Instagram : @peejburhan

capek sekali

penat weyh.
saat-saat akhir menderu pulak orders kan.
bangun tidur dengan berpuluh email n whatsapp kena reply.
so siapa yang rasa macam aku tak reply tu.
bagi again. kadang ingat dah reply sekali tak.
tak pun dah kemain type tapi tak tekan send.

pergi post barang hari ni menggila ramai orang.
sampai dapat parking senang.
Alhamdulillah elok ada pokcik keluar kereta dekat je dengan post office.
bersemangat laju aku nak post barang.
terstop depan pintu.
vhatttt? ye line beratur sampai keluar daripada pintu. syabas.
dah la hp aku ni elok sampai post office terus no service. wtf sangat.
bayangkan berjam beratur kau menung je gitu.
nasib tadi belakang aku ada lelaki ni peramah. muda dari aku kot.
baru start online business kot.
so banyak la dia tanya tadi.
pasal beli envelope mana. bla bla itu ini.
so ada la rakan sembang.

balik terus singgah amik stock ephyra.
amik lebih.
budak tu tanya aku simpan stock ke.
takda la simpan sangat. cuma amik lebih.
tapi Alhamdulillah sedozen lebih dah jalan dah.
tak sure akan restock lagi ke tak soon.
macam raya ni nak rehat lama sikit la cuti.
taknak gangguan.
nanti seminggu after raya ke baru kita start balik kan.
see how.
tapi korang nak still boleh la. aku ada lagi stock ni.

oh lagi satu.
postage last aku buat jumaat ni ye.
rabu takda postage sebab aku ada event pulak.
so postage esok, khamis n jumaat.
payment semua by malam sebelum tu.
kau bayar esoknya. lusa tu aku post.

sampai rumah sambung buat kerja menyalin orang buat payment apa semua.
layan segala order.
bernapas kejap few minutes.
aku sort out cookies pulak.
senang orang amik nanti dah siap semua.


baru halfway ni.
tak larat dah. peluh sakan.
kipas siling kat dining area ni rosak.
sebab bumbung bocor.
sampai aku carik la kipas meja. tala sikit. tetap bahang.
tak larat. buat halfway stop.
pastu bukak a/c baring2 relax. tau terlena 1/2 hour.
bangun sambung buat.
ni tart tak cukup.
nak gi restock ni.
so off to mommy's place.

untuk yang nak amik cookies.
sila berbuat demikian by 5th ye.
bagi chance la makcik kuih rehat di saat2 akhir.
or gi dating shopping raya ngan pakcik ke apa ye.
harap paham.

ok sekian. ni pakcik dah tunggu.
tadi dia main game makcik dok bising sebut jom jom jom berkali2.
ni dia dah ready makcik sempat berblogging pulak.


1 Comments:

suezen said... [Reply to Comments]

boleh order lg??

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...