Instagram : @peejburhan

amboiiii sedapnyaaa...

haaa tengok tajuk tau tak daripada mana dapat?
lupa lettew.
atau korang bukan pengemar raja lawak. kah kah.
maklumlah laki aku ni penggemar channel warna n mustika ni.
harus tengok ulang lapan puluh kali sampai aku pun naik hafal.
tu adalah daripada kumpulan jambu masa maharajalawak mega.
yang dia makan pastu dia nyanyi, "amboi sedapppppnyaaaa"... pastu nyanyi rentak lagu inul.
keh keh.

nways, aku ni seminggu ada la 1-2 kali ulang alik ke office ephyra oceanlife tu sebab amik stock.
senang sebab tak jauh daripada rumah. 5 minit je pun.
so selalu amik n call kata dah sampai, dorang hantar stock ke kereta.
selalu la aku nampak ada kedai makan hayaki cafe ni opposite tempat aku selalu tunggu.
tapi tak pernah terasa nak makan situ.
sebab apa ni restoran jepun ke apa?
ye la nama sangat jepun.
tapi idok la bunyi sushi ke apa. restoran apa ni.
tah korea ke, taiwan ke. taknak la. tak pernah rasa kang tak sedap.
if lapar sangat selalu aku ke oldtown je. layan diri makan sorang.
if malas jugak selalu otw back aku drive thru mcD je.

tapi ada sekali tu macam muak lak nak makan mcD or oldtown.
since aku park pun opposite je kedai tu.
ok mari la turun n try.



masa dia bagi menu ohoiii bestnya menu dia, banyak makanan menarik sampai tak tau nak apa.
baru aku tau hayaki cafe ni restoran berunsur kelantan ok.
harus la tepuk kaki kegembiraan.
lama gila tak makan makanan kelantan. plus susah nak dapat yang sedap.
so harus time tu aku order nasi dagang n ikan tongkol.




not bad. tapi aku rasa acar dia manis kot.
ke gulai not sure. tapi ok la masih di terima tekak.
of coz tak sesedap nasi dagang mak jonet. tu the best. tapi ok la untuk mengubat rindu nak bernasi dagang kan.
harga pun not bad.
murah n berbaloi la daripada makan mcD khennn.

aku dah la gerammm je tengok dalam menu ada pulut mangga.
macam sedapppp.
tapi tak pernah lagi order sebab selalu aku makan sorang je.
kang tamak tak abis kang makan.
takpa next time if ada teman aku order.

tu takpa, tu takpa.
ada sekali tu aku mengejar masa.
sebab amik stock nak kena pack barang.
so ingat taknak la lepak makan.
baik take away je. tapi take away pun kemain lama penyediaan aku rasa baik makan sana je.
but anyways, aku order la nasi kerabu ayam percik dia.
aku prefer daging bakar but takda option tu. so ayam percik pun ok.
so balik rumah terus makan. dah la portion besar.
lepas tuuuuuu, sedapppppppp. pedas berdesing2 sambal belacan dia.
fuhhh. terbaik wok.
sorry takda pic sebab time tu kan aku kejar masa.
oit type ni pun terliur. ok nak lagi soon. nanti aku amik pic.
serious sedappp. i is love.
lepas ni selagi tak muak memang itu je la aku order.

so kepada korang yang selama ni pun macam aku.
yang tengok nama hayaki cafe macam tak berminat je nak try kan.
sila la try. berbaloi2.
yang aku makan ni kat danau kota.
tak silap ada pernah komen kata kat tempat lain pun ada.
tak tau la tempat lain sama sedap ke tak.
tapi yang aku pergi tu nasi kerabunya aku suka.

tapi tengah type ni tetiba teringat nasi kerabu or nasi dagang kat kg baru.
pun sedappp. tak tau la ada lagi ke tak. nakkkkk.
eh nasi lemak city garden also nice. ngan sambal goreng ikan bilis petai dia.
eh nasi bubur berlauk pun best.
kampung baru i missyeww.
ok nafsu makan yang menakutkan.
eh apesal nak memacam ni. eeeeekkkk.

6 Comments:

chuya - the mother of A's said... [Reply to Comments]

Yes nasik kerabu dia mmg sedapp.. fuhhh terasa nak g plak

quya anuar said... [Reply to Comments]

HAYAKI tu gabungan nama owner dia husband and wife. HAYAti + zaKI.
taktau lah betul ke tak. tapi itu yg my uncle ckp. hehe.

ayahmamilisa said... [Reply to Comments]

peej memang suka masakan pantai timur ye?

khairul dalina said... [Reply to Comments]

pulut mangga mmg terbaekkk.. slalu oder 2 terus hehehe... mmg mknan kat situ sedap2.. wlupun laki keje old town tp la g hayaki tu sbb boring ahh mkn kat old town.... nnti try yerk

quya anuar said... [Reply to Comments]

oh. next time if makan kat situ. order Mango ice rock. pun terbaik. hehe

peej said... [Reply to Comments]

chuya - sedap kan. smlm ku pergi lagi.

quya - ooo baru ku tahu.

mamilisa - suka tapi jangan manis. manis tak suka.

khairul dalina - smlm dah rasa. sedapppp. oh suka.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...