti.
tapi tak pasal tadi siang keluar wangsa walk.
tujuan asal nak beli alarm clock je.
tetiba terbelikan hadiah dia awal.
macam kena pukau je. matiklah salahkan pukau.
tu takpa. kawan aku nanti nak gi paris.
dia suruh tanya kawan2 aku ada tak nak kirim handbag ke bla bla.
ok la. tapi dalam pada tu sempat dia racun aku takda ke purse ke apa.
aku memang taknak la.
aku kan takda tahap minat ke arah segala designer purse ke handbag ke.
aku prefer gadget kan.

tapiiiii... tetiba sedar2 aku dok browse website designer's label tgk purse hahahhahaha. *telanairliur*
tapi takpa. aku rasa bab tu aku masih ok kot.
masih terkawal.
sebab aku macam takleh blah memikirkan nak fork out rm2k untuk purse je.
memang tak la derrrr. aku kedekut.
baik ngan tu aku beli note 3 ke. note 8 ke.
ye, taknak designer purse, aku otak meligat memikirkan aku memerlukan second phone untuk business ni.
or maybe tab untuk senang buat kerja apa2.
aku taknak apple sebab aku nak guna utk kerja. 'kerja'. amboi alasan kena hebat.

mak aku baca ni confirm geleng kepala sambil bebel simpannnnnn duit tu.
yeeeeee tau! duit tetap simpan la.
tapi tapi tapi...terasa nak memacam je.
eeeeeeeeeeeeeiiiii macam mana nak lawan godaan gila ini semua.
takut.

oh yang terbaru aku shopping tu tau apa?
ok jangan gelak.
aku beli dua seluar untuk exercise. hahahahhaha
kiwok aku sendiri tak tahan nak gelak.
motip?
baru je elly bg suggestion ajak zumba. terus nak beli. kah kah.
ye la selama ni orang ajak aku exercise aku bg alasan takda seluar, takda kasut.
semoga dengan pembelian ini aku ada semangat sebesar tahik hidung.
walaupun harapan besar seluar tu aku buat pakai makan tengah pagi ngan laki kat kedai ampau burger atas umah aku ni je.
la la la la.

yang benar,
gadis runsing KL

p/s: bagi chan la aku nak feling gadis.
p/p/s: penutup ala2 kongsi masalah kat urtv

6 Comments:

Miss Brenito said... [Reply to Comments]

siyes lawak la peej ni.. mmg berhantu tau shoping on9 ni.. sangat2 berhantu

Xuriana said... [Reply to Comments]

haaaa, boleh pegi gym kat rumah akuuuu.. jom!!! hehe..

suezen said... [Reply to Comments]

selamat berzumba

yg benar,
pembaca setia, kl

jija said... [Reply to Comments]

Peeja....
try gym curves cer search kat google bagus jugaklah only for women...saye pun dah cube ade jugaklah kurang nye walaupun mkn mcm syaiton hahahhaa....

Filla said... [Reply to Comments]

HOI GADIS RUNSING... gila semangat beli seluar nak zumba.. sampai hati korang zumba tak ajakkkk.. eh ajakk tapi aku tak leh pegi.. kalau once a week aku nak join.. korang buat lah weekend? or friday night?

Nirwana A. said... [Reply to Comments]

ending mmg lawak.. tergelak baca..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...