Instagram : @peejburhan

tekanan perasaan.

selalu kau bangun tidur dengan perasaan macam happy kan.
well well well.
now tak rasa macam tu.
rasa tekanan perasaan ada.
sebab sumpah badan aku sakit bagai nak gila ni pulun buat kerja.

sebab aku taknak kelam kabut buat packing barang time hari nak post.
so semalam aku siapkan la semua order ephyra.
rasa lega.
tinggal buat tabita je.
tabita senang. masukkan dalam bubble envelope je. seal. dah.
tapi ephyra ni dpd dulu ok.
dulu sebab aku tak jumpa benda sesuai nak pack.
at last aku jumpa courier bag.
tapi now ephyra ada shaker pulak. aaarrgghhhhh.
lecehnya bila ada shaker.
kau kena balut lak benda tu ngan bubble wrap.
kang tak balut sampai kat orang jahanam pulak.
bubble wrap pulak kalau kau beli tau la datang segulung 10 meter terus.
kena lak potong2 ikut size.
rasa nak nangis kan.
macam buang masa sangat.

aku tak suka pun shaker.
aku ada je.
tapi aku prefer bancuh dalam mug.
sebab rasa macam senang lagi larut if ngan mug n sudu.
haha kampung sangat.

nway, so semalam aku dah siapkan packing semua.
sekali bangun tidur tengok ada lagi masuk payment.
pastu rasa nak nangis membayangkan banyak balik yang kena pack today.
boleh je tunda next postage.
tapi rasa bersalah macam aku belum post pun.
boleh je selitkan untuk today.
get it? get it?
pastu sendiri tekanan perasaan membayangkan banyak nak hadap ni.
n sakit belakang badan aku ni dah seminggu gini.
nak gi massage pun takda masa.
rasa macam ada seketul batu yang elok sedap menimpa pinggang kau.

ok la.
tu je. penat bebel dah.



1 Comments:

chics said... [Reply to Comments]

Lepas dah habis ni, apa kata kau rest sekejap - stop business for a while. Aku penah rasa macam ni, rasa nak mengamuk sensorang sebab tak tau sapa nak marah atas kepenatan. tak payah lama seminggu dua ke, pergi buat apa yang boleh gembirakan kau - massage, short trip bla bla.

Dapat duit memang best, tapi bila dah sakit, duit banyak pun takde gunanya.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...