Instagram : @peejburhan

sembang sahur.

berbuka simple.
takda mood nak happening sangat berbuka.
mood nak makan menggila belum mari lagi.
settle makan. smoke kejap.
then maghrib.
terus start buat kerja.

plan nak isi borang poslaju je.
alang-alang tengah rajin tu.
pack je la terus. boleh post awal sikit.
bulan puasa kan post office pun tutup awal.
takda sesak nanti. so jadual kena tukar sikit la.
kita try pergi awal kan.

siap pack tengok baru pukul berapa tah. yang pasti awal la.
datang rajin nak buat trial tabita.
walaupun stock ada few lagi.
so let gigih. 
takda la buat banyak mana pun.
mana larat je la.
sambil buat sambil layan drama kat tv.
suka pulak aku tengok cerita ramadhan yang hilang tu.
memula aku ingat tu cerita lama di ulang.
pastu aku dah terlepas jauh ke apa.
ada sekali tu tengok baru episode 4. so terus layan la.
tapi asyik lupa gak la.
sebab dah lama tak layan drama kan.
nasib boleh catch up kat website tonton.


dah katanya sambil buat kerja, sambil tengok tv kan.
harus la lembab ajo.
settle pukul berapa pagi tah tadi.
kemas apa patut.
ni panaskan nasi sat lagi laki nak sahur.
aku macam malas pulak nak makan.
alas perut ngan ephyra sudah kan.

kemas dapur sikit tadi.
pastu masuk bilik ingat nak rehat la kejap.
pastu teringat ada kerja nak kena buat.
uhhhh penat.
larat ke nak buat ni?

tengah baring2 ni whatsapp masuk.
PG kata nak datang umah pagi nak tolong pack barang ke apa.
huhuhu. mama la ni kot cakap.
aku dah cakap lama kot. baru now dia tergerak nak tolong kot.
tapi kan aku terlebih rajin tadi.
so dah takda apa nak buat.
lain kali je la.
pastu rasa bersalah lak aku. bila dia dah nak tu aku lak takda apa nak bagi dia buat.
aku cakap nanti ada aku roger.

tapi apa je dia boleh buat.
u know me. aku ni kan ada cara sendiri buat itu ini.
kang tak kena gaya aku yang tak berkenan. tak pasal.
then dok la berpikir ni.
pastu rasanya tau nak bagi dia buat apa.
aku nak dia postkan barang n tukang amik stock.
kerja berat sikit. lepas ni ringan sikit kerja ku. huhu.
ok gak kan. atleast everyday or every other day ada la tugasan dia.
harap dia betul2 la. jangan hangat tahi ayam macam noy hari tu.
bikin hangin je.

wokeyh. dah kul 5am ni.
nak menyiapkan apa patut.

rindu zaman dedulu.
meriah sahur n berbuka ramai2. sobs.
now tak best langsung.

eh lupa.
hari tu ada yang tanya mana aku beli courier bag tu.
yang untuk pack barang tu kan.
aku beli sini. CLICK HERE.
ada few tempat lain jual.
aku pernah beli. banyak lak tu.
sekali sampai macam aku kurang puas hati.
memang murah dpd yang now aku beli.
tapi yang tu aku rasa macam standard plastik sampah je.
plastik sampah yang medium tebal tu.
sikit je boleh tercarik. pastu pelekat seal dia tu pun macam senang je boleh bukak.
so aku macam tak suka.
tapi terpaksa la pakai sampai habis gak sebab dah beli.
tapi nak beli lagi sorry la.

masa nak tu aku tanya kat fb.
so ramai bagi cadangan.
salah satu zass pak tu la.
so contact. dia plak boleh bagi free sample. kau bayar duit poslaju je rm6.
dia bagi sample semua size.
memang suka sebab tebal n seal dia pun best. kuat.
aku pernah la salah balut barang. memang if kau bukak hancur benda tu kena pakai baru.
so yeah. aku beli situ yek.
sangat puas hati. :D


0 Comments:

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...