Instagram : @peejburhan

zomba

sangat zomba ni rasanya.
semalam memang terlari sana sini.
lepas update entry semalam tu around 10ish memang terus ke rumah mama amik stock tart.
oh nak bagi tau tart aku dah tak amik order yea.
sebab keep on coming.
sian lak aku asyik papa sepuluh kali gi amik stock.
so thats it yea. takda amik order dah.

so amik stock sana sambil sembang kejap ngan papa n mama.
by 12pm tu gerak balik rumah aku.
singgah kejap beli stock air mineral.
sampai rumah dah kul 1am jugak la.
email tracking num kat customer, start menyalin nama n alamat semua kat borang poslaju.
sambil tu dok facetime ngan noy.

sedar tak sedar by 3am baru la siap ok.
siap isi borang je ye. amik kau sejam setengah buat tu je.
aku rasa otak dah letih sebenarnya.
ada satu tu aku spend almost 10 mins kot mencari particular orang.
sebab kat buku tulis ada order 2 ephyra. tapi tulis whatsapp je.
selalu if nama orang tu memang aku save aku tulis gitu la.
if takda aku akan letak sekali no phone dia.
tapi gila kau aku mencari tak jumpa.
stress2 aku. mana lak pergi.
belek satu2 weyh. siap sms pun aku belek takut aku yang salah tulis.
dekat 10 minit mencari. aku pandang ke tepi. tengok dah tulis picked up.
what the helll. itu rupanya nama orang ada pick up earlier. hahah. bongoknya.
penat sangat la tu.

settle tulis borang n sembang ngan noy.
ajak la suami pergi makan kat atas.
lapaq ni.
dah la penat semua.
sekali Mr.B kata nanti tolong gosokkan baju kemeja dia.
aku dah macam, u gosok la sendiri. balik ni i nak kena pack lagi.
dia bengang pastu dia kata biar dia gosok now.
aku cakap la nanti la. aku lapar, jom la makan.
dia kata if lapar sangat aku gi dulu.
kejam ok.
terus aku nangis. aku dah la penattttttttttttttt gila.
rupanya dia saje nak gurau2 drama2. hutak ah.
tak kelakar ok.

so terus gi makan.
tak lama pun lepak. tak sampai sejam pun la.
balik terus sambung pack barang.
tau-tau settle elok masuk subuh.


ada komen kata kemasnyaa.
ye sebab itulah jugak aku jenis tak suka orang lain buatkan.
sebab aku ada cara aku.
nak lipat macam mana, nak susun macam mana, nak tampal macam mana.
yes im cerewet like that.
Mr.B nak tolong. aku kata takyah la. nanti dia tak reti.
dah la dia tu kasar weyh buatan tangan. takleh aku.
lagi penat aku kerja nak perhatikan dia.
tolong lah aku mintak tampal sticker untuk trial set pun ada ke satu botol dia tampal sampai 2.
ada tu senget melintang. dia kata tak nampak.
dah tak payah. biar semua ku buat sendiri.

then dok itu ini almost 7am baru masuk bilik.
bukan boleh terus tidur.
terkebil2 kejap tengok update kat phone. seharian tak online sangat.
rasanya almost 8am baru tidur.
set jam kul 9.30am kot.
takda makna. tak bangun pun.
last bangun kul 10ish macam tu.
set ngan PG, dia datang rumah ku tolong post.
takda la tolong apa, tengok2 je dulu.
dia bukan reti nak buat apa. so bagi guideline la.

pastu malang nasib.
ku nak cucuk duit.
dah 2-3 kali takleh ok bila aku nak cucuk duit kat atm maybank.
padahal aku card maybank ni.
dia kata kad aku tak sah ke takleh read. pergi hubungi bank.
yang kelakarnya kat atm cimb boleh cucuk. what the fook sangat ok.

nasib tadi sampai takda orang sangat la kat poslaju.
baru half la dalam tu. sebab semalam kat sampai ke luar beratur.
settle situ aku terus ke taman melati lrt sebab ada customer nak amik cookies pukul 12.30pm
memula berurusan thru email, later tu pakai sms la.
so of coz aku tak sempat nak save number ke apa.

harus gegas sebab lunch hour ada orang nak amik barang lain.
yang ni memang aku totally lupa, sebab last minute baru nak confirm ok ke tak ke.
gituh la.

dalam pada otw dok la dapat sms kata otw la.
nak sampai la.
sms nak sama je. aku dah macam, ok sampai nanti jumpa la kan.

then call. tanya kat mana.
aku pun pergi la ke kereta.
tetiba dia nak hulur duit. aku dah macam, eh dah bayar kan.
dia kata tak mana ada.
aku dah macam nak amik cookies kan. nama ina.
tak saya nak ephyra 2. saya takda bagi tau pun nama saya.
aku dah macam. ehhhh.

aku cakap la aku memang tak bawak la ephyra ke sini.
aku dah macam bila yang kita set nak jumpa sini.
tu la problem last minute plan, pastu aku zombie tak cukup tidur lagi.
last suruh dia ikut belakang kereta aku ke rumah aku. nasib tak jauh.

aku dah macam, memang ada ke orang nak amik cookies ni?
ke aku imagining things?
elok nak sampai rumah dapat call daripada ina tu. nak amik cookies.
dia dah kat depan lrt melati tu ok!!!!!
arghhhhhhhh.
terpaksa la aku kata aku br gerak sebab ada orang nak amik ephyra, aku takda barang.
so now ke rumah aku.
aku kata tunggu jap nanti 10 minit aku patah balik.
dia kata dia nak amik anak pulak.
aku kata macam tu datang umah aku.
aku guide. senang je.
so datanglah dia.

sekali tengok kereta dia.
boleh tak aku nampak ok masa kat sana.
ku park belakang taxi. dia park depannn nun kat tempat taxi gak.
huih kelam kelibut betul la.

then balik rumah aku lega sikit.
aku memang penat n letih ni.
tapi ngadap segala inquiry daripada customers.
then nak tidur la.
tapi tolonglah banyak sembang lak PG ni.
aaaargghhhh.
last dapat la lena.
tak lama pun ada setengah jam.
bangun tengok dia dah lena lak. phewww.
terpaksa berjaga sebab around 2ish tu 2 customer amik cookies.

so yeah...masih zombie zomba ni.
kalau kena sepak tang muka ni pun harus tak rasa apa. kebas n high je ni.
later petang ada gak orang nak amik cookies.
lepas tu aku blur. aku free ke aku ada program ke, ada orang nak amik barang ke?
tak sure. terlalu banyak benda pikir, cannot go dah.

so nak berbuka mana ni?
PG ni balik buka umah mama ke nak buka umah aku?
aku memang tak le nak masak.
tapau nasi campur je memana.
nak keluar pun aku dah tak larat ni.
eh sumpah high.
power nap la lagi 1/2 jam.






3 Comments:

farrah said... [Reply to Comments]

Murah rezeki Peej. Zomba pun zomba la hehe, congrats! You can do it!

Jojet said... [Reply to Comments]

sy dah dpt tracking no..
memula cuak jugak pija x reply sms..
tp mlm td dpt confirmationnyaa!
tq pija =)
tgh tggu ephyra sampai..

Queen said... [Reply to Comments]

perghh... kalau i mesti dah pening tahap gaban tak boleh pikir dah..

sianu..

enuf rest lepas ni yeh

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...