Instagram : @peejburhan

warm up

hoih pepagi dah bangun nowadays.
baru rasa nak relax sikit.
tapi laki aku lately ni kedengkian lebih.
seboleh nak pastikan aku bangun gak baru dia pergi kerja. grrr.
tak pasal takleh tidur balik ni. fuhhh.

baru ada dua bakul kena basuh.
tapi gila malas dah la sekarang asyik la hujan.
tengok la malam kang aku ajak laki ku pergi buat laundry je.
senang situ basuh, situ kasi drier sekali.

banyak benda nak buat today.
yang memerlukan aku keluar rumah.
tapi ni dah bangun terasa malassss je.
tapi nak taknak kena keluar jugak ni.

before that nak gak update blog.
elok nak upload pic tetiba rasa malas. hahaha penuh ngan malas aku ni. haha.
ye la kang pic berderet nak cerita pun banyak. tak kuasa.
so mari masukkan pic yang daripada instagram je dulu.
takpa tak semua follow instagram, twitter n facebook aku kan.
so takpa la layan sini.
sapa yang dah tengok, sila la tengok siaran ulangan.


pergi saloon hari tu.
bye bye blondie. hello brunette.
so no more macam singa tak siap rupa aku.
memandangkan aku takda masa nak gi selalu.
so mari ke warna gelap la. so kalau roots muncul pun takda la ketara. kot.
pastu bila brunette ni mula la tetiba feeling anastasia steele cinta hati christian grey.
wahhh tetiba. hahahah.



ni masa beraya ke open house umah acu.
full entry nanti2 la ye.
ada komen kata rajin dia melayan aku.
no no no *sambil jari tunjuk aku ke kiri ke kanan*
bukan dia layan aku, aku layan dia ok.
aku amik satu je. yang pic atas kiri tu.
tetiba dia, "lagi yang, lagi."
ye dia memang pantang camera. so layankan.
tapi dah kata bini pun lebih kurang sikit la perangai.
harus kita bikin 4 senang nak collage. huhu.


camwhore adalah perlu ok.
bukan selalu rupa semenggah n rambut ala-ala kan.
so harus la vain. huahua.
oh top adalah courtesy of raynaa.my
aku suka masa dapat tu, tapi sebab kain jenis satin kilat tu aku macam scary sikit.
sebab tau la ratu peluh ngan kain jenis tu tak sesuai ok.
tapi since aku kan takda shopping baju raya ke apa.
nak pergi umah orang nak pakai apa kan.
macam malas nak berbaju kurung ke apa.
so since top ni lawa n ala tradisional. ok pakai.
amazingly takda berpeluh sakan ke apa.
sebab kain dia sejuk n best la selesa. :D
ada request pic penuh. sorry takda kot.
sebab aku bukan jenis rajin hulur camera kat orang paksa amik pic aku ootd ke apa.
i is pemalu.
so nak tau rupa dia. CLICK HERE.

oh semalam ke wedding sepet.
on the way tu hujan lebat.
elok kat area umah sepet ok je cuaca.
aku baru macam, eh wedding ceera dulu pun hujan lebat jugak tak silap.
tapi walau macam mana pun. otw balik adalah lebat kembali.
bayangkan daripada cheras tu nak ke rumah aku amik masa sejam setengah ok.
nangis weyh. padahal ikutkan patut amik masa 15 ke 20 minit je pun. tsk.

lelain semua ada kat wedding sepet.
so haruslah ni je kerjanya.



:: with elly, moon n filla ::



:: with kak jem aka viruspadu. ::

dia nampak aku tercari2 angin. 
cecepat dia bagi tau kipas suruh lepak kat kipas situ. 
fuhhh lega. 
u know me. kalau tak harus serupa mandi. 
but cuaca ok la kat wedding tu. 
takda la membahang ke apa. 
kat pelamin la panas sikiiitttt sebab pun ramai kan kerumun pengantin nak amik pic. 

selamat pengantin baru sepet n qery.
pengantin paling selamba n relax ok dorang ni.
sesuka hati nak posing memacam tanpa segan silu.
serasi bersama sungguh.
aku kalau di mintak pelik2 sikit mau aku dah gelak n buat muka pelik. haha tak reti.
dorang ni tak. selamba je.
nanti la aku share.
setiap pic tu ada je pose pelik dorang buat. tanpa di suruh ok.
hebat.

ok nanti rajin ku update lagi yea.
bila rajin tu taktau la.
oh tajuk warm up sebab konon ni entry warm up la.
nanti baru entry penuh.
tapi kata orang macam aku ni exercise pun malas.
so ada warm up tu pun cukup baik. hihihi.


2 Comments:

Qaseh Byezuera said... [Reply to Comments]

dorang mmg sweet gilee....follow kt IG tgk gmbo kawen dema mmg giile2 tuii...

nuui said... [Reply to Comments]

makin sweet peej dengan colour rambut baru tu. :)

-anne-

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...