Instagram : @peejburhan

Dove HairFall Rescue System

[sticky post - scroll down for new entry]

Aku rasa dah lama aku simpan rambut panjang.
seems like forever. nak ingat balik when is the exact year aku start berambut panjang pun tak boleh ingat.
rasanya semua orang tau yang lagi panjang rambut kau.
lagi senang la rambut gugur.
ini yang aku perasan la. n jadi kat aku.
if rambut pendek memang macam sihat je rambut.
rambut panjang ni nak jaga agak susah.

emosi jugak bila tengok pics lama aku rambut aku gila lebat kot.
now dah tak selebat dulu.
maybe faktor usia n jugak problem keguguran rambut.
pernah tahap everytime aku sisir rambut guna jari memang segumpal la keluar.
everytime ok!
takut gila time tu ingat ada penyakit ke apa ni.
tak bagi tau orang pun segan je kan.
so sendiri pendam je.

rambut bersepah sana sini jangan cakap la.
memang kadang-kadang memalukan je.
sebab tetiba nanti kau nampak rambut kau sangkut kat baju la, kat lengan kau la, melekat kat handbag la.
siap kadang selalu berurusan kat kaunter elok rambut kau atas kaunter tu. aaaaa.
sebab tu rasa lagi senang if ikat rambut je.
tapi tak best la kan. i mean rambut panjang mesti rasa nak lepas kan.

sebab tu adalah happy dengan the new Dove HairFall Rescue System.


:: Dove HairFall Rescue Shampoo n Conditioner ::

:: Dove HairFall Rescue Serum ::

:: Dove HairFall Rescue Hair Tonic ::


Seronok sebab takda lagi masalah rambut gugur yang kronik.
nak kata 100% takda hair fall tu menipu sangat kan.
tapi out of 10 times kau sisir rambut pakai jari jemari, maybe sekali dua je ada rambut gugur.
itu pun ada la sehelai dua sahaja :)

n paling best sebab aku ni rambut sangat la kusut.
tapi Dove HairFall Rescue ni menguatkan akar rambut bagi rambut extra lembut, mudah di urus.
me loving it.

:: loving my Dove HairFall Rescue Shampoo n Conditioner :*  ::



Haha. terus rambut kasi lepas n straight ok.
maybe lepas ni impian aku akan tercapai n dapat buat rambut curl macam Beyonce. yeehaww.

So apa lagi, jomlah sama-sama kita menghalang keguguran rambut & jadi inspirasi kepada yang lain.
korang boleh menyumbang suara dan join usaha pemerkasaan Dove dengan 4 langkah mudah.

Jom kunjungi kempen Facebook bit.ly/rambutmumahkotamu 
Lengkapkan penyertaan aspirasi ni,  "Jika saya bebas daripada rambut gugur....."
Dengan 5,000 penyertaan, anda berpeluang memenangi pakej pelancongan bernilai RM1500 atau hadiah saguhati rantai tangan Thomas Sabo untuk 10 penyertaan bertuah.
Cepat ye!  #DoveMahkotamu





    1 Comments:

    Hasnida Ismail said... [Reply to Comments]

    assalamualaikum pija,

    akak nak tanya skit bley? akak notiskn lately ni rambut makin gugur la. akak ni peminum ephyra yg tegar. masa mula2 consume dulu mmg la ada anak rambut baru tumbuh. tp lps yg stok ephyra terhenti baru ni ada perubahan dari segi rasa yg x lg masam mcm dulu n rambut pun jd gugur kembali. acaner tu dik?

    Post a Comment

    Heyyyyaaaaaa...