Instagram : @peejburhan

melepas sudah

last weekend ada wedding.
since ni antara kenalan rapat n kesayangan kami sekeluarga so wajib pergi.
aku pergi sendiri guna waze. sebab pergi ngan fam aku dorang gerak awal sangat. pitam hoih.
so sendiri gerak.
itu pun kelam kabut je bersiap sebab terbangun lambat. heheh.
sebab dah la pukul 3pm dah janji ada orang datang nak repair bumbung.

kak lin sangat la best. suka gila dia.
sama kepala. tapi dia jenis sangat rajin tak masuk akal.
jenis sanggup tolong buat apa je la.
padahal baru kenal time tu ngan family kita orang.
kita orang selalu bergurau je dalam family kata if dapat jadi kakak ipar ni best.
tapi jodoh dia dah sampai kan.
melepaslah kami. hahaha.

dok tanya takda ke apa nak tolong untuk wedding.
uncle kata takda.
rasa tak best je sebab time wedding family aku buat uncle siap bawak semuaaa anak dia n tolong ok.
baik gila fam dia orang.
so memang wedding adalah wajib pergi.
walaupun sebak di hati kak lin kawin.
wah sedih konon, patut happy la orang tu kawin kan.

nway, sorry tak amik banyak pics.
sebab rushing kan.
so makan, amik pic kejap n balik.
nak kejarkan balik rumah.
pics ni pun laki ku amik.
abis makan cepat2 dia snap sana sini.
so ni je la pics yang ada.







laki aku suka snap pic banyak tapi tak bagi tau
yang kita orang macam tu je la kemain lama tak bergerak.
kot ye pun cakap la satu lagiii. satu lagiii.
boleh la gak tukar2 pose ke apa. cea macam reti pose pun kan.
aku kejap ni sampai tengok eh aku masukkan pic yang sama ke apa ni.
tapi tau ni pic lain2 bila tengok pergerakan penyanyi kat belakang tu ok.







:: pasangan pengantin ::




aku lupa nak snap pics goodies dia.
masa dapat rasa biasa je. tak rasa apa la.
biasalah wedding favours kan.
cuma rasa la lain macam tak pernah nampak.
sebab dia macam buluh, dalam tu ada bungkusan letak sweets.
then later ada ke rumah mama.
mama n ayol cakap goodies tu uncle buat sendiri ok.
amik buluh daripada hutan. terus aku terkagum.
aku ni ada business macam buat motivasi ke apa dalam hutan2 selalu tu.
so dia buat ni daripada sebelum puasa.
dia amik buluh daripada hutan. then potong2. letak syelack eh mcm mana eja tu. entah la.
alah macam cap kilat untuk kayu tu.
then bawah buluh tu dia siap letak lidi jadi penahan. then tangkai pakai rotan.
bila tau buat sendiri terus rasa macam wah gempakkk.
n rajin gilaaaaa.
nanti la tengok if mama ada update.
mama letak kot pic tu.

ok tu je cerita.
aku nampak sambung buat kerja.
ta-ta

2 Comments:

hazlina azmi said... [Reply to Comments]

Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)

http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Malina Mat Wazip said... [Reply to Comments]

Kak Peej, muka akak yg kahwin ni mcm ade iras2 mak akak..hihi

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...