Instagram : @peejburhan

Ciri-Ciri Tabita Skincare Palsu

aku dah dapat ni quite awhile.
tapi baru ada masa nak update sini.
sebab ramai tanya time nak beli.
ada kawan terbeli la, kakak la. ramai la.
so mana sempat aku jawab la.
mana aku lupa reply sorry. hope entry ni membantu.

few contoh yang obvious selama ni kau beli ori ke tak.
paling utama tengok penjual tu.
if dia ada jual travel set yang bag kecik color2 tu.
ada color, pink, biru, purple, putih pun ada.
yang tu confirm tak ori.
so if travel set dia jual tu tak ori. of coz exc n reg set dia dpd supplier sama.
so sama tak ori tu.

satu lagi pasal new packaging.
penjual yang amik dpd ibu desi dah keluar new packaging daripada July.
mana yang tak ori ni dorang start jual september.
kira ibu desi keluarkan je new packaging.
sepantas kilat dorang buat. tapi pantas pun tetap 2 bulan lepas tu baru dorang dapat tiru.
sebelum ni ada statement kata yang new packaging memang keluar september.
siapa yang jual awal tu patut di ragui.
nak tergelak pulak baca.
sebab pikir logik. satu dunia kot apa produk pun, ori keluar dulu.
baru la semua yang pentiru ni akan tiru n buat yang sama. khennn?

ok bawah ni antara details ciri-ciri tabita palsu.
tak berapa nak obvious tapi if letak sebelah2 memang ketara.

1. Beg Tabita Exclusive dari sisi tepi berbentuk tiga segi., manakala original berbentuk bujur. Beg palsu materialnya keras berbanding original

2. Warna gold pada logo dan lining botol lebih gelap dari yang original

3. Bau toner lebih kuat dan menyengit dari original

4. Day Cream lebih cair manakala day cream original lebih pekat dan likat.

5. Warna night creampalsu seperti putih susu dan cair, manakala yang original pekat dan berwarna putih mutiara.


so ni antara ciri-ciri nak bezakan tabita palsu or original.
so harap korang lebih jelas lepas ni.
tapi kadang susah nak beza.
cuma antara ciri-ciri yang sangat obvious beza adalah bag exclusive set tu.
n jugak booklet.
so if korang beli reg set takleh check kan bag tu.
so check la tang booklet tu.

oh satu lagi.
currently ada promo daripada supplier ku.
if beli set tabita exc or reg set akan dapat free Krim Ibu Putih 15g.



sorry aku tak sempat nak pic lagi.
so share pic yang supplier provide :)

apa Krim Ibu Putih tu?
dia adalah booster. so if pakai tu sila campurkan ngan lotion biasa korang pakai.
dia macam agent memutihkan kulit.
boleh pakai untuk muka n jugak badan.
so bila pakai tu campurkan la ngan krim badan or krim malam utk muka.
tapi siapa pakai tabita aku rasa tak perlu pakai ni kat muka.
sebab krim malam tabita pun dah ok dah.

so yeah. beli reg or exc set dapat free Krim Ibu Putih 15g ni.
tapi if korang nak beli Krim Ibu Putih je pun ada.

30g - RM50
50g - RM75

postage - add RM5

so siapa nak beli tabita stock ada.

Exc Set - RM330
Reg Set - RM290
Trial Set (repack) - RM130

untuk pembelian 3 set ke atas aku bagi reseller price.
tapi untuk reseller price ada postage fee.
so if nak beli murah kumpul beli ngan kawan/fam dapat la discount ye.

terima kasih.



1 Comments:

alfeerahaman said... [Reply to Comments]

U knpa now harga lebih murah di Puchong? Few beauty shop jual murah harga lebih kurang

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...