Instagram : @peejburhan

Bali jom...

i miss bali.
nak pergi lagi please.
takpa next year tengok macam mana.
so tak dapat pergi bali kita makan kat jombali je sudah.
walaupun makanan tak berunsur bali pun.
motip sangat letak nama jombali.

last week kot.
aku memang tak ingat la hari semua ni.
memori tak macam dulu.
lapar n bosan je makan area umah aku.
akan ajak Mr.B pergi makan memana.
dia memang daripada dulu tak pernah pikir nak makan mana ke apa.
semua aku decide. penat ok kadang pikir.
tapi takpa sebab dia jenis tak cerewet. kau bagi apa pun dia makan.
unless memang dia tak makan la makanan tu.
yang aku tau steamboat dia tak reti n sushi.
so if nak makan macam tu dia takleh ada la.
aku lak cerewet. tekak orang gemuk sangat.
kena ikut mood nak makan apa time tu. haha.
so memang sesuai sangat biar aku decide mana nak makan.

so malam tu tetiba rasa nak makan kat jombali.
so lets.

orang yang kelaparan laki bini.
harus time order ikut nafsu memacam nak.
padahal berdua je kan.
dah la portion besar gila bila sampai.

:: sirap bandung for me n barley for him ::



:: sotong kangkung MrB order ::

:: nasi goreng thai ::

mine.
tak sangka banyak gila. dah la tamak order memacam.
siap dapat kerabu mangga. end up makan half je.
pastu ratah isi je sebab tak larat nak habiskan.
sedap nasi goreng ni. sebab pedasss.
uish telan air liur lak tengok pic ni. dayummm...


apa tah nama benda ni. prawn with white sauce ke apa tah begitu la.
Mr.B beriya nak.
aku macam, "macam mahal je. u nak jugak ke?"
terus dia kata takpa la kalau taknak. tapi muka macam ni >>>> :(
terus aku kata order la. tetap taknak.
sampai aku kata aku nak rasa gak baru muka sengih n order gak.
sekali aku rasa. omgeeee memang sedappp. patut la dia bila datang sini nak order ni.
selama ni takda rasa nak try ke apa.


Mr.B punya.
nasi goreng tapi baked with cheese la apa.
macam lasagna pulak tapi dalam tu nasi goreng la.
tak sure sedap ke tak. tapi kalau aku tak suka kot.
macam muak je. nasi goreng best pedas kan?


ni aku order. hahaha tamak tak.
potato skin gratin.
memang mampu makan seketul je.

tak habis pun sotong kangkung n potato skin gratin ni.
aku suruh pack n rasa nak bagi mama.
laki aku dah bising kata ada ke bagi papa n mama sisa.
aku kata apesal pulak sisa?
selama ni i bawak balik dorang ok la. makan je.
abis takkan nak biarkan.
pastu dia suruh order lain jugak untuk bawak balik.
aku malas nak tunggu.
so dia suruh singgah belikan apa2 bagi. jangan bagi 'sisa'.

 foineeeee.
terus aku singgah belikan char kuey teow bungkus.
singgah beli barangan kucing sekali.
oit sekejapan je makanan habis dorang ni.
ngan laki aku rajin bagi kucing depan makan lagi.
aku selalu beli asing. tapi cepat abis dia bagi makanan dalam ke luar.
aaaa pitam. makanan kucing dalam bukan murah yang oiiii.
so singgah la beli stock makanan kucing n pasir dorang.
pasir pun kemain kuat pakai.
hari tu beli 5 bag ni aku tengok dah tinggal 1 bag suku je.
baru seminggu. *urut dada*.

then ke rumah mama aku bagi je semua makanan.
seeeee mama tuju makanan yang aku pack tu dulu.
papa n PG yang makan char kuey teow.
seee kami semangat kekeluargaan.

ok lapar. now what?



9 Comments:

NenetPenne (NP) said... [Reply to Comments]

sorry nak cakap...apa yang ur hub cakap tu betul..maknanya kita tak abis makan baru kasi orang..tu namanya sisa.. lainlah kalau kita dah memang put aside untuk kasi orang..

jangan marah yer ...

syue wana said... [Reply to Comments]

bestnya..

nasi goreng bercheese..masa mula makan tu mmg kembang tekak. tp dah lama2 macam sedap le pulak. heheh

jom singgah blog saya.
perkongsian ilmu dan cerita menarik di sana.
http://www.freevitamin.my/2013/07/kenapa-aku-tembam-lepas-start-bekerja.html

Seri Kandi Tanah Jauhar said... [Reply to Comments]

Peej buka spek muka sebijik Noy..

Dolphin1502 said... [Reply to Comments]

Asw Peej. Where is this place plssssss??? I am soooo drooling looking at the prawns :-)

Dolphin1502 said... [Reply to Comments]

Asw Peej. Where is this place plsssss? I'm soooo drooling looking at the prawns :-)

sharon m.q. said... [Reply to Comments]

Kak Peej, masa akak kat jombali ni kite ade nampak akak n husband. nak tego tp malu.. hehehe..

suezen said... [Reply to Comments]

udang tu nmpk sedapppp!

Nurul Hafalzillah said... [Reply to Comments]

hi peej...
i pon setuju ngan NP n ur hub... sorry to say ye... juz imagine la org lain mkn sedap2 n mahal2 then bila x hbs baru ingat kita... ur mom tuju yg u pack dulu cuz food tu mahal n nampak sedap... char kue teow tu dia da biasa mkn... camtu la konsepnya... pepun parents come first la... sorry peej ye... ni pendapat i... kalau x kesah xpe...

Anonymous said... [Reply to Comments]

Peej, pendapat aku just go with the flow...keluarga kita makan lebihan kita bukan bermakna itu sisa...lagipun tak baik membazir plus ko pun memang selalu kan beli tapau untuk keluarga...so what if yr parents still nak makan makanan lebihan yg ko bungkus...sharing is caring...just simple as that :)

- Hayati -

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...