Instagram : @peejburhan

La Boca La pitam

last week ke pavi. sebab nak tengok fast n furious 6.
dah beli ticket online.
amik kul 10.10pm
tapi time tu aku kat umah mama.
by the time balik umah siap apa semua.
gerak pun dah kul 9pm.
sampai tah kul berapa. jalan jam kat jalan tun razak.
ngan tak dinner.
shitt.
so pergi singgah makan kat la boca.
senang la malas fikir.

order pasta sorang satu n air.
harapan cepat siap. cepat makan lalu kita bergegas ke cinema.
nasib memang cepat.
sedap pun boleh tahan.



close up muka.
oh pic ni semua takda pakai effect yea.
sebab malas nak edit.
hari tu aku ada tengok keywords orang google muka peejburhan sebelum pakai tabita.
amboi gigih tau.
pastu ada kawan bagi tau reader tegur dorang, siap tanya memang muka aku sama macam pic yang aku selalu upload.
ke aku edit lebih ke apa.

jawapan. kadang aku edit. tapi pakai effect je la.
n aku takda pun app segala camera 360 ke apa semua tu. eh tu ke nama.
tapi nak kata kulit aku perfecto takda la.
biasa je. mata tetap panda terlampau.
mungkin camera ni menyayangi diri ku jadi dia bagi nampak macamkan memancar2 kulit.
padahal biasa je kot.
tapi Alhamdulillah takda la masalah yang kronik ke apa.
tapi still ada rasa rasa berdebar bila customer datang amik barang nak perati muka kau ke apa.
sebab ku rasa ku biasa sahaja.

eh korang tau tak cerita pasal blogger singapore tu.
yang dia buat sponsor advertorial. pergi facial.
sekali muka dia jadi sangat horror. CLICK HERE.
terus aku macam trauma sangat ok.
aku memang daripada dulu kulit sensitive sangat.
aku memang takda la pergi facial ke apa semua.
infact until now aku tak pernah pergi facial seumur hidup aku. aku takut.
sebab aku tak tau produk apa orang guna. ok ke tak ngan muka aku kan.
elok takda masalah kang memacam jadi tak pasal.

sebelum pakai tabita aku memang takda la menjaga muka ke apa.
takda pakai segala produk ke apa.
sebab muka aku memang pelik2, nanti jadi gelap la, naik gatal la apa kalau tak kena.
nasib ngan tabita ni serasi pulak n ok.

hoi lepas baca pengalaman blogger tu lagi takut kan.
sian sangat la. tak dapat bayangkan macam mana dia rasa kan. Nauzubillah.
so lepas ni nak buat iklan kena hati2 kan.
Alhamdulillah 2 weeks back aku pakai produk le chantique shope tu takda apa.
serasi la ngan kulit aku. :D
sebab tu i is takut nak try memacam produk
dah selesa ngan tabita n ephyra ni stick je la kan.

gila melalut entry aku tetiba cerita pasal muka. kah kah.
ok sambung.


:: watermellon n banana milshake ::



perangai aku sekarang kan suka order or shopping tak tengok harga.
makan laju-laju.
mintak bil laju-laju.
tengok bil kena serangan jantung jap.
4 benda atas ni je makan. total rm104 kau!!
gila mahal kan.
tah aku rasa mahal la.
selalu kalau takat pasta n air makan berdua pun if makan at dome ke, ben's ke, la bodega ke apa2 la rasanya mesti rm70+ ke apa.
lepas bayar pitam jap.
ok memang sedap. tapi kau makan dalam keadaan laju n gelojoh tak dapat menikmati pun.
pastu duit terbanglah.
selamat tinggal la boca.
memang i is no go anymore.
riggghtttt. entah2 nanti pergi lagi. *lap peluh*



5 Comments:

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

gila mahal RM104!! kalau kat restoran thai tu dah boleh dpt set ikan siakap, tomyam, ayam, macam2.. hihi. dah, pasni pangkah la boca :P

Jumiyatul said... [Reply to Comments]

Peaacchhhh! Sakit otak aku tengok blog mu MAKANAN SEMUA NAMPAK SEDAP!

Jojet said... [Reply to Comments]

aku geli tgk muka awek tu, moga cepat2 sembuh, kesian gila..rasa nk suruh die tepek bedak sejuk je, xyah pakai dah ape2 ubat..pastu tenyeh kulit kayu manis..ok, tak lawak.

linda said... [Reply to Comments]

Pija....


Skeriiiii sgt ohhh baca pasal blogger Spore tu...meremang vulu roma iol baca >.< kesiannya jadi mangsa keadaan...

strawberi said... [Reply to Comments]

perghh..takutnya..
ekceli mmg prnh jadi kt diri sndiri,..tp tak secepat blogger spore tu
pernh bli satu set produk..konon dr jepun..mmg teruk sgt muka...tapi mkn masa sebulan jugak kot..slowly la..jd teruk..
then gi satu klinik kt phileo damansara...doc tu ..mmg the best...acne stop dalam tempoh sebulan..tp parut lmbt sket la...
bli brg 400..berubat abih 5k...huhu

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...