Instagram : @peejburhan

minggu yang lepas.

this was weekend tak silap.
sebab aku berbuka rumah mama sabtu.
ada gak pic tapi nanti la update.
then malam tu tengah relax jiran selang serumah aunty ni panggil ayol n Mr.B tolong alih2kan pasu.
dia baru renovate. so dah siap ni mintak alihkan la.
ok je. laki aku tu tau la. siap pakej potong n trim pokok aunty tu lagi.
then settle tu ada 2-3 pasu dia taknak, nak buang la kira.
cepat2 mama kata bagi aku.
bagus. sebab aku memang dok plan nak beli, dari sehari ke sehara tetap tak pergi.
bulan2 puasa ni malas nak gerak.
ada masa free memang aku relax. if not everyday pun busy.
so bayangkan 3 pasu pokok besar n tinggi lebih kurang laki aku.
memang merimbun la masuk kereta.
so suruh ayol bawak kereta tu.
aku n Mr.b naik kereta lain.
lawak je. kat traffic light dok gelak2 kan dia.
sebab dia bukak tingkap kepala nak terkeluar dah.
ye la celah sana sini pokok. dia kata dah la bau daun kuat. nice.

so ajak dia tidur rumah aku sekali.
lama dia tak datang.
dia malas sebenarnya ke rumah aku.
sebab banyak kenangan kan.
kenangan dia last spend ngan anak dia sini la.
that was like what? a year ago kan.
so jangan bagi dia layan menung.
lets lepak. nasib malam tu kawan2 MrB ramai.
so melepak kita orang sampai berapa pagi.

esoknya amik kau semua bangun lewat je.
petang tu dah kul 6pm baru decide nak berbuka mana.
baru nak siap apa bagai.
dekat kul 7pm baru keluar kan.


nak gi shopping complex apa bagai memang tak sempat la kan.
so ke papparich je sudah.
memang sepi takda orang sangat.
tu yang best tu kan.


order apa patut.
pastu sembang2 la tunggu.
tapi tempat ni gila.
dah azan betul2 baru hantar air.
pastu hantar kurma.
dah lepas isap rokok sebatang baru dapat makanan.
kot ye pun taknak hantar awal.
tapi jangan la lambat.
atleast tepat or 5 mins awal ke.
dah la tak ramai langsung.
rasanya yang berbuka ada la 3-4 meja je.
lain semua macam chinese n dah makan awal.





:: dim sum di kongsi bersama ::

:: assam laksa ayol ::

:: mihun kari ku. fav ni. memang kekenyangan pastu terdampar macam dugong la if makan ni ::



dia ni bab amik pic memang over.
padahak tengah makan tu.
mulut penuh tu.
nampak aku amik pic tetiba nak posing doa.
pelik2 je.

then later bergerak.
ayol balik
aku plan nak beli air freshener kat cosway tu.
berhenti tepi jj au2.
lari jap beli.
tapi takda stock. sobs.
so beli lain. haha tetiba sangat.

then nak gi giant takleh dah.
rasa nak terberaks uolls.
terus ke rumah mama la.
cakap kat mama nak beli takda stock.
aku nak lama dah. mama kata takyah la beli. dia ada.
amik la.
sekali nak amik papa kata takleh. nanti raya nak pakai.
kedekut gila. bapak siapa la tu.
so bila aku ngadu kat mama kata takda stock.
bising la mama kata asal tak amik yang kat rumah tu.
aku cakap la papa tak bagi.
haaaahahahhahaha. kuat ngadu.
terus mama bising, jangan kedekut boleh. nanti mati semua nak bawak masuk kubur.
hahah mak aku mulut. like mother like daughter sangat.
so dapat la benda tu satu.
takpa satu lagi aku beli la.
ye la takkan nak amik semua. abis umah mama takda nanti.

so punggah stor la mama.
tu yang memacam keluar.
jumpa lak fedora ni.
org bg papa, lupa la tu.
yang mama simpan je tau.
so saje la gedik2 malam tu




spec lama noy ni pun jumpa. hua hua.
nice gak kan. sesuai size dia ngan muka besar pasu iolls ni.

eh ok la. dah petang la.
hp aku ni dpd dok bunyi masuk sms n whatsapp dpd customer.
ta-ta.

1 Comments:

intandayani said... [Reply to Comments]

bestnye ade org sedekahkan pokok bunga yg da beso..aritu floria kt sini tak sempat nak pegi..huhu so tak dpt nk tmbh koleksi

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...