Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : lagu berhantu atau radio?


salam,

hallu k.peej..
tora datang lagik.
this time nak share cerita time saya sekolah menengah.

masa saya form 2. sekolah petang.
saya amik aliran arab so selalu setiap hari isnin-rabu ada kelas tambahan.
kelas start pukul 12, so dalam pukul 10 something tu dah kena bersiap bagai.
pukul 11 menapak amik bus awam.. :(

1 hari, lepas sembahyang subuh, lepas tengok mak ayah gi kerja, saya pun dengan girangnya duduk rumah sensorang.
buat laa kerja rumah, sapu sampah, masak bagai..
lepas tu tengah nak masak asam pedas, dalam hati ni terdetik...
ish bestnya kalau boleh dengar lagu anuar zain (saya x ingat laaa lagu apa tapi yang pasti penyanyi dia memang anuar zain).
lagu tu memang femes tahun 2001.

and disebabkan saya tak tau lirik penuh, saya pun nyanyi laaa slow2 kat rangkap yang saya tahu.
sekali, radio umah kita org yang kat hall terpasang betol2 lagu tu and btol2 lirik tu.
memang suara anuar zain.
memang lagu anuar zain.
and kat stesen E FM.
saya ni dah, "aik?radio ke tu?"
"eh, sensorang kat umah ni. mana ada sapa."
haaaa..mati kenapa radio ON.
then berani ni. pergi kat radio, off kan radio pastu biarkan dia dalam mode standby.
then OK je x terpasang balik.

wuaaaaaaaa...takuit...
kenapa camtue.
apalagi, tinggal semua asam pedas, mandi2.
terus bersiap gi sekolah.
hari tu awal laaa pulak pi sekolah.
lastly makan laaa makanan kat kantin tue..

p/s: actually, radio umah kitaorg selalunya dalam mode standby. kalau nak OFF kitaorg cabut or off kan suis jaa..
since dah stanby mode so bila kitorg nak ON kan radio..kitaorg kena tekan 1 button tue. saya x tau pulak kan kalau dalam standby mode boleh ON sendiri. boley ey? tapi tue lah 2nd experience yang saya kena lepas main waktu maghrib tue. so sekarang nie kalau lagu yang saya nak dengar je, sure saya nyanyi kuat2. xda dah nyanyi slow2 or terdetik camtue. seram x kak ton?

thanks k.peej..

regards
~iza~

1 Comments:

Aiex ZERR said... [Reply to Comments]

wah ... kelakar ...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...