Instagram : @peejburhan

orang tidur. aku?

aku ni kalau dah malas.
memang tahap horror punyalah.
malas tahap tertinggi nowadays adalah masak.
tau tau ape ke hal la malas sangat.
asyik la makan luar je.
sampai tahap tak tau nak makan apa dah.
dah la makan luar bukan all the time sedap pun.
biasa je kan.

pastu terasa ke tidak puasan bila makan.
macam kau nak rasa tertentu.
kau nak kepedasan tertentu.
tak dapat macam kau nak. sobs sedih.
takleh jadi. dah la makan luar bukan murah.
dah la tak berapa kayo kan.
ok fine masak la kita.

so tadi lepas maghrib aku keluarkan udang.
terasa nak masak sambal tumis.
pedas plisssss.
perut lapar. tapi nak gerak masak tu kemain la malas.

later kul 10 Mr.B kata dia nak keluar gi atas lepak ngan kawan.
aku kata nak masak kot jap lagi.
dia tanya masak apa. aku kata la sambal tumis udang kot.
terus dia kata modipnyoi. (sedapnya)
dia kata dah lama tak makan aku masak. 

banyak laaaa.
hari tu dia yang kata aku masak tak sedap la apa.
now nak kata sedap la. lama tak makan la apa.
down aku hari tu tau.
cecepat kata sedap n dia suka aku masak. 
tau takpa. kah kah.
itu yang kita mahu. pujian. *kembang2 hidung*

sebelum keluar siap dia pesan jangan habiskan.
tinggalkan dia nanti dia balik makan.
so gigih uols memasak tengah malam. kah kah.
gigih sebab perut lapar. n muak dah aku makan luar ni.
so taraaaaaa...

orang kul 10 malam dah atas katil nak tidur pun.
aku boleh memasak n makan. kau mampu?
alaaa apa sangat kul 10 kan.
dulu aku siap memasak kul 2 pagi ok.
saiko gila. patut la gemuk sepanjang zaman katanyaa

barang dapur banyak abis.
tak pergi beli lagi.
nak buat telur dadar pun takda telur.
tengok ada dalam fridge sayur kubis je.
ok kubis goreng kita.
tak best la makan sambal tumis semata kan.
kena ada geng baru kepuasan maksima.
so siaplah masakan kita.

sebelum makan kasi snap pic.
upload sana sini. biasalah orang mental kan.
pastu siap whatsapp Mr.B pic n cakap, "siap boss".
pastu menikmati kesedapan n kepuasan masakan sendiri.
makan pejam mata.

10 minutes lepas tu Mr.B balik.

me : majat moling (lazat darling)
him : majat (lazat) ke?
me : tangot tangot (sangat2).
him : moling(darling) tu hantar gambar tu tepat2(cepat2) ite(kita) tu alik(balik) oling(darling).
me : moling tu mocuit(pecut) ke?
him : a ah.

hahahhaha. kelakar.
ni baru lepas dia makan.
aku dok ngadap ni.
tetiba dengar dok tepuk2 tangan sebelah ni.
bila aku pandang tetiba dia buat tepukan apa tah pastu two thumbs up.
amboi over.
hihuhihu.



5 Comments:

doll said... [Reply to Comments]

bak kata orang minang (ke?) moncongkam jiwo seyy nengok lauk samba udang pagi2 nie..

tp adalah hepi kan masak simple laki makan bertambah siap puji melangit!

WaniGhani said... [Reply to Comments]

peeja...apakah bahasa yg korang laki bini guna ni? minangkah?? *akuyangnaif*

Ai Artkid said... [Reply to Comments]

wwuuuu...sambal tumis udang pedas, merah memikat...kecur sehhhh~
Majatnyaaaaa~

hOtMaMa said... [Reply to Comments]

ko kelakarkan?? gemok sepanjang zaman katanyer.. hahaa.. patut la aku pun cam tu.. *nangess!

intandayani said... [Reply to Comments]

dulu aku plg suke da tido pstu terjage terus pk sedapnye lauk aku masak td..pstu terus g dpur mkn then smbg tido..haha..tp skrg tak lg la..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...