Instagram : @peejburhan

datang dan pergi sesuka hati.

hari ni rehat sikit la.
kalau tak straight few days ni ada je benda kena buat.
so today relax sikit.
konon nak concentrate buat kerja rumah ke apa.
takda makna.
aku ni id period pelik2 je.
hari pertama ok takda period pain.
nanti hari kedua teruk gila. hari ketiga ok. ni today teruk balik.
grrrrr. so hari ni ku telan panadol n tidur je.
bangun kejap. tidur balik.
pastu konon nak masak.
elok panaskan kuali. pusing balik nak letak minyak tengok api padam.
cisss abis gas pulak. eeeee menyampah.
dah la kelaparan. so mc d je la kita tadi.

bila dah ok sikit petang baru ku attend segala email ke apa semua tu.
relax sikit la sebab today takda buat postage. esok pun post office tutup so takda apa la.
next week baru aku post segala order nanti.
tapi baru ingat nak relax. sekali order untuk trial set tabita banyak.
stock tinggal sikit so tadi buat la.
sekali syok buat rupanya botol tinggal boleh siapkan 9 set je. cehhh.
takpa weekend dapat stock kita gigih balik.
setakat nak cover orang nak COD weekend ni ada je la stock.

tu takpa. ni menaip ni ceceh datang.
dah 2 hari kot dia punya suara serak garau tu.
rasanya dia tak sihat.
nak bawak vet tadi. tapi tak sihat. takpa esok je.
sian pulak. tapi ada2 je kekucings ni tau.
if ok semua ok. sekor buat hal. berderet lak ada hal.
oit duit turbangggg.
nasib kesayangan.
duit habis kat dorang boleh beli camera seketul.
then depan rumah kat porch ada mak kucing bawak anak dia lepak sini kot.
kitten la. baya anak2 ceceh.
2 ekor kitten. hamagad dah la comel nak mampos dua2.
sekor putih tapi campur ada dark brown sikit2 kat hidung, telinga n ekor tu.
sekor lagi calico. pastu hidung oren memanjang kebawah. mata macam mask of zorro. aaa geram.
Mr.B mengemas kat depan dia masukkan semua ngan mak2 kucing dalam cage.
pastu kemudian bukak balik la. tak nak la kurung sian pulak.
tapi tadi petang mak dia bawak balik anak dia masuk cage. e eh comel je.
takpa la. if dorang happy. biarlah dorang lepak kat luar tu. jadi kucing belaan tapi duduk luar.
bukan buat apa pun la. kita bagi makan n minum je kan.
aku ni dah macam boleh bukak spca dah ni. hahahha. pitams.

aku 1-2 malam ni before tidur rajin pulak layan movie kat viooz.co tu.
memacam cerita la. best2 pulak tu.
tu takpa. kau tau la Mr.B tu. dia ni bab-bab gaduh tu aku tau la kisahnya daripada zaman dulu ku kenal.
tapi sepanjang almost 10 years ni memang takda nampak depan mata ke apa.
kadang saje jugak bagi dia bengang cakap ah cerita boleh la, tah ye tah tak.
hahaha mulut aku memang laser. tapi ye la takkan nak tunjuk depan aku. gila apa.
nway, agaknya tengok action movie la apa sebelum tidur.
semalam tetiba mimpi merepek je rasa.
mimpi tetiba ada orang datang nak tarik kereta kat rumah aku. tetiba!!!
pastu papa n ayol macam nak halang orang tu kena tolak sampai jatuh papa.
sekali tah macam mana rupanya Mr.B dah balik.
dia datang je terus dia fight ok. wahahaha gempak woih mimpi tu.
fight tu sebijik macam movie. wah sungguh hot. stim makcik tengok.
terus rasa teruja ngan laki sendiri. hahaha bengong walaupun sebenarnya mimpi je pun.
hahhah bongok sungguh.

btw ni pics from kesibukan semalam.
restock barang n packing n bergegas post.



nampak tak recycle bag ephyra tu?
lawa kan. warna hitam pulak yang baru ni.
n slight bigger. suka.
sebelum ni if masukkan shaker macam sendat semacam. now dah tak.
so pretty me loike.


ready stock semua ada.
nak sila contact je ye.
minggu ni ingat nak kemas bilik ni.
banyak laci penuh junk. nak campak buang.
so that boleh storage segala envelope ke, paperbags apa semua ni.
amik ruang la benda2 tu.
belum kotak yang berstack2 tepi tu.
harap ada kerajinan.

oit laki den ni tertidur kat depan pc tu.
nak ajak berdating makan ni.
lapaq. nak masak takda gas
ada aku buat maggi pakai air panas macam zaman asrama ni kang.



2 Comments:

Unknown said... [Reply to Comments]

salam kak peej. boleh tak nak tahu dekat mana kak peej beli plastic sarung for pos laju tu?

intandayani said... [Reply to Comments]

tu la kan Peej kalau pkkan duit abis byk kt kucing2 ni.Tapi kte sharing la rezeki yg ade dgn makhluk tuhan tu

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...