Instagram : @peejburhan

hari ni tenang sikit. kot?

semalam sangat la busy weyh.
sampai tak sempat nak update blog kan.
semang takda masa nak buat apa pun.
bangun je. duduk kejap reply segala email ke apa semua la.
then confirmkan ngan customer dorang nak pick up barang pukul berapa.
dah settle bab tu.

tengok stock pulak.
berkurang dah stock ephyra.
orang beli banyak dpd ready stock.
so semalam tambah lagi stock premium n trial tu.

elok sampai office oceanlife.
parking tepi elok belakang lori tengah hantar stock ephyra.


teruja tengok.
ye la kalau tak berapa lama takda stock kan.
sakit jiwa di buatnya.
so ni bila nampak banyak macam ni.
rasa macam takda la risau ke apa.

then amik stock.
rasa nak masak.
tapi macam malas. sebab banyak ni nak kena packing.
so order mc d je.
nasib la aku tak masak. if masak mmg confirm aku lambat siap packing semua.

ye office lawa-lawa selesa.
tetap la aku buat kerja kat ruang tamu kan. kah kah.
sebab apa? panas woih jerebu.
atleast depan ni ada aircond. keh keh keh.
by the time aku start arounf 1pm. settle siap around 4ish macam tu kot.
maybe aku yang lembab kot.
tapi tak gak.
tau la kucing banyak umah aku.
bertempik2 aku marah dorang.
ye la orang busy dorang nak menagih kasih sayang.
rimas ok. n payah nak buat kerja.
tengok la pic atas tu. salah satu action scene la tu.
maybe dia ingat aku anjurkan pesta mountain climbing ke apa kot.

sambil pack tu sambil layan hp.
bukan layan online ye.
layan customer la.
ada nak order.
ada yang nak tanya itu ini ke.
ada yang nak pick up ke apa.
gituh la.
sampai at one point aku dah takleh layan sebab nak siapkan semua.
later dah settle segala apa benda malam baru aku reply balik semua.
kalau tak, tak siap kerja aku.

ingat today tenang sikit la.
takyah ke mana la maksudnya.
just tenang di rumah ngan email, whatsapp ke apa.
takda makna.
ni check even baru restock semalam. tapi ni kena pergi lagi amik barang.
i is pitam.

tapi tu tak kisah.
kejap je.
tapi takkk. ni noy ada kat umah aku.
dia later nak suruh aku hantar pergi setiawangsa sebab charger hp tertinggal. bolehhhh???
grrrrr.
oh n aku kena tinggalkan stock sikit kat sana.
aku bukan apa.
ikutkan aku taknak korang amik sana.
sebab taknak susahkan parents aku. sebab dorang bukan sihat kan.
dah tua lak tu.

tapi tu la masalahnya ada some yang tak tau cara nak datang umah aku.
korang ni pun. apa kata korang download app waze weyh.
bagus gila. ada hp apple ke, samsung ke apa2 la. download la.
kau type je confirm jumpa ok.
filla yang nun jauh kat seri kembangan pun selamat sampai umah aku.
aku yang tak tau seri kembangan kat mana pun selamat sampai umah filla hari tu. kagum aku.
tu takpa. ada some yang prefer amik sana sebab rumah kat setiawangsa jugak.
ok la paham.

boleh adjust.
tapi bila yang last minute bagi tau ni payah.
tak pun orang yang dah janji nak amik time n date yg bagi tau.
tetiba tak datang. tak inform lak tu.
sian weyh parents aku tunggguuuuuu je.
padahal dorang boleh tidur n rehat. tapi sebab tunggu orang amik dia takda tidur ke apa.

mama kan tak dengar.
so kalau orang nak datang aku memang akan bg fb msg kat dia.
inform la sekian2.
call papa memanjang tak angkat. elok campak phone tu.
so mama je harapan. tapi untuk pesan la.
untuk pass barang mmg papa, dia yang akan dengar orang tekan bell ke, bagi salam ke.
mama memang tak dengar la kan.
if dengar pun benda yang high pitch. tu pun sayup je dia dengar, katanyer.

so ini berlaku semalam.
bila last minute within 1 hour ada orang bagi tau nak amik kat setiawangsa.
aku suruh amik kt rumah aku, dia taknak.
sebab later nak naik terus duke.
ok suka hati.

mula2 aku message mama.
selalu laju reply. ni takda pun. mana ni. tak online ke.
call papa. 4-5 kali tak angkat. grrrrr.

elok adik tu kata dia otw.
aku ckp la pergi je la dik.
if ada kereta sonata tu ada la dorang kat rumah.
maybe tertidur ke apa. tekan je bell banyak2 kali.
later dpt msg dpd mama.



haha lawak pulak memikirkan.
kesian pun ada.
so untuk customer ku. if nak amik sangat kat sana.
make sure bagi aku awal yea. sehari awal ke la atleast.
tak pun few hours before ke.
so dorang boleh prepare ke apa.

kalau boleh amik kat umah aku la.
bukan susah sangat pun la.
kedai makan banyak atas tu. lepas amik if malam, pergi la makan sekali. hahaha.
unless korang nak urgent, aku lak membusy je, brg ada je kat umah parents aku.
so aku akan suruh amik kat sana la.

ye la aku hanya manusia biasa.
kadang rasa takda program.
tetiba ada hal nak kena buat ke.
tetiba kawan ajak keluar ke.
nak jugak i keluar dpd terperap je kan.
so yeah?

ok la, nak masak. lapar la pulak.
later ada customer nak amik barang n aku kena keluar restock barang.
buhbye.



4 Comments:

Filla said... [Reply to Comments]

aku sokong waze... aku orang paling buta jalan pon boleh sampai umah kau kan peej kannnnn...heheheh

Teh Tarikk said... [Reply to Comments]

banyak nye stock!!!!

WaniGhani said... [Reply to Comments]

comel je bahasa aunty reply msg kt FB..haha..

Marina Monroe @Nanie said... [Reply to Comments]

hehehehe no problem, mama sentiasa ada ajer dirumah, cuma kenkadang tu tertido keletihan or tak sihat.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...