Instagram : @peejburhan

kenyang perut suka hati.

hari yang penuh ngan aktiviti makan.
tapi aku memang hari2 pun penuh ngan aktiviti tu kan.
tapi ni tak la. ni jemputan.

memula pergi jemputan aqiqah n makan2 untuk baby shawal.
so aku n nysya pergi sama.
tapi femalas nak amik pic sekitar.
so amik pic family ni je. :)




macam-macam makanan menarik ada.
tapi as usual aku ni awal2 mana reti makan.
dah biasa perut petang baru nak di isi.
so aku just makan satay few cucuk n kambing. oh sedap.

then balik rumah lepak kejap ngan nysya.
later aku n Mr.B serta tina n fam pergi jemputan makan2 kat rumah sedara Mr.B pulak.
aku first time pergi. selama ni dorang ajak laki aku, laki aku malas.
aku ikut je, pergi jom. taknak pun suka hati la.
tetiba mood dia nak pergi hari tu. so jom.
sampai sana memang penuh sedara mara.
ada pernah jumpa. ada tak pernah.
pening gak aku nak mengenal sorang2.
makanan memacam ada. tapi aku makan ni je.


ok tipu.
lepas tu aku makan la tauhu sumbat n agar2 la apa.
ada la nasi lemak n all. tapi aku tak makan. kenyang lagi.
siap ada masak lemak jering ok. fuhhh.
laki aku makan bertambah2.
pastu siap letak jering kat pinggan aku paksa makan.
aku bising sebab aku kan tak suka campur2 makan.
nak bagi boleh tapi letak tepi. jangan letak atas mee ke apa.
nanti i is geli. hahah aku memang macam tu.
tetiba kang dia nak amik balik jering tu.
e ehhhh buruk siku dah bagi nak amik balik.
dia ingat aku taknak.
aku simpan tepi sebab save the best for last katanyer.
sekali rasa. ratah je. ya allah sedapppppnyaaa. nangis makan.





aktiviti seterusnya sibuk sembang n beramah mesra je la.
aku memang berat bontot tak bergerak daripada situ.
laki aku n tina ni rasanya ada sepuluh kali ulang amik makanan.
nasib i is kenyang.
oh lepas tu siap makan pengan durian n roti.

sedara mara dorang ni rajin gath n buat makan2 pot luck.
semangat semua.
tapi aku semangat bawak perut je la.
takpa lepas ni if inform awal ku usahakan bawak something.





seronok la sembang n kumpul.
tapi lama-lama penat gak weyh.
kematu di buatnya.
yang aku n tina dah resah bila nak balik ni.
rupanya di tahan. sebab dorang kata tunggu. malam ada bbq pulak.
haaaa semangat kan. memang family makan2 sangat.
siap ada kambing ok.
aku tak makan la sebab seram ah siang dah makan kambing.
ni nak makan lagi. takuit. so tak sentuh.
makan ayam je.
dah la marinate sedap n kuah black pepper dia sedap gila.
letak lak sebelah aku.
elok je aku pusing 90 darjah takyah angkat bontot pun dah leh capai.
amik berketul2 bedal.




:: yang baju hijau ni shidah. akak sulung Mr.B. yang kanan tu najib lah. adik Mr.B. ::


:: akrobatik sungguh kambing ni ::





Mr.B ni kalau amik camera suka nak amik banyak2.
sampai letih nak layan dah. eeeeeeiiii..


menyelerakan.
akhirnya dah nak kul 11 baru gerak ok.
nak nangis. berlengas memasing n berbau asap dah.
mana tak lama. najib semangat jadi tukar bakar bbq tu.
so nak taknak tunggu la.
laki aku pun kata tunggu.
ye lah. menurut perintah je.

balik je terus ke rumah mama.
sebab petang tu papa dah call bagi tau mama buat laksa johor.
gila kau tak pergi.
berapa tahun sekali je dapat ni.
walaupun kenyang n kepenatan.
harus terjah n makan gak.


lazat.
dapat sepinggan je pastu laki ajak balik.
kejam. lepak umah sedara dia berjam. sampai tang i nak ajak balik kan.
tapi dah kul 1 pun time tu.
takpa. aku tau banyak.
memang esok tu aku ke rumah mama lagi n repeat makan laksa johor. super love.



3 Comments:

suezen said... [Reply to Comments]

ur friend nyer skin cntik laa peej:P

k.MooN said... [Reply to Comments]

Sukeeer sgt tgk peej n tina...alhamdulilahhh

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

sedapnya hoih laksa johor! lama x makan.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...