Instagram : @peejburhan

sikit-sikit.

adalah happy.
sebab dah susun atur rumah since malam semalam.
buat muka monyok so Mr.B layankan aku susun atur rumah. weehauuuu.
memula aku dok mengerjakan bunga hiasa tu. basuh kasi bersih.
nasib aku ni ada photographic memory.
so cucuk2 balik bunga lepas tu berjaya.
aku tak pandai gubah. tapi bukak, Insyallah reti la pasang balik.

then start lipat carpet.
muka ketat ni sebab Mr.B masih main game.
aku vacuum apa bagai.
tengok aku dok kehulu ke hilir *hahah saje je*
dia terus join.
tapi dia lagi terlebih rajin.
siap angkat sofa alihkan semua, vacuum belakang2 semua, mop apa bagai.
pastu tiba masa bentang carpet. weoewwwww. sukanya.
then susun atur sofa.
since rumah tak besar mana.
so taknak sempit. ottoman tu aku letak dalam guest room.
lapang sikit rasa.
tetiba terasa terlebih lapang pulak.
Mr.B letak side table lak kat penjuru.
e eh ehhhhh. mana boleh ada side table tapi kosong kan.

mula la otak ligat kan.
aku memang plan nak letak situ side table tu.
tapi takut nanti macam laki kata aku over nak beli memacam.
so kuburkan hasrat. tapi bila dia sendiri letak.
terus aku meneruskan je la mission tergendala aku tu.
sebab kan aku ada pergi homes n harmony the day before tu.
memang mata dah dok melilau nak table lamp.

so semalam pergi la.
tapi ku pergi klcc dulu. nak tengok kat kedai i wanna go home tu.
apa ada menarik.
takda apa sangat la. ada pun macam mahal melampau aku rasa tak berbaloi.
ada la pasu aku suka. rm1200 kau. agak2.
dah la umah aku ni zoo kucing. ada dia langar pecah, hati aku gak berkecai nanti.
tak payah.
so beli bakul n bekas2 kecik je.

then ingat nak la shopping apa patut.
tapi jalan sikit laki dah ajak duduk.
dia kata dah tua-tua ni tak larat nak berjalan sangat.
takpa la. tak payah. nanti2 pun boleh je shopping baju ke apa kan.
so terus gerak.
ke festival city again n tuju ke homes n harmony lagi.
amik 2-3 barang.

aku suka ada satu table lamp ni. ada gak set standing lamp.
tapi table lamp dia je dah rm500+. aaaaaa.
takpa la lupakan hasrat.
so amik yang munasabah sikit la harga.

then tambah lagi cushion stool tu.
hari sebelum dah beli 1. macam best.
so beli 1 lagi. if stack jadi tinggi la.
if tak rendah la.
then beli la benda2 lain.
time bayar budak tu senyum je tengok aku.
ye la semalam memborong. hari ni datang lagi memborong. hahah.
lantak. janji i is happy.

balik terus deko bersama eric.
dan hasilnya.
taraaaaa.




yang tempat letak rotan tu aku nak beli pasu.
tapi memikirkan mostly pasu is kaca kan.
kalau kucing langgar kang payah.
now yang pakai tu mama bagi.
sebab aku takda pasu kan.
itu adalah ashtray sebenarnya. kelongsong bom atom tak silap.
eh tak sure. eh bukan. meriam kot. entah la.
so kau bayangkan la berat bagaimana.
so memang Alhamdulillah tak pernah tergolek la.
if la tergolek lalu himpap kucing. Arwah kau kucing.
so pakai je la benda tu.

nway, langsir tak pasang lagi.
if dah pasang aku share yea sini.
tadi aku pasrah n suruh Mr.B drill. tak sabar katanya.
tapi baru drill lubang kedua patah weyh mata tu.
ganas la dia ni.
tapi agaknya dah sampai ajal pun mata tu.
so esok pepagi la kita gi hardware tukar mata dia.

tu takpa.
around 8ish aku ke rumah mama.
sebab pagi papa dah sms kata dia dah beli daging n stuff.
mintak aku datang tolong mama potong.
so tadi rewang la kita.
so esok tinggal masak je la.
Insyallah aku ke sana tolong lagi.
then nak carik bekas kuih.
mama siap pesan dia nak ikut. jangan tinggal dia. ye lah ma. heheh.
sambil potong aku sembang la ngan mama.
sebab aku dok cerita je kat blog.
dia kata tunjuk la pic. dia nak tengok.
so tadi aku ada upload kat fb.
suka dia.
pastu aku kata la table lamp tu aku berkenan satu lagi.
lawaaaaa sangat tapi mahal rm500+
tetiba mama, "beli je la. sekali je pun. pakai lama."
ewah mak aku.
pastu siap kata ada tak standing lamp.
aku kata la yang aku nak tu ada. tp table lamp pun dah gitu harga. yang tinggi berapa kan.
dia kata yang aku punya tu takda ke standing lamp.
aku kata ada kot tak silap. tak perasan.
dia kata kalau ada pergi la beli. bukan senang nak dapat sepasang.
motheerrrrrr whyyyy?
aku dah la seram sebab aku adalah shopaholic ni.
tengok la macam mana. tak kot.
sebab aku pun segan kalau tetiba esok aku nak repeat pergi sana. hahahaha.
agak2 la 3 hari berturut kan nak pergi.

esok ni aktiviti full ni.
eh esok ke? dah masuk hari ni pun.
kang nak bangun awal nak kena pergi hardware tukar mata drill tu.
then drill langsir.

:: [edited: siap pasang dah :D] ::

then ke rumah mama tolong masak.
ke sana sini mau malam baru balik.
then nak ke rumah mertua hantar cookies.
tengok la maybe mintak Mr.B je hantar.
penat gak aku ke hulu ke hilir ni.
yang dia pun macam kan takleh pergi sendiri.
semua nak i teman tau.

eh ok la.
kena tidur.
ada yang terlajak perahu kang.
tetiba perahu. hahaha.
ok bye.

6 Comments:

chics said... [Reply to Comments]

cantiklaaa awak deko

Ai Artkid said... [Reply to Comments]

Selamat Hari Raya peej. Lawanyaaaa rumah blogger ni. Simple yet sedap mata memandang.
Dpt lak table lamp tu tepi dinding feeling romantik n harmoni gitu. Apa2 pun..rumahmu syurgamu ni mmg lawa..

Ai Artkid said... [Reply to Comments]

Selamat Hari Raya peej. Lawanyaaaa rumah blogger ni. Simple yet sedap mata memandang.
Dpt lak table lamp tu tepi dinding feeling romantik n harmoni gitu. Apa2 pun..rumahmu syurgamu ni mmg lawa..

nor said... [Reply to Comments]

peeja
why not try biocera water filter for alkaline. very good for health.

AziniMZ said... [Reply to Comments]

Lawa rumah.. i is jeles..

Eta said... [Reply to Comments]

Hi Peeja,
Nice house... :)
nak tanya mana u beli stool tuh? thought of buying one for my son...
if u dont mind sharing..
thank you... :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...