Instagram : @peejburhan

sodappp.

antara benda yang aku happy if balik melaka ialah makan.
cea melaka je konon.
bukan memana pergi pun asal dapat makan aku happy ke?
hua hua.

so hari tu masa pergi tu benda yang memang dah plan nak ialah makan ikan bakar.
please la sotong tepung buat ku termimpi mimpi.
amik kau amik tamak nak mampuih.

so ke alai crystal bay n restoran alaa kassim tu la.
mak ai dah la cuti lama.
pastu sabtu lak tu. memang ramai nak mampuih orang.
parking pun pusing 2 kali baru dapat.
nasib dapat depan n dekat area gerai.
takda la mama jalan jauh ke apa.
sampai nasib ada meja.
tu pun meja tak berkemas la. cecepat cop.
ramai betul manusia situ.
ramai satu hal la. menunggu makanan tu tak sanggup tu.
sebab 1st time pergi dulu pergi kul 11ish macam tu.
so takpa la. tak ramai n takda la lama.
ni sampai kul 8ish.
time orang mmg dinner. rasanya.
rasa nak amukan la dia punya slow tu.



memula ceria la kan.
lepas tuuu????
nasib ada budak round2 jual buah2 potong.
n ada otak2 ni.
alas la sikit perut.
after sejam lebih baru dapat makanan lain ok.



:: siakap 3 rasa ::

:: sambal tumis udang ::

:: ikan pari bakar with sambal ::

:: perempuan amarah sebab lapar terlampau ::


paling bengang.
dah sampai makanan nak tunggu nasi lemak pun berjanggut.
sekali dapat 5 bungkus je. sorang satu.
mintak lagi dia kata baru nak masak. dah abis. bolehhh?
so makan la ngan nasi putih je. cisssss.


:: sotong goreng tepung ::

tamak gila amik banyak.
bukan apa aku dah amik banyak gila.
ingat nak buat goreng tepung n sambal tumis.
tetiba ayol kata nak udang.
tu aku amik udang 15 ketul.
malas nak letak balik sotong.
so semua buat goreng tepung. amik kau banyak gila.
siap bungkus bawak balik.
takpa sedang buat makan ratah2.

walaupun lambat tapi puas hati la makan.
sodap je.
walaupun laki aku tak abis2 cakap lagi sedap "asam pedas mak ngah".
whatever dude.
punya la aku semangat nak dia rasa makan sini.
dia boleh kata tak best la apa. tumbuk kang.

satu lagi excited pergi sana sebab lunch nak makan asam pedas kat bandar hilir. yippaaaa.
paling terkenang asam pedas daging tetel.
tapi so sadddd.
sampai sana again ramai orang kena tunggu few minutes gak.
sekali asam tedas tetel takda ok. tengah buat n lambat lagi siap.
uwaaaa. kalau cepat siap boleh gak bungkus bawak balik KL kan.
takpa la. makan asam pedas pari. pun sodappp je.







tolonglah siput sedut masak lemak tu is to die forrrr.
sedap pedas menangis.
aku siap lepas abis makan nasi n all.
mintak semangkuk lagi.
pastu dok ratah tu je. heaven. love love love.
walaupun tak dapat asam pedas tetel.
dapat siput sedut tu terus gendang gendut senang hati jugak.

satu lagi yang buat trip kali ni best adalah sebab akhirnyaaaa aku dapat rasa ini.


coconut shake.
ye la sana sini kecoh kot.
setiap orang pergi melaka kemain coconut shake bagai.
yang aku? nama je kampung melaka. balik time raya ke apa.
aku tak pernah tau ok kewujudan benda ni.
sampai la lately orang asyik letak je pic.
aku tanya la ayol apa benda tu.
ayol kata takkan tak pernah rasa. tak pernah laaaaa!!!
nak jugak.
sekali masa pergi umah mak ngah before balik KL.
izza tau ramai nak datang. dia beli banyak gilaaa.
so dapat la rasa apakah coconut shake ni.
ok memang sedappp. sukaaa.

so puas hati la apa nak kat melaka semua dapat masa last trip.
nyam nyam nyam.


8 Comments:

sHieDah SmiLeY said... [Reply to Comments]

kedai kat banda hilir tu mg sedapppppp gile!!

ana kimi said... [Reply to Comments]

dah la tengah lapo ni, baca pulok entry ni, ayoyo~ mkn megi un, jadi la, hehe

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

woih terliur, woih :P

Anne mahli said... [Reply to Comments]

oh asam pedasss,sedapnya kamu...
trus teringin nak makan asam pedas tgh2 malam ni...sobs

khadijahzulkefli said... [Reply to Comments]

kak peej... kat kedai tuh pye asam pedas tetel mmg tbaiklah.. kalo semangkuk tuh sy bleh abeskan sorang..hihi

nqr said... [Reply to Comments]

titew sukew rantai awok

korie said... [Reply to Comments]

fuhhhhh sedap lapar dohhhh

korie said... [Reply to Comments]

fuhhh sedap...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...