Instagram : @peejburhan

i love coffee but im not a coffee person.

aku suka coffee sebab sedap.
tapi serious aku ni takleh la minum coffee.
kalau aku minum coffee ini la jawapan dia.
aku macam segar bugar takda hala tuju tahu?

memang la aku ni burung hantu.
biasa dah tidur lewat.
tapi usually badan n otak dah penat.
tapi paksa diri bangun sebab layan online kat phone ke apa.
tapiiii niiiiii??? aku macam segar ligat tangan nak menaip je.
dah siapkan pun satu entry auto publish.
pastu takda ciri2 mengantuk or letih pun ni.
dayummmm.

sebabnya?
takda pun aku minum coffee ke apa.
cuma malam tadi aku ada bancuhkan MrB nescafe.
aku ni bancuh nescafe agak fail sikit.
so harus rasa dulu. adjust. rasa balik. ok ngam. baru hidang.
kadang jadi tak ngam pun aku hidang.
pandai2 la. siapa suruh request nescafe kan.
if rumah aku memang 3 in 1 je aku beli.
tapi tadi kat rumah mama kan.
so masa bancuh tu. termanis. so aku minum beberapa teguk.
then kasi tuang air kasi sesedap rasa la.
so sebab beberapa teguk tu...haaaa ambil. padan muka otak n jari jemari tembam ligat.
eh macam bahaya je kan jari jemari ligat. kah kah.
eh pemikiran apakah ini di pagi hari ini. sesuatu.

nway alang2 ligat ni mari berceloteh di pagi hari.
di pagi orang masih seronok tidur.
or maybe some dah bangun dah bersiap untuk preparation anak ke sekolah.
or bersiap sebab kena pergi kerja awal sebab tempat kerja jauh.
aku? tak tidur2 lagi. ;p

nway, ok banyaknya asyik type nway je.
btw, nway tu adalah anyway.
n btw tu adalah by the way.
why am i explaining this? as if korang tak tau kan.
soooooo, *cuba sedaya upaya untuk tak type nway*
korang dah tengok cerita world war z?
yang brad pitt berlakon tu?
well aku baru tengok hari tu. aku ada bagi tau kan?
masa cerita tu keluar wayang. aku macam tak berminat nak tengok.
walaupun trailer dia macam awesome.
sebab dia adalah kisah zombie. aku memang tak kuasa la zombie2 ni.
balik2 cerita sama je menyakitkan jiwa je aku rasa. macam tak bermotif n tah apa2 tahhhh.

tapi hari tu aku tengok la cerita ni.
sebab brad pitt berlakon.
n terfikir takkan la brad pitt berlakon cerita bodoh2 kan.
aku adalah sukaaaaaa cerita dia sampai rasa nak tengok lagi nanti.
sebab aku rasa jalan cerita dia menarik n masuk akal ending dia.
n aku mengharapkan ada sambungan. :)
so siapa belum tengok sila tengok. boleh tengok kat viooz.co tu kalau malas beli dvd.

nway, *eh lagi sekali* bukan nak cerita pasal tu.
aku kan masa tengok cerita tu punya la berdebar.
tak tahan betul. berapa kali aku stop kan sebab cannot la scary betul situation dia.
dah tak sesuai ngan jiwa tua ku ini. tak tenang jiwa. dulu relax je.
dalam cerita tu macam zombie ni akan ter-attract kepada bunyi.
so if bunyi bising ke apa tetiba zombie ni terbangun n nak menyerang.
macam tu la. so kalau kena bergerak perlahan n kurangkan bunyi ke apa.
baru zombie macam tak sedar kehadiran manusia la.

so masa tengok tu.
kan aku ada stop2 kan sebab tak tahan aku nak layan debaran.
aku layan tengok dalam bilik.
kucing semua aku letak luar sebab dorang ni nanti suka mengganggu.
ganggu siap package gigit wayar charger, jalan2 atas laptop bagai.
hoiii jahanam nanti dah la kau tau la barang apple bukan murah. menangis kang if jahanam.
so baik la aku letak semua luar.
elok la dorang kat luar takda gangguan.

tapiiiiiiiiiii, cabaran bila aku nak keluar masuk bilik.
sebab dorang ni telinga apa tah.
aku cuba bukak pintu slow gila.
pastu jalan pun slow.
tetiba tak semena-mena kucing2 ni daripada macam2 arah datang menuju ke aku.
aku ke toilet semua berlari ikut masuk.
aku ke bilik berlari semua ikut nak masuk.
aku kena bergerak cepat tutup pintu jangan bagi ada terlepas masuk.
sekali boleh lak lupa barang. kena keluar balik. again semua berlari mengiau ke arah aku.
serious aku rasa macam aku dalam world war z tapi version kucing la bukan zombie.

sebijik ok. macam kau bukak pintu tetiba zombie menyerang.
kau kena lari selamatkan diri. pastu lari masuk bilik cepat2 selamatkan diri.
mungkin next movie dorang boleh panggil aku berlakon sebab aku tau cara2 nak selamatkan diri daripada zombie. wahahhahaha.
konon.
padahal ngan keadaan zombie dalam movie tu yang kemain scary n laju, confirm awal2 aku dah kena baham. orang gemuk lari tak laju.

eh ok la.
sekian bebel pagi hari.
selamat pagi peaches.


2 Comments:

Miss Brenito said... [Reply to Comments]

hahaha.. memang lawak la ko ni peej.. version kekucings ekk.. tak habis2 aku gelak sini..

cikyuyiyui92 said... [Reply to Comments]

HEHE.. saya tengok kat wayang.. jenis saya lak tak boleh sangat nak tengok cete cam terkejut2, suspen ni.. kompem terjerit2! hehe, wat malu jeee.. btw, Hi kak Peej! (motif?)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...