Instagram : @peejburhan

wedding izza & awie

ok sambung entry wedding pulak.
memandangkan ada yang dah tanya kat pic instagram aku.
saje taknak bagi kita senang lenang nak berjalan n happy2 kan.
dah tanya bila nak update pasal wedding izza.
al maklum la lama tak jumpa jonet weyh.
if jumpa pun kejap2 je dapat spend masa sama.
ni dia ada lama sikit ni, harus la masa di penuhkan ngan aktiviti.
tu yang tak berupdate sangat blog.
sebab bila dah kat rumah aku layan buat kerja business kan.
gituh explaination kemain panjang.

anyway, mari cerita.
pagi tu bangun around 9ish am.
kelaparan woih tak makan apa.
last meal was masa malam nikah tu la kul 10pm tu.
dah la eksyen takda bawak bekalan makanan pun apa.
dah la aku mana la tau selok belok melaka nak keluar carik breakfast ke apa.
pukul 10am tu kejut Mr.B n ayol suruh bangun belikan sarapan.
almost 11 tu baru la kita orang breakfast makan roti canai n teh tarik :D
pagi tu hujan lebat sangat. Alhamdulillah by 11ish macam tu dah tak hujan n elok panas.
elok panas apanya. panas terik.

so bersiap apa semua. around 1ish bergerak la kami. nak dekat kul 2pm gak kot.
elok sampai sesama ngan pengantin.
tapi biar la pengantin berbusy2 di arak ramai.
kami terus menuju ke meja buffet. hua hua buruk perangai.
makan n jumpa sedara mara sikit.
pastu aku n noy berkampung kat atas.
kawasan rumah melaka ni sangatttt la besar.
siap ada kawasan cafe ni. kita orang lepak situ. sebab banyak kipas. heheh.
so sebab aku ni kan ngan cuaca panas terik memang tak serasi bersama.
so jangan harap la aku nak bergerak sakan ke apa.
pics memang takda langsung.
ni pic aku cilok dpd camera papa, hua hua hua.
then ada few pic vain of coz aku amik sendiri la.
n pic yang aku amik dpd instagram izza tadi.





laki aku memang tak duduk diam.
merayap je dia.
amik pic sana sini.
layan orang sana sini. layan pakcik makcik.
dia kan ramah tamah.
baguih. tak macam aku, aku ni memang anti social sikit.  ;p






laki aku ni dah la tinggi.
pastu boleh lak berdiri kat step.
dah la menggalah macam tu.
again pic macam dia gergasi amik pic ngan midgets. haha




last call sebelum balik amik pic ngan pengantin.
nasib ada pic, kalau tak memang blogger tak berjaya sungguh aku ni.
pemalas tahap maksima sangat.










untuk reception ni pun baju by tessa n make up by faressa CLICK HERE.

nonoy n P.G petang tu jugak balik sebab P.G esoknya ada show ke apa.
kita orang stay.
esoknya balik memang cramp weyh bontot.
dah la penuh kan kereta.
pastu jalan jam macam nak gila weyh.
dpd air keroh slow gila traffic sampai ke area nilai.
gerak maghrib nak dekat kul 12 baru sampai. gila kau!
nasib bukan aku yang drive. keh keh keh.

selamat pengantin baru to izza n awie.
semoga berbahagia n kekal sehingga hujung nyawa.
ni dia dah pindah umah baru. nanti nak serbu la. hew hew.



2 Comments:

farra8979 said... [Reply to Comments]

lawa la baju izza... ^^

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

comel je nmpk konsep wedding diorg. so nais!! xD ahaha sm la, husbandku jugak sorang yg ramah tamah. lagi ramah tamah drp kta.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...