Instagram : @peejburhan

serba serbi

mood macam tak kuasa nak mengadap blog.
tapi kang tak update makin berderet lak entry nak di update.
so lets.

biasa la semua ni cerita last week.
last week banyak hari keluar ngan noy.
teman dia ke sana sini.
so best time ni la nak makan memacam.
nak harap Mr.B dia banyak benda tak makan
so time keluar ngan noy la baru dapat makan memacam yang dah lama aku tak makan.
tapi sebenarnya takda noy pun ok je.
if aku rajin noy aku redah je layan perasaan makan sorang2. hua hua. ada aku kisah.


me myself n ah yong.
wah ah yong terus. macam bff je bunyi.
padahal yong tau foo. mmm dap dap dap.
order harus asing2. baru boleh tamak n tak perlu berlaga sudu.


bawah ni lak occasion lain.
noy ajak keluar. aku kata ok tapi teman aku post barang dulu.
settle post. tetiba rasa nak makan nasi daun pisang.
so ke thurkah.




amazing.
makan kepala harus tergeleng2 konon sedap sangat.
nalarekek.

then ke wangsa walk.
noy nak beli charger phone.
nasib la ada wangsa walk ni. senang.
kalau tak nak kena redah ke low yatt. penat kan.
lepas dah beli tetiba aku rasa nak beli red velvet.
yes. cakes, cupcakes n such makes me happy. :)
sekali elok aku order noy kata dia nak gak cake n makan situ je la.
ok boleh aje.


tak tau la memang daripada dulu or aku sekarang adalah takut ke apa.
tapi aku makan half je sebab rasa macam manisssssnya.
haaaa tau takut kan.
tapi serious la aku rasa macam manis.
apa2 la tapi sedapppp.



rambut berminyak bak hang.
rasa takda la kronik. tapi dalam gambar ketara.
wah sedapkan hati. padahal memang ngeri pun.
tu takpa. kat siku tu tetiba ada selotape.
kong jaq betul dah berapa lama la begitu.
memacam tempat aku round hahahha.
harapnya ia terjadi kat secret resepi ni.
bukan hasil daripada rumah aku ke apa.
comot tak coverline sungguh.


noy saiko.
lepas amik pic aku dia dok coolioooo ngan camera.
pastu konon artistic la amik pic pokok T_____T
pastu syok sendiri sebab boleh selfie kat camera tu.





over sangat buat air sampai meleleh2 coklat.
nampak sedap khennnn.
eh ok la.
aku nak sambung buat kerja.
menaip sambil nangis ni sebab daripada hujung mata nampak 2 bakul baju yang membuak2 untuk di lipat.

oh since hari tu aku pergi yang rainbow selfservice punya laundry tu kan.
memang addicted ok.
kawan aku dah cakap once pergi akan addicted. memang punnnnnnnn.
first time aku pergi aku basuh n keringkan sekali.
aku rasa lama n penat sikit la tunggu.
sebab lebih kurang sejam la jadi.
so now aku dah basuh siap kat rumah, so tinggal dry kan je.
ok la 25 minit je.

now memang asal basuh apa je.
terus pergi sana keringkan.
sekali keringkan tu rm4.50 je pun. cool kan.
baju siap on the spot, takyah jemur berapa hari la ngan keadaan cuaca now ni.
pastu paling best sebab baju wangi best gila.
if jemur ni by the time kau amik dah tak wangi pun.
bau panas matahari je tinggal kan.
ni hari tu aku letak bakul dalam bilik.
tiap kali masuk bilik bau wangi baju tu. syiok.

semalam lagi la siap beli nasi lemak bungkus n makan kat situ sementara tunggu baju siap.
ye buat macam rumah sendiri. hahaha.

eh ok la.
kata takda mood tadi.
sekali membebel tak reti nak stop.


6 Comments:

strawberi said... [Reply to Comments]

best ke mkn nasi ngan yong tau fu camtu je ..cam vegiterean eh...ke ade lauk lain lg..cam nmpk pelik plak..huuhu..xprnh cuba mkn ngan nasik

ayahmamilisa said... [Reply to Comments]

kelakor weh peej yang tang lengan baju lekat selotape..ketawa daku sensorang kat ofis neh..hahaha :D

muis ismail said... [Reply to Comments]

seronotttttttt dengar kak peej membebel.hehe

intandayani said... [Reply to Comments]

Katne tu?Katne itu laundry..haha kepochi sgt

Liana Ezzana said... [Reply to Comments]

ya rabbi sama perangai. i mmg ada masalah kalau menunggu. kepala otak akan melilau fikir tempat makan yg berdekatan. konsep dia " dari buang masa tunggu, baik aku makan".

linda said... [Reply to Comments]

hi Peej..hihi lawak la.btw best la nmpak kek velvet tu..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...