Instagram : @peejburhan

nasib malang apakah ini

stress hoih.
takda angin takda ribut tetiba phone rosak.
sementara nak tunggu nak sahur ni panaskan nasi.
so ingat nak buat la kerja nak bagi orang tracking number ke apa semua.
tengok ada update untuk whatapp.
update je la.

then lepas tu ok.
aku pun bukak whatsapp nak bagi tracking number.
dia macam keluar kata optimizing bla bla apa tah.
stuck lama gila situ.
lama gilaaaa. so aku off je la hp ni.
pastu nak on balik takleh ok!
screen gelap malap macam rosak tu.
what the hell.
takda jatuh ke apa langsung.
macam tetiba.
pastu now kau off ke kau on ke kau tak tau.
shit la.

dah la segala info nak post barang orang semua situ.
pic nak buat iklan semua kat situ.
arghhhh stress.
adakah memintak beli baru. agak2 la.
so esok awal kita kena la pergi repair check it out.
saje nak makan duit orang la hp ni.

so korang yang aku post barang semalam.
if by today tak dapat. sila email aku untuk dapatkan tracking number ye.
or tengok la if by esok ok aku akan bg tracking number ke korang.
siapa nak order barang ke buat payment ke untuk today.
sila berurusan guna email yea.
kang beriya korang whatsapp ke apa tak berjawab pulak.

apa la nasib.


9 Comments:

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

dlu pun prnh skrin tetiba padam.. nasib baik phone under warranty lg. org kedai ckp sbb wifi. mmg pun sblum tu g pizza hut try pkai wifi dia tp xdpt masuk. lps tu yg jd prob skrin padam tu.

nurul said... [Reply to Comments]

salam... cuba tekan button off & button tengah serentak.. sbb sy punya phone pun mcm tu dulu.. tiba2 off.

Schazaza Zober said... [Reply to Comments]

peej, my iphone pn aritue happen bende yg sama... then pg hantar kat apple service midvalley, dia cakap hardware problem. since under warranty die ganti a new set... alhamdulillah. but it takes a week la utk dpt phone baru....

the kecik said... [Reply to Comments]

peej, try tekan home button + sekali dgn on/off button, tekan lelama both ni, dlm 10 seconds gitu, nnt kuar la gambar apple tu. phone i pun kdg2 gitu dlu, skang ok dah

Tata Azha said... [Reply to Comments]

try press home button ngan on button on top tu serentak and hold it sampai kuar gambar apple kat screen.

Filla said... [Reply to Comments]

peeeeeejjjj.. aku call hp ko tak angkat.. ko call aku sekarang urgent!!!!!

a z m i r said... [Reply to Comments]

peej, tekan button bawah tu dalam 5 saat, pastu sambil hold button bawat tu, press button atas (means 2 button tekan serentak). dalam 10 seconds the phone should be 'alive'.

A.

shiera mustafa said... [Reply to Comments]

kak . cuba tekan dkt atas tu n tekan screen byk2 kali . tekan atas lama2 n dlm masa yg sama tekan2 screen . dia mcm reboot balik r camtu . sy punya hp dulu pn penah jd . ce try dulu . kedai kang duit je .

shiera mustafa said... [Reply to Comments]

kak . cuba tekan atas tu lama2 n dalam masa yang sama tekan screen byk2 kali . dia mcm reboot balik la cmtu . dulu sy jd cmtu gak . cuba try dulu .

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...