Instagram : @peejburhan

kategori mak-mak yang paranoid.

macam ku cakap before this.
today pagi adalah appoinment untuk RiRi n Milky di spay.
so memang dah dipesan yang dorang kena puasa.
daripada pukul 10 malam sampai la esoknya pagi around 10am dorang kena sunat tu.

takut lupa aku memang dah set reminder kat hp, macbook semua la.
so tepat kul 10 keluar reminder.
aku kat luar. kah kah. memang lupa pung.
so balik je dalam halfhour lepas tu balik.
n terus amik dorang letak kat cage luar.
takda makan n minum.
pastu ku keluar lepak balik ngan Mr.B gi supper.

then balik tengok muka berdua tu rasa sian je.
kelam kabut bila nampak aku.
milky punya la memanggil2.
aaaa sian. dorang tak pernah kena duduk luar.

then kejap-kejap nanti aku jenguk.
eeee emosi la tengok dorang.
pastu nanti.

me : ite tu sedih.
Mr.B : kenapa pulak?
me : sebab milky ngan riri tu tidur luar.
Mr.B : sekejap je.
me : molly tu check tak dorang daripada tingkap tu.
Mr.B : check.
me : mesti dorang sedih kan kena duduk luar. tertanya-tanya apa salah dorang.
Mr.B : sayang tu yang nak sunatkan dorang.
me : kena. nanti dorang besar buat perangai. kencing2 ke apa.
Mr.B : ye lah.
me : u rasa dorang tau tak i sayang kat dorang sebenarnya.
Mr.B : ye dorang tau.
me : ye la. sian dorang.

hahaha paranoid tak aku.
tapi ye la. mesti dorang fikir macam-macam kan?
ke tak sebenarnya aku yang fikir lebih.
takpa tahan semalam je. nanti ok la kan.
eh tak. tonight pun dorang takda kan.
sebab boarding kat situ. selasa baru boleh amik balik. sobs.

rasa sunyi je rumah ni.
selalu tak tenang kau melepak ada je menyibuk sana sini.
ni rasa kurang kekecohan.

tu takpa. mochi kat dalam ni pun sian aku tengok.
dok la ngiau je macam mencari2 kawan2 dia.
selalu bertiga tu asyik la geng sama.
ni mochi ikut je mana aku pergi.
bila aku pandang dok ngiau2. nak tanya la tu mana riri n milky.
sian gak tengok dia melilau sana sini mencari.
siap panjat almari la macamkan aku nak sorok kawan dia.

aaaa i is sad.
ada yang aku tidur tepi cage ni kang.
wahahhaha drama.

agak saiko aku ni.
baru jadi mak kucing dah begini paranoidnya.
kalau jadi mak orang tak tau la bagaimana pulak nanti.


2 Comments:

AkUFiZA™ said... [Reply to Comments]

Ye, aku pernah mengalaminye mase hantar dompot. Aku yg emo melampau walhal dompot tu elok je siap. Haish.

Ai Artkid said... [Reply to Comments]

Alaaa...so comelnya dpt mak paranoid ni. Nk tido tepi cage..hehehehe

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...