Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : pinjam

Hi Peej,


nak share cerita..
kat rumah sewa kakak i, ni rumah dia corner lot...
tepi rumah dia ada longkang besar la juga..
kakak masa lepas pantang, balik rumah sewa dia tu, dia cakap anak dia selalu menangis time magrib...
then pergi ustaz, ustaz kata memg la, kat longkang tu dulu, tempat org 'perlepas' benda2 halus ni...

ok so yg tu takpela kan.
then few months, i ada beli cincin. 
i pakaila. memang i x tanggal. i bukan jenis nak mandi tanggal ke hape. i memang pakai 24hrs..
then jumaat malam tu, kitorg dpt call abg ipar warded. 
so , i dgn parents pergila rumah kakak i..
kitorg plan nak tdo sana sebab nak jaga anak2 dia. 
tp before pergi rumah dia, singgah hospital then terus pergi rumah dia. 
so , malam tu tdo xde la jd apa2..

esok pagi bangun pergi hospital. 
around 11 am mcm tu, kitorg balik rumah kakak semula, sebab letih sgt... i tido sampai pkl 3 ptg. 
i bangun, sebab ada org call. 
then i dah x leh nak tdo... then i realized that my ring wasnt there. 
i tgk jari i, memang serius..x ada. 
i syak mesti tertanggal time tido. memang bilik tu berkencah sikit, so i malas nak fikir pasal cincin tu hilang, sebab i kena pergi hospital back. 
then i plan malam karang la nak cari cincin tu.

unfortunately, malam tu pon penat gila. 
so tdo je...bangun esok paginya, we all plan nak balik rumah , nak basuh baju kotor, then bawa baju bersih ke rumah kakak i. 
rumah kakak i somewhere at penang, rumah parents somewhere at kedah. 
then keluar je tol kedah, singgah beli nasi lemak bungkus, nak makan kat rumah. 
then dah sampai rumah, kitorg jenis makan kat bawah, atas tikar.
i bukak je nasi lemak tu, pap! cincin i ada antara daun pisang dan pembungkus nasi lemak. 
means that dlm nasi lemak yg i makan. 
OMG! what is going on? 

i malas nak fikir. 
kakak i kata maybe jin tolong pulangkan...dia pinjam je...hahaha
ok tu je...bye peej

1 Comments:

Fazleyatul Aini said... [Reply to Comments]

erk boleh pulak pinjam2 huhuhu
helo2 mana menu berbuka hiiiiiiii

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...