#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM110

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM250 (SM) -RM260 (SS)

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

-RM183 (SM) -RM186 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

Sepet n Qery Kawin.

orang dah update lama aku baru nak update kan.
ada je benda nak buat bagai.
takda masa nak update.
ni aku ada few lagi jubah nak kena amik pic.
pun takda masa lagi. later aku amik pic n share ke korang kan.
i is penat actually, tapi tak sampai hati nak kata no kat adik ipar aku tu.
dah dia mintak tolong kan. phewww.

nway, lets cerita pasal wedding sepet n qery.
aku konon nak bangun pagi la.
memacam la nak buat. plan kemain.
akhirnya kul 12 baru bangun. hua hua. biasaaaaa tu.
bangun gosok baju sendiri n laki dulu.
then baru mandi n make up.
halfway make up baru kejut laki.

rambut sakai sangat time tu.
so mari ke saloon dulu.
tak nak lama2 sangat kat saloon.
so siap mandi bagai shampoo. sampai sana blow je.
nasib tak ramai orang.

tapi celine tengah busy ngan orang lain
so brandon yang attend.
brandon ni jenis kalau blow mesti kembang gila.
selalu dia suka buat noy, celine ngan aku.
dulu noy rambut pendek. suka benar dia blow besar sampai dah rupa cendawan aku tengok.
pastu confuse ni noy ke cendawan sebenarnya. hahaha.
so hari tu aku tengok rambut aku pun kembang.
memang lawa, tapi segan n terasa over la pulak.
punya la otw tu aku berusaha kuncupkan rambut aku.
yang aku n Mr.B dah tergelak2. sebab aku kata, "sorry, brandon tu blow rambut macam rupa rosmah mansor oling. hihi"
sumpah time tu aku rasa rambut aku besar macam rosmah dah. kah kah.

sampai sana around 2ish macam tu kot.
pengantin tengah makan.
laki aku sibuk nak pegang camera.
dia kalau pegang amik kau asyik nak amik pic je.
bayangkan masa aku transfer pics utk wedding ni je dekat 200 gambar.
over kau.
bagus la dia rajin la amik pic. if harap aku mau takda pics sangat sebab berat bontot.
tapi dia macam tak reti amik angle la. semua macam tak menepati citarasa aku.
hahaha aku kan cerewet.
tapi takda la cakap kat dia.
kang merajuk lak.


berkerut-kerut muka aku kena paksa berdiri situ dia nak amik pic.
segan kot.
orang ramai belakang tu. macam semangat sangat lak nak amik pic sampai pun belum kan.
muka aku horror kat sini.
tapi masukkan jugak sebab nak tunjuk baju from Kree.my ni. heheheh.

sampai je lambai2 kat pengantin sat. terus nak carik tempat nak duduk.
carik filla n elly semua dorang dah sampai awal.
tapi laki ku sibuk amik pic pengantin lama.
ingat lawa la.
tapi amik sebalik kek ni ok. hahah


:: artisticnya laki iolls. *tangan di dada sangat* halus je pengantin tau dia amik pic gini. ni aku masukkan satu je. sebenarnya ada 7 kot pic rupa gini. ::



hahah again muka aku yang berkerut-kerut dah panggil dia.
kang aku menonong tinggal keji la pulak kan.
kena la tunggu.
tapi dia feeling photographer la pulak.
ahkak dah la kelaparan ni.
tapi sampai je terus di suruh join oleh dia orang untuk amik pics.
ok layan jap.





:: ngan elly, filla n moon :: 

terlaluuuuu banyak camera tu yang memasing tak tau nak pandang mana.
then terus aku pergi mencari makanan.
laki aku still gigih konon2 amik pics.
korang tak nampak kesungguhan dia sebab ni aku masukkan some je.
ye la kau bayang kat wedding je ada sampai dekat 200 pics.
ni pun jap lagi kau tengok memang berderet pics aku nak share ni.

 :: anak2 elly n filla ::




 :: rajin n gigih kan laki iolls amik pic? layannn ::


 :: laki rajin mengambil pics, isteri terus mencari makanan. lagi hebat. ::



:: hahah muka dah marah again sebab asyik la dia snap pic banyak2 kali. orang nak makan ni. dah2 la tu sayang oii ::



makanan adalah sedap. oit tengok balik pic ni rasa nak lagi je.
tapi paling ku ingat adalah makanan masa ceera kawin.
aku pergi jugak. 5 tahun dulu kan ceera?
time tu masak sendiri orang2 kampung masak.
amik kau sedap gila. paling aku ingat ada masak lemak perut tak silap.
dengan muka tak malu aku makan tambah dua kali ok.

laki aku settle makan semangat merayap sana sini amik pics. hahah.
suka kau la.
aku nak lepak sembang2.



 :: artistic sangat la tu amik pic begini. eh tengok balik pic ni muka yang depan tu macam Datuk K la pulak. hewhew ::












 :: ceera ngan familynya ::


MrB datang je terus ajak semua naik atas.
sebab pengantin suruh naik atas amik pics.
punya la lama di ajak kita orang tak layan.
sebab busy sembang apa tah.
lawak lak tengok pics ni.
apa yang di cerita ceera tah.
pastu nanti pak radie n en win pulak.
dah la kepala kita orang ke kiri ke kanan. ke kiri balik.





 :: rasa2 tak dilayan laki aku amik pic ikan masin. hahaha ::


then baru kelam kabut naik atas.
tetiba kena amik pic kat photo booth.
aku tengah sibuk ngan hp. so angkat phone sendiri je.


sekali semua join. aku takda apa nak guna.
dorang bagi bibir. perli lettew.





 :: eeii muka tu asyik kerut je kan. ::

amik pic kemain banyak laki ku.
ni aku masukkan sikit je.
sebab dia amik daripada angle tepi. cehhh.
maybe sebab dia tinggi kot.
kang dia berdiri tengah abis dia hadang semua orang lain.


 :: nampak tak apa yang aku nampak::

 :: yaaa. sungguh sopan n ayu puan sepet ni ::


 :: kesian kan makcik2 ni. bila orang suruh free style semua gelabah sebab eh nak buat apa. tak reti. pastu tergelak2 memasing ::


 :: haaa amik macam biasa kan senang ::

 :: di suruh free style lagi. terkial2 masing2 ::


 :: ini je mampu di buat. hahahahahahha ::



ajak kak jem/viruspadu n ceera join.
ye la yang dorang berdiri je depan tu kenapa.
mari sama2 sebab semua blogger. huhuhu.
dalam dunia blogging ceera la antara paling awalllll aku kenal.
kita orang kenal daripada zaman sama2 blogging kat friendster ok.
friendster ok! haaa berkurun kan?
blog friendster pun dah tak wujud. friendster aku tak tau la wujud ke tak.
then sesama kita orang gerak ke blogspot.
then daripada situ baru aku start baca blog akak dia viruspadu.
then sepet join few years later kot.

 :: suka betul kan akak2 ni bila di suruh freestyle ::


moon masukkan pic macam ni gak kt fb.
semua gelakkan aku apesal aku macam tu. apa yang aku cuba buat. hahaha
aku dah kata aku tak reti la amik pic ni.
aku ni kayu ok.
pastu dorang kata anak moon pun reti ok freestyle. hahaha malu betul.
ok lepas ni mak practise depan cermin bebanyak ok.


kalau tengok gambar2 ni kita tau ceera la paling kuat berangan depan cermin kan.
mesti dah practise tu ok pose2 kalau di mintak freestyle. hahahah.
ok aku gigih berlatih. lepas ni awas.
wah konon. padahal, nanti kayu gak.

pastu ajak laki ku amik pic sekali.
sebab asyik dia je amik nanti pic dia takda.
so lets.





tapikan sebenar2nya.
yang palingggg hebat amik pics ni semua adalah dua pasangan pengantin ni.
dedua sama lak tu.
kagum aku tengok. dorang langsung takda segan ke apa n sangat la sporting.
aku dulu kemain di suruh2. tu pun macam lawak je pose pelik.
tapi dorang ni. kemain. tengok la sendiri pics2 atas tu.
memacam pose ok.
pose majalah adalah, pose otromen taro ada.
yang bawah ni....?










tapi takleh lawan pose kak filla.
sopan sangat.
sebab tu la kak filla idola kita *ayat harus comel macam peminat*


kantoi tak buruk perangai.
lepas amik pics mencari2 kipas.
pastu di selamatkan oleh kak jem. dia kata kipas sini best.
wah thanks. aaaaaaaa....nyamannnnn.



 :: pics bersama kak jem aka viruspadu ::

 :: meninggalkan jejak di guest book ::




 :: uihhh haus bebenor tu rupa dia ::

ini je lah pics yang di kongsi yea. kang banyak2 penat scroll.
walaupun sebenarnya kemain banyak pics dia amik.
siap orang tak kenal pic atas pelamin ngan pengantin pun dia siap amikkan. haha. lawak.

tak lama lepas tu gerak. around 3ish macam tu.
amik kau balik tu rasa nak nangis.
jammmmm gilooooo.
bayangkan perjalanan patut amik 20 mins je jadi almost 2 jam.
memang kepenatan la lepas tu.

untuk sepet n qery.
selamat pengantin baru.


4 Comments:

Filla said... [Reply to Comments]

HAHAH... dik peej ni comel melampau.. geram akak tengok.. rasa nak gigit pipi dia.. muahahahha

Zanira Noh said... [Reply to Comments]

Berpinor mata aku tengok gambar.banyak gilerrrr...kong ajo ckp aku sll praktis depan cermin, hahaha. Tp itu la kenyataannya. Aku bab geds mmglaju. Sukeeeee....

Jumiyatul said... [Reply to Comments]

Peach! Aku bekenan henbek kau. Longchamp ya?

Siti Fatimah said... [Reply to Comments]

peej I like ur baju kurung lahhh...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...