Instagram : @peejburhan

white outing

ini adalah 2 weeks back.
biasa la. aku ni selagi tak berlapuk, selagi tu pemalas je update kan.
noy ada datang rumah aku on weekend.
pastu lepak kejap. dia ajak keluar later tu.
ok gak. dah lama i is tak berjalan.
sekali sekala keluar syok gak.
kalau tak aku ni every weekdays penat kerja.
weekend tak balik umah parents aku, balik umah mertua. tu je la pun every week.
buhsan gila je.
ada la keluar tapi takat mall dekat rumah je la pun.

so that week rasa nak pergi jauh sikit.
noy nak ke flea market cari cover hp.
aku pulak dah lama teringin nak makan kat satu kedai ni.
pastu konon nak makan pancake sekali for dessert. mmm dap.

t



sampai sana memasing lapar tak jadi ke PHOP.
kata lets makan kedai aku nak tu.
hari tu ada reader cadangkan kedai ayam penyet best kat sana.
pedas siap boleh mintak nak biasa, medium or pedas gila. macam best.
tapi tak tau kedai dia kat mana.
so pergi la kat screen ni dok search directory.
tak jumpa ok! what the hell baru bukak takkan dah tutup.

rupanya patut la tak jumpa.
aku dok search kedai nama iga. sebab aku ingat iga sapi bla bla.
last kemudian tu dah round2 nampak kedai tu.
nama kedai adalah warung leko. can?
dia macam warung leko, special in iga sapi bla bla.
bungokkkk. hahahhahaa.

tak jumpa tu so kita orang ke waroeng penyet je.
pun sodap i is suka je.

 :: orang tamak memang keliru lalu order dedua sekali untuk diri sendiri. heheh ::






sedap dap dap.
semua pun nak tamak2.
pastu nanti tak larat jalan memasing perut ketat.




tolonglah sakit hati kan tengok perangai Mr.B ni.
punya la i is posing silang kaki bagai.
dia sibuk main game. eeeee tumbuk kang.
keji gila. tolong la dulu kemain marah if aku pegang hp anti social sangat la.
dia now lagi melampau. nyampah gila.

tak lepak lama pun.
penat ah makan perut sendat.
beli apa nak balik la kan.
bahaya kat shopping complex lelama ni.
kang ada ye benda tak perlu tetiba rasa perlu n terbeli.
better takyah nak lama2 sangat la kat sana.


:: hp tu buat2 la simpan. udah2 la main game tu kan ::





aku pun tetiba terbeli.
murah weyh. 2 rm50 je.
selalu beli area umah aku ni seketul je dah rm70 macam tu. keji.
tak pun dalam rm50 la satu. ni murah amik la dua.
aku suka yang kanan tu. tapi dia macam texture dia macam corak tu.
so if guna hp tangan kita jadi perit weyh pegang phone.
rasa macam kau menyagat tangan kau sendiri.
tau kan sagat yang orang buat sagat cincau ke apa tu. ye macam tu la rasa dia.
so pakai sehari je kita tukaq.

tu takpa.
terasa diri dah makcik2 sekarang now.
memacam benda kat flea market tu ada.
selain cover hp ni.
aku beli towel ok.
ye tuala mandi tu. hua hua.
bukan apa. rumah aku ni noy, jonet, parents aku kan rajin datang.
kadang siap tidur.
memasing bawak diri je. towel tak bawak.
so harus la kau jadi hotel provide towel.
so selalu kekurangan.
bukan kurang apa aku dah beli few.
tapi dorang datang kadang selang few days je.
lepas dorang balik aku dah masukkan dalam bakul baju kotor.
sekali muncul lagi. tuala takda tak basuh lagi.
kan leceh. so maka mari la beli je bebanyak.

tapi masalah pulak.
aku rasa aku memerlukan almari.
untuk nak storage segala tuala, cadar, blanket semua ni.
takda tempat nak simpan.
ngan noy baju dia dah macam baik duduk sini je. banyak gila.
semua atas katil je. semak gak la rasa.
so ada almari semenggah sikit rupa kan.
tapi nanti2 la. duit lagi tu.
tak pun nanti ke ikea je carik yang biasa2 punya tu kan.

ok la tu je.
nanti sambung lagi.
nak membusy macam biasa ni.

3 Comments:

LurvlyTruly said... [Reply to Comments]

Next time refer blog i..dh provide location siap..warung leko kat atas, link to cineleisure..rugi xtry..next time ya!

WaniGhani said... [Reply to Comments]

arghh seeteeress tgk ju alpukat tu...kat waroeng AP port ni manjang xde stok tau...mencik..

Ai Artkid said... [Reply to Comments]

Peej is owes cantik dengan red lips. Suka iolls tengok.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...