Instagram : @peejburhan

kamira

tetiba tadi datang rasa nak beli camera.
dah lama nak beli tapi tak jugak beli-beli.
tengok duit advert semakin cukup.
elok cukup je terus ok boleh beli.

memerlukan camera.
selama ni since pakai iphone memang pakai tu je.
elok la pic. tapi of coz tak sama ngan pakai camera kan.
n setakat lepak biasa-biasa ok la kau nak pakai camera phone.
tapi if pergi event macam sedih lak. hahaha.
buruk sangat perangai pakai camera phone je kan.
kadang pinjam gak la camera mama.
tapi still compact camera kan. segan je semua orang kemain ngan camera memasing, aku biasa aje.
no bukan beli sebab nakkkkkk jugak konon best.
tapi rasa bersalah tu, sebab kau dah la dipanggil buat iklan.
tapi kita standard itu je. cannot cannot.

ok lets beli camera.
setelah berbulan dok la pikir nak apa.
akhirnya dah decide.
ok mari pergi checkout.
pergi paling dekat ngan umah, wangsa walk.
ada kedai camera. n ada camera yang aku nak.
tapiii harga macam lebih rm100 daripada budget aku.
boleh je kalau nak. tapi macam tak puas hati lak tak dapat compare harga ngan tempat lain.
plus yang ada hanya warna putih. tah kalau boleh taknak la putih.
sebab orang macam aku ni paling la tak sesuai benda2 putih ni.

takpa sabar. kita tunggu esok hari.
tapi laki ku pulak tak sabar, dia kata takkan takda kedai lain.
teringan JJ area umah aku ada gak kedai camera.
ok ke sana.
pergi sana, tanya, amik kau apa aku nak pun dia tak tau apa.
pastu siap cakap, sini barang takda. semua display.
order, nanti akan dapat la. barang sampai kita orang call.
e ehhh. siapa nak macam tu. kosser ok.

takpa. so maknanya nak taknak ke lowyatt la kita.
ok gak kan. pergi makan nasi ayam sodap.
pastu if rajin singgah massage ke. wah tetiba over kan.
tah la sempat tidak.
ni kul berapa tak tidur lagi.
gerak pun dah kul berapa nanti.
by malam dah kena ada rumah.
sebab abang ipar nak datang beraya.
cemas lak aku. sebab sepanjang kawin tak pernah lak dia datang.
dia ni kira abang Mr.B tapi daripada previous marriage bapak dia.
kenal la, cuma aku takda la rapat ke apa semua. gituh.

hmmmm. nak masak ke? macam seram. malas pun ada.
ke order je apa-apa jamu.
ni la susahnya kalau tetamu datang time lunch or dinner kan.
kang tak hidang apa macam buruk naw perangai. hua hua.
we will see.

korang ni dah masuk kerja ke masih bercuti sakan?
aku ingat nak sakan.
tapi ngan kadar order yang masuk, rasa bersalah tak reply.
so terpaksa la aku mula beroperasi dah.
fuhhh fuhhh.
siapa nak COD macam biasa contact aku dulu set date ngan time.
sebab jangan serbu je, kang aku takda rumah plak kan.

ok tu je. nak layan game kejap before tidue.
game kat hp ye. bukan game lain.
ok tata peaches.

0 Comments:

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...