Instagram : @peejburhan

tenanglah kamu di sana.

tadi balik Mr.B bagi tau.
dia tanya askar kat kem belakang rumah ni.
pasal kes accident tu. hidup ke pemandu tu.
pastu askar tu cakap oh yang pagi tadi tu?
meninggal, kat tempat kejadian dah meninggal.
masa naik ambulan tu pun dah takda tu.
perempuan melayu katanya.

first of all Innalillahi wainna iylaihi raji'un.
semoga roh mu tenang.
jangan bergentayangan ke apa ye.
nanti i is takut nak ke dapur memalam or pepagi.
hehehehe. tah apa2 penakut.
hoiii takut la.

tu takpa.
seronok melayan twitter tetiba aku rasa macam tik tik tik ada air menitik di muka.
rasa macam kalau kau lepak minum tetiba ada rasa. rupanya hujan rintik tu kan.
haaa begitu la.
aku dah saspen je.
pandang kiri kanan.
nak kata bumbung bocor tapi angin takda ribut takda. motip bocor. mana datang hujan kan.
nak kata terpercik from kipas mana ada baru basuh kipas ke apa.
hishhhh. tetiba terpikir.
adakah aku baring layan phone tetiba dia elok tunduk atas aku nak tumpang baca.
air liur meleleh tik tik kena aku.
haha imaginasi over.
tapi takdak lak rasa seram.
takda apa kot.

pandang keliling mencari jawapan.
terpandang aircond. cisss air aircond kot.
kong jaq aircond. kau mintak di service ke apa.
so aku rasa tu kot.
walaupun now aku dah duduk n takda la kena air ke apa.
dok la perati a/c tu. takda apa.
elok takda air menitik or terpercik.
lantak la kan. janji aku rasa penyelasan n jawapan ini sedapkan hati aku.

eh tetiba takut n seram.
tadi macam nak terlena.
ngantuk lak.
tapi tetiba serammm.
so mari tahan mata.
tapi dah kuyu tahan melampau je rasa.
macam di drug pulak.
amboi perumpamaan kan, macam la tau rasa di drug macam mana. ;p hahhaha

ok la.
al-fatihah untuk mangsa kemalagan.
n mari sama-sama doakanndia tenang.
supaya akak pun tenang, n jangan tiba2 akak yang kena share cerita kat expose mistik nanti.

p/s: ok tetiba aku seram. aku now duduk n jarak aku jauh daripada a/s tu. kenapa rasa ada air menitik atas kepala aku ni. not funny.

7 Comments:

syarqiah75 said... [Reply to Comments]

pija..jaga22 kang ada org ketuk tingkap dapur mintak air segelas...huwaaaa..takutt..tapi mmg jalan tuh menyeramkan ..keta laju giller,waktu kakju nak dtg amik brg ari tuh..mmg serun jer rasa...al fatihah utk mangsa..moga Allah rahmati rohnya..

BEA.Xaeren. said... [Reply to Comments]

hoi..kite pun dah rasa seram.. May her soul rest in peace..

Shahrizat said... [Reply to Comments]

ntah -ntah air kencing cicak kot?
Innalillah buat mangsa.

miss shuwa said... [Reply to Comments]

mcm seram je citer ni...humm.. doakan je semoga rohnya tenang disana..

NorMala Bahar said... [Reply to Comments]

dik kekadang peluh adik sendiri tu.. tak pun tetibe ada semut.. pergerakan otot muka pun ye gak..

p/s: sbb pernah terjadi pd diriku. kih3.. kalau bukan jugak.. apa lagi dik.. misteri menyelubungimu..

promises_promises said... [Reply to Comments]

peej..siang2 tadi ku bukak entry nie n guess what..aku sensorang kat opis. .terus seriau peej.log off terus aku. ..kemainn expose mistik peejburhan dah tak kira siang malam...huwaaaaa

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

insyaAllah xde pa pe la air menitik tu.. sah aircond ko la tu xpun siling bocor hihi

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...