Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : Hostel Berhantu

Hye Kak Peej,

Saya nak share satu cerita seram ni. 

Maybe tak seram bagi sesiapa yang membaca nya, tapi bagi saya yang mengalaminya adalah terlalu seram.

Ni kisah 2-3 tahun yang lalu semasa saya masih menuntut di sebuah kolej swasta. 

Masa tu pihak kolej berjanji nak tempatkan batch kitorang kat condo PV, tapi taktau kenapa tak jadi.
Last-last kitorang ditempatkan di sebuah rumah teres 3 tingkat di Jalan Gombak. 

Memula tinggal kat situ macam takde pape. 
Tapi rumah tinggal kat depan hostel kitorang ni memang nampak seram. 
Dengan rumput yang dah tinggi and tumbuhan menjalar. 
(FYI, owner rumah tinggal depan hostel and hostel tempat kitorang tinggal tu adalah sama)

Ada satu malam tu kitorang tengok citer P.Ramlee - Madu 3. 

Kan ader part nyanyi-nyanyi tu.. 
Lepas tu, sorang kawan saya ni tiba-tiba rasa macam terdengar something else. 
And then, tetiba dia off kan tv.. 
Yang hairan nya, kitorang masih boleh dengar lagu tu tadi pastu hujung-hujung dengar ader suara perempuan menangis sayu. 
Dahla kitorang berdua je yang tengok tv kat bawah time tu.
Apa lagi.. kitorang terus cabut lari naik atas. 

Esoknya kitorang citer kat kengkawan yang lain. 

Ada sorang kakak ni bukak citer cakap dorang pun penah kena dulu masa tengah tengok citer Madu 3. 
Rupa-rupanya, hostel tempat kitorang tinggal tu kepunyaan seorang wanita Cina yang telah mati bunuh diri kat rumah depan tu - bunuh diri sebab jeles kat madu dia.  
FYI, suami wanita tersebut kahwin 2. 
Rumah kat depan tu adalah rumah madu dia. 
Tapi, taktau samada wanita yang mati bunuh diri tu isteri tua atau isteri muda. 

So, start daripada tu, kitorang memang tak tengok dah citer Madu 3 kat rumah tu. 

Memang banyak pengalaman seram saya alami selama 2 tahun lebih saya tinggal di situ. 

Nanti kalau saya free, saya citer lagi ye.

Sesiapa berani, boleh la try lalu depan rumah and (bekas)hostel tu. 

Sekarang lagi nampak seram sebab terbiar je, dah takde orang tinggal. 

K tu je,kak peej. Terima kasih kerana membaca. :)


-Sharon-

6 Comments:

Miss Brenito said... [Reply to Comments]

wah.. ni takuit nih.. hantu cina pon tahu citer madu 3.. tp mmg serem

Mas Sabri said... [Reply to Comments]

rmh tu kat mana yer..sy dok gombak n selalu la lalu jln gombak tp tkleh imagine kat kwsn mana rmh tu..teringin gak nk lalu...hehehehheeeeeeee...

Mas Sabri said... [Reply to Comments]

kwsn mana ya..teringin nk lalu..sya dok area gombak gak...

sharon m.q. said... [Reply to Comments]

dekat blakang pejabat pos n lorenzo nak masuk jalan gombak tu.. kat situ ader rumah teres..hehe..

Mrs. Ady Firdaus said... [Reply to Comments]

huyoo seram nya bab2 hantu ejek nyanyi2 ni takuittt

Juliana Abdul Rahman said... [Reply to Comments]

kiranya tajuk dia..Hantu Bermadu lah ni? seram gak lepas dh mute then dgr lagi kan? eeeuuuuuwww..huhu

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...