Instagram : @peejburhan

cobaaaannnn

hancur luluh hatiku.
tadi tengah beratur nak post barang, daripada belakang rasa badan di cuit-cuit, "auntyyy, auntyyy. nak tanya ada kena amik borang ke nak post ni".
tergamam, "a ah kena isi borang".
lepas-lepas tu dia panggil lagi aunty sebab nak tanya betul ke dia beratur ni.
rasa macam nak jawab ngan tumbukan padu.

aunty kau panggil aku dik?
agak-agak la dik. sikit punya hipster akak ni. wakakakaka.
no aku bukan in-denial. tapi kalau budak sekolah rendah yang panggil ok la.
ni sekolah menengah kot.

kalau ada anak baya dia. maknanya aku beranak umur aku 14 tahun.
agak-agak dik.
mesti adik bukan pelajar cemerlang kat sekolah, abis 'kakak' n aunty' pun tak dapat bezakan.

#dugaanbulanromadhon

6 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

sabar je kan klau bdak sek. men panggil aunty apa ingat kita sebaya mak dia ke!!!

Reena Kamarudin said... [Reply to Comments]

tahanlah dia panggil kak peej aunty. atleast sedap sikit dengar omputih tu
budak sekolah menengah pernah panggil saya makcik "tumpang lalu makcik". sedih sangat hihihihi

yui said... [Reply to Comments]

sabar sis, sabar..
senyummm jeeeee.. hehe

Anonymous said... [Reply to Comments]

selalu gak kena ..kesian org2 yg yg gebu mcm kita ni

Anonymous said... [Reply to Comments]

Jgn salah faham ye... Saya yg dah nak 20 yrs pun selalu confuse nak panggil aunty or kakak. Aunty bukan sebab nmpk tua ke apa,it's just that our relatives i.e. aunties are probably ard your age so,panggil aunty. & cousins kebanyakkannya are about the same age as I am or several yrs older thus, dipanggil kakak.

Jumiyatul said... [Reply to Comments]

homaigot peach. aku mati2 ingat budak skolah rendah. saje je budak tu nak bikin panas kannnn!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...