Instagram : @peejburhan

Dove Rambutmu, Mahkotamu.

[advertorial]
[sticky post - scroll down for new entry]

31 Julai yang lepas aku pergi ke pelancaran Kempen Dove Rambutmu, Mahkotamu kat Double Tree by Hilton.
Rambutmu, Mahkotamu adalah satu kempen sosial Dove yang pertama untuk menggalakkan wanita Malaysia membuat komitmen bagi mengatasi masalah keguguran rambut.









:: Ucapan oleh Ashlee Ng, Pengarah Pembinaan Jenama, Uniliver (M) Holdings Sdn Bhd ::

:: Profesor Madya Dr. Irene Lee, Dermatologis Konsultan membincangkan mengenai masalah utama keguguran rambut dan macam mana cara mengatasinya ::

Aku paling suka time ni.
Sebab banyak info yang dapat punca masalah keguguran rambut n cara-cara mengatasinya.
Antara info yang aku dapat cara untuk atasi masalah rambut gugur ialah:


  • amalkan makanan yang seimbang
  • lepas mandi jangan lap rambut ngan tuala secara ganas, buat slow2.
  • kurangkan pengguna hair drier, hair curling n straightener
  • jangan ikat rambut terlalu ketat
Ada banyak lagi la.
And ada games jugak
Kat situ la banyak tau myth atau truth pasal rambut ni.


Kempen ni di terajui oleh 2 orang kawan baik yang dah berkawan selama 10 tahun, Hasreena dan Athiya.
Dorang saling menyokong antara satu sama lain bila masing-masing sedar dorang mengalami masalah keguguran rambut.



:: Emcee Nana Mahzan menemuramah peneraju Kempen Dove Rambutmu, Mahkotamu Athiya dan Hasreena ::



Aku suka ngan Kempen Dove Rambutmu, Mahkotamu ni.
Especially sebab kita berkongsi masalah kita ni dengan wanita-wanita yang lain.
Ye la selama ni kita ada masalah pun usually kita senyap n pendam je kan.
Sebab ye la segan je. Aku pun tak tak terkecuali jugak ada masalah rambut gugur ni.
Walau tak banyak sekali gus, tapi tetap ada.
n agak stress bila sedar makin lama macam makin kurang je rambut ni.
If lepak ke, jalan sana sini, nampak rambut gugur melekat kat tangan ke, jatuh kat meja ke.
Cepat2 amik n buang, segan orang nampak.
Nak cerita kat orang segan. Cerita apa, if orang nampak pun segan kan.
So dengan kempen ni, takda lagi perasaan tu.
terus tak segan nak share masalah n sama-sama atasi isu rambut gugur ni.
Sebab tau kita tak bersendirian, almost semua orang mengalami masalah rambut gugur ni.


:: Pelancaran Kempen Dove Rambutmu, Mahkotamu ::

Dove berhasrat untuk mengumpulkan 10,000 suara aspirasi daripada wanita-wanita Malaysia.
Tindakan ni merupakan satu simbol untuk menandakan komitmen mereka untuk mengatasi masalah keguguran rambut supaya ia tak mempengaruhi kehidupan kita.
Dove percaya yang rambut seharusnya jadi sumber keyakinan kaum wanita dan bukannya masalah.
So dengan Kempen Rambutmu, Mahkotamu ni ada lah platform supaya kita, wanita-wanita di Malaysia ni boleh menyokong satu sama lain dalam mengatasi masalah keguguran rambut.

Lepas dah capai 10,000 suara dengan kempen Rambutmu, Mahkotamu, Dove akan menubuhkan satu dana untuk mengekalkan usaha ini.
RM10,000 akan disumbangkan kepada pertubuhan kebajikan ini.
So, Kempen Rambutmu, Mahkotamu Dove, digabungkan dengan pelancaran Dove Empowerment Fund.
Dove akan membantu kaum wanita merealisasikan potensi penuh mereka.











:: Wanita-wanita Malaysia dengan suara mereka. Aku kat belakang. Orang tak berapa tinggi tapi segan nak berdiri depan, merasa la tak nampak apa. hahaha ::


:: Dove Hair Fall rescue range. Nanti aku akan cerita review aku pakai produk ni semua yea. yeayyy. ::



:: me with Athiya n Hasreena ::

:: with Yasmin Hani yang turut memeriahkan Kempen Dove Rambutmu, Mahkotamu ::

:: Me with Ceera n Kathy with our Dove playcard ::


:: hahaha impian pelik2 je kan. tapi like i said before. teringin nak rambut besar tu. tapi ye la rambut tak banyak. kang tak berapa nak singa. singa suam2 kuku n sedih je. taknak la kan ::

Lepas selesai pelancaran kita orang dihidangkan ngan makanan yang super best from Double Tree.
Kemain lama lepak.
Orang semua dah balik awal tapi aku, ceera n kathy kemain sembang sampai lupa nak balik. haha.

So apa lagi, jomlah sama-sama kita menghalang keguguran rambut & jadi inspirasi kepada yang lain.
korang boleh menyumbang suara dan join usaha pemerkasaan Dove dengan 4 langkah mudah ni:
  1. Log in ke Facebook Dove Hair Malaysia
  2. Klik pada app Dove Rambutmu, Mahkotamu
  3. Lengkapkan pernyataan aspirasi ini, "Jika saya bebas dari rambut gugur,....."
  4. Akhir sekali, kaum wanita boleh memilih untuk memainkan peranan dalam Dove Empowerment Fund
Check out Dove Rambutmu, Mahkotamu for more info.


1 Comments:

intandayani said... [Reply to Comments]

aku skrg da pkai dove gak tuk rmbut.Da sebulan gak la.Rambut skrg da nmpk la terurus sket.Haha nak bandingkan dulu kering mengerbang..Scary

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...