Instagram : @peejburhan

update dark water.

semalam aku mintak Mr.B tanya kat abang am yang meniaga kat atas umah aku ni.
kalau dia ada kawan plumber ke apa.
takda. dia kata dulu dia pernah buat kat rumah dia. kena rm500.
agak-agak la der.
mampus weyh kalau rm500.

no way.
pagi tadi papa ada bagi contact plumber dia.
suruh tanya harga dulu baru proceed.
ok subuh sangat.
tunggu aku bangun nanti call.
tak sempat weyh.
tau-tau tadi tak dapat tido terkangkang pun.
laki ku call kata plumber on the way dah.
what?
kelam kabut bangun.

pastu laki ku kata maybe rm200 ke rm300.
woih apa ke mahal sangat.
tapi memang tu standard harga if panggil plumber kan. pitam ahkak.
so ni dah sejam lebih dia mengodek benda tu.
sebab tak jumpa saluran ni keluar mana.

aku rasa semuanya bermula salah contractor yang renovate toilet hari tu.
bangang nak mampus.
patut saluran tu direct straight ke bawah bebetul bawah shower tu.
takkkk. contractor tu buat saluran baru seberang tempat shower.
so saluran jadi macam ke bawah sikit je, then straight melintang ke arah shower tu, then situ baru ke bawah.
bongok tak bongok tak.
memang masa hari tu dah ada masalah air turun lambat ni. benci aku.
tapi tetiba after few days ok pulak.
tapi kali ni memang melampau la sampai dark water apa bagai.

tu takpa, tu takpa.
laki ku ni apa aku cakap kan taknak dengar. degil tau.
padahal aku tau la selok belok umah, dah aku yang 24/7 kat sini kan.
luar tepi bilik air ni macam ada saluran gak.
laki ku kata saluran tu connected ngan bilik air.
memang tak la. tu saluran untuk air dpd bumbung kot.
sebab dulu kawasan tu adalah utility area. macam tetiba tengah rumah terbukak je.
tapi arwah atuk dulu renovate buang dinding bla bla. jadikan ruang makan besar la.
then bahagian bumbung ada awning boleh bukak.
eh paham ke?
yang pasti saluran tu memang takda kena mengena la ngan toilet.

aku cakap laki ku taknak caya.
bila plumber kata takda kena mengena baru nak caya.
pastu dia tanya mana air pergi.
aku kata depan.
Mr.B kata bukan.
degil sangat eee rasa nak tumbuk * ewah berani ke?*
dia kata kat dapur.

eee i tau la. belakang takda kena mengena.
belakang tu untuk dua sinki kat dry n wet kitchen tu. T______T
again plumber tengok check sana sini memang takda kena mengena la.
ssshhhhhhhhhhhhh...*tetiba rasa nak bertukar jadi ular n patuk manusia*
berkali-kali aku kata depan.
aku tau la. kan selalu depan umah ada macam besi 4 segi besar tu.
memang ke situ la dorang pergi.
memang if orang guna bilik air situ yang bunyi!

dah takda solution sangat baru nak caya cakap aku kan.
so ke depan. memang ye la kat depan!
pastu buat la kerja.
guess what?
kenapa tersumbat?
kenapa air slow?
kenapa sampai dark water?

sebab di jumpai ada dua spender dalam saluran tu ok!!!!!
siapa la manusia bangang yang buang spender woi?

Mr.B: ada spender yang. 2 lak tu.
me : ke tepender (spender) oling (darling) tu? oling tu terbeyak (terberak) dalam tuar (seluar)
Mr.B : tak ah. ite tu tak pernah buang situ.

hahahaha lawak.
tak menafikan terberak. tapi menafikan buang spender je. hua hua hua.

pastu laki ku bebel-bebel kata bodohnya contractor la apa.
ada ke buang spender la apa.
aku takda nak salahkan.
mana nak tau siapa punya kan.
umah ni umur dah 30 lebih tahun kot.
dah memacam manusia datang. sewa n all.

me : i rasa maybe orang flush dalam jamban. rumah ni dulu jamban cangkung. so orang flush.
him : yang ni tuala wanita pun jumpa ni. ada perempuan ke duduk sini.
me : ada la. dulu student cina pernah sewa ramai. ada family je dah 3-4 family. ada la perempuan.
him : kat rumah kot. buang je la. apesal nak flush?
me : mana u tau orang umah yang buat. tah-tah tetamu datang. terkencing ke berak. takut. nak coverline so dia flush la.
him : eeee bangang.

oh ye. ni jumpa lagi ye seluar dalam seketul.
eh apa ke bangang. dorang ni buat pertandingan siapa paling terel flush spender ke apa ni?
tak tau la ada lagi ke tak tu.
masih mengerjakan projek mengorek saluran tu.

to who ever yang pernah duduk menyewa sini or buat perangai masa dok umah ni.
damn u!!!!
i hope tiap malam kau akan mimpi spender berketul2 lemaskan muka kau.
hahaha tetiba.

ok la. tu je.
nanti rajin i is update lagi.


9 Comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said... [Reply to Comments]

hahaa.. macam2 lah kan kerenah org ni

Capt Lalok said... [Reply to Comments]

PEEJ, AKU sakit perut gelak nih...nasebbb aku tak pernah menetap di negeri tu..ahahahahaha

selamat mengira sepender yer peej..

~ Huda Qamar~ said... [Reply to Comments]

hahah...dia ingat jamban kg pun kalau flush terus menjunam masuk tangki. hish kalau rumah beli ni kalau boleh selai rambut pun jangan termasuk saluran tu. menangis la kalo sumbat boleh banjir rumah.

kalau sumbat benda2 camtu boleh buat sendiri jugak guna drain snake kalau tak salah aku nama dia. harga tengok la panjang mana. aku punya 10m dlm 30++. kalau yg pendek utk sinki tu murah la sikit. kalau rumah sendiri rela la aku nak korek. kalau rumah sewa/rumah org tak sanggup aku =P

Jumiyatul said... [Reply to Comments]

serious aku gelak2 sorang2 baca post ni. kelakar laki kau kate kau yang terberak! keji nao ehh! hahahahaha!

P/S : Peach, kalau kau masih mencari citer nak donlod, you can try Bates Motel. Best gak. tp kene tunggu 2 nd la pulokkk

HaNa NyoTa uHArA said... [Reply to Comments]

hahahahaaha...ketawa sampai satu opis dengar.. kelakar la harini punye cerita..seriussss!!!

Ai Artkid said... [Reply to Comments]

hahaha..memang kelakar lah kan bersaing spender sape paling bnyak buang dlam jamban. Lol!!

Korg laki bini memang sangat kelakar tau..ada je kerenahnya..hehehe

Jojet said... [Reply to Comments]

dulu masa dok otel, mmber period kantoi buang spender dlm toilet. dia igt dia da flush, xde kesan bukti, tetiba aku masuk nk mandi aku jerit terus, sape punya spender ade darah nih??????? terus ckp die punya then amik buang dlm tong sampah. aishhhhh..die mls nk basuh kot? terus campak dlm toilet bowl. jenis benda sendiri pon nk geli. padahal ko punya kot!

WaniGhani said... [Reply to Comments]

omak aii...byk nyee spender...!! dah mcm asrama pulak jumpa pad bila toilet sumbat...hohohoho

Pinkwatch said... [Reply to Comments]

hahahaha ahahahaha ahahahahahah THIS IS DAMN FUNNY!!! couldn't stop laughing!! hahahahahaha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...