Instagram : @peejburhan

hari hari ada je hal.

aku bangun tidur keluar ke depan rasa macam ada bau something.
aku ni hidung sensitive tak agak2 sekarang.
sebab tau la bela kucing banyak ni.
aku tak suka if rumah bau.
kadang2 kita tak bau sebab dah biasa.
tapi if orang datang boleh bau.
tapi dah few orang datang rumah kata takda bau.
walaupun aku bela kucing banyak.
ok tak kisah.

aku online jap.
tapi oittt bau apa ni.
dok la toleh sana sini mencari punca.
lepak kejap.
then check hp nak reply segala customer send itu ini.

noy tidur umah aku.
tengok kat depan dia takda. dia tidur kat sofa je.
tengok kereta dia ada.
bilik air takda.
rupanya dia masuk bilik tidur.
aku dah pelik. why?
bilik tu panas kot.

then check hp tengok ada whatsapp noy.
dia kata ceceh kencing atas sofa siap kena kaki dia.
what???
terus aku bau sofa.
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
ini lah bau dia tu.
sumpah aku tak faham la ceceh ni.
apa yang dia cuba buktikan tah.
ada kot litter box 2 kat belakang.
aku bersihkan kot malam semalam.

aku dah bawak keluar semua yang kena tu.
mengadu kat laki.
dia kata balik dia basuh.
bagus. kucing kesayangan dia kan.
hari tu kena sekali. aku yang basuh. bengang aku.
bukan apa.
aku taknak nanti kekucing lain pun sama sibuk bau2.
kang jangan ada yang ikut perangai.

aku suka kucing. sebab peneman.
tapi kadang terasa macam amannya agaknya if takda kucing n umah takda la potensi nak jadi macam2.
tapi tu la dah bela ni. tak sampai hati tetiba taknak bela ke apa.
so bersabarlah.
tapi ceceh memang membengangkan aku.
ada yang aku letak dia luar dalam cage je ni.

dalam banyak2 memang dia paling selalu buat perangai.
dah la tetiba nanti bergaduh ngan yang lain2 semua.
ahhhh i is stress.
ye aku benda2 kecik pun memang stress berlebihan sampai sakit kepala.
high blood pressure betul lah.

5 Comments:

azra amira said... [Reply to Comments]

peeeeejjjjjjj..

kucing betina kita kalau tengah on heat poooonnn suka kencing sepah2.. atas katil!!! abis tilam ngan comforter kena basuh.. kita rasa ceceh tengah memberahi la tu.. haha~

Ikin Gomez said... [Reply to Comments]

dia protes tu peeja... ader la yang tak kene tu... tak pon nak perhatian lebih.... dia kan diva kt umah tu... slalu kucing domain mmg buat perangai skit. sama ngn cats kt umah i... kengkadang klu tak adpat ape dia nik, selambe kencing kat kaki org... hahahah

Huda Ramlee said... [Reply to Comments]

kann..kat rumah ni ada sekor perangai suka la memekak time malam2 buta. sungguh tak paham. time org nak tido la dia nak bising. bukan on heat ke pe, tapi nak kucing2 yg len mengadap dia je.kalau hilang dari pandangan dia je mula la.
kadang-kadang rasa macam nak panggil je pengacara 'my cat from hell' mintak tlg dia solvekan masalah.

Seri Kandi Tanah Jauhar said... [Reply to Comments]

dah sama dengan perangai kucing akak.. nyanyuk agaknya.. geram kadang!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

wahh kena tgk2kan ceceh.. kalau sekali dia dah start buang air kat satu tmpt, lain kali takut dia ingt situ jamban dia and akan membuang lg kat sana. kucing kencing dlm rumah ni kadang kita xperasan. tau2 je dah ada bau.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...