Instagram : @peejburhan

from 2 to 6

dah lama tak proper update pasal kekucings kat rumah aku.
yang korang kenal of coz la ceceh n mochi kan.
mochi memang nakal melampau takleh tahan.
degil tahap tarzan sangat perangai rasa nak pitam aku.
sebijik perangai nenek dia si yoki tu.
unlike ceceh yang lady like tu.
dia ni sampai aku confuse kau ni betina ke jantan sebenarnya ni.
kalau dia dalam kehidupan manusia confirm jadi tomboy ni. hua hua hua.



:: sangat la penyibuk. mana pergi mesti ada je dia kacau. pastu orang tak layan buat muka kesian lalu tertidur ::



:: ceceh yang memang selalu buat hal sendiri je. tak suka nak rapat ngan kau ke apa. panggil la bagai nak gila takda nya dia layan. tapi kalau ngan Mr.B dia kalah. pantang nampak kelibat or dengar suara kemain laju pergi n nak lepak sesama. pilih kasih betul. patut la nama pun kaseh. ::



:: tarzan sangat kan perangai. nak duduk depan tv macam tu. pastu kepala ke kiri ke kanan if ada bergerak ke apa. macam paham je. :: 

kan hari tu aku ada bagi tau aku bela lagi dua ekor kan.
tujuan amik sebab sian tengok 2 tu lepak dalam cage je kat rumah mama.
plus aku nak carikkan mochi ni kawan.
supaya kurang sikit tarzan dia tu. takda la jakun sangat perangai.
sebab dia punya tahap tarzan tu ceceh pun macam dah benci kat dia.
asal dia datang kacau ceceh confirm kena sergah ngan ceceh.
siap macam dah keluar bunyi nak gaduh tu.
bengang gak ngan ceceh yang kau benci sangat anak kau ni dah kenapa?
rupanya ceceh preggy time tu. patut la timing lain macam.

so perkenalkan. Milky n RiRi.
ala ingat tak dulu yang ada ku cakap kucing beranak kat umah mama tu.
yang lahir chinese new year tu.
yang yin and yang tu. dah besar ni aku la bela.
yeay.

memula memang payah la nak sesuaikan dorang.
kemain garang ceceh n mochi.
riri n milky tu relax je.
sian bebudak tu.
tapi now dah ok. semua leh get along.


May 27, 2013 | Ze katz by peejburhan on Keek.com




:: Milky ::


:: RiRi ::

Riri tu memang dpd mula dah manja sangat.
yang milky tu menggelupur sangat perangai
nampak kelibat orang laju dia pecut masuk bawah meja.
nak dapatkan dia kemain susah. sampai kena angkat2 la sofa ke meja.
but now dah ok la.
dah tak takut n manja dah.
tapi takleh challenge riri punya manja la.
over the top.

ada je sibuk ngiau2 tah apa dia nak ngadu.
filla datang di jilat2 nya tangan.
hari tu ada customer datang rumah Mr.b siap jemput masuk umah.
laki aku memang pantang jumpa orang semua dia ajak sembang. haha.
so riri siap datang n berdiri kat bahu that girl ok.
sian n rasa bersalah aku.
sibukkkk gila.





comel gila n manjaaaa kan.
dah la bawah badan dia tu ada bulu putih tau belah bawah.
nampak macam dia pakai panties lak. hahah. comel.
nanti la if rajin aku snap pic.
pastu dia macam area atas mata. bulu kurang ke, or memang warna cerah ke.
aku tak sure. tapi certain angle akan nampak macam dia ada kening. haha lawak.

tu takpa.
tu takpa.
kan hari tu aku cerita ceceh beranak kan.
n aku tak jumpa anak dia tu kan.
later that evening aku jumpa.
n to my surprise.



hamagaddddd.
ada 2 ekor ok.
mana datang lagi sekor?
sebab malam sebelum tu memang takda.
n siang sebelum tu memang takda.
adakah after 24 hours baru keluar sekor lagi.
gila kau punya labour pain ceceh.
tak sure la if memula sekor tu tersorok tempat lain ke apa.
dah la yang second ni debab kemain.
eee ta tahan aku.



nice kan.
daripada ceceh sekor je aku buhsan.
tetiba dia beranak dapat mochi.
pastu aku tambah lagi 2 ekor.
n now???!! aku ada 6 ekor kat rumah.
rasa nak pitam gak memikirkannya.
sebab aku mana biasa banyak macam ni.

me : sayang nanti anak dia dah besar kita give away yea.
Mr.B : mana boleh.
me : banyak sangat la sayang.
Mr.B : takpa la. mana boleh bagi. sebab ite (kita) tu tengok anak meceh (ceceh) tu tekor (sekor) tu kombam (tembam) macam moling (darling) tu je.

boleh alasan dia?
apa kena mengena.
tapi masalahnya memang ye punnnnn.
tak tahan aku tengok sekor ni.
sumpah tembam melampau.
aku rasa dapat baka ceceh kot. akan cari jenis macam ceceh tu.
sekor lagi jenis biasa macam mochi tu.


tengok gambar kiri bawah tu.
eee gemuk di sudut macam tu.
rasa nak penyetkan je. takleh tahan.

nasib baby lagi ni.
kalau dah besar nanti?
hoiiiii banyaknya kucing woihhhhhhh.
confirm lepas ni aku spay ceceh ni.
takleh blah ok senyap2 je mengandung kau ni.


3 Comments:

despicablyanonymous said... [Reply to Comments]

wahhhhh ramainyaaaa :) meriah

i like a lot of cats tapi bila banyak (max i pernah jaga 4 ekor) rumah bau litter haha pakai la yg mahal punya pun, maybe sbb duduk apartment kan

pastu bulu terbang horror ok tapi u untung dpt husband rajin :)

cuma i suggest u kena pakai air purifier sbb dander depa (when byk ekor) will not b good for health, my vet ckp kalau ade sinus/allergy kena mandikan the cats once a week, haha takde kuaso den

intandayani said... [Reply to Comments]

elok la spaykan je..kt rmh ni skrg pun da de 10..nasib la jejantan tu da buang telornya..hahaha..ni pun da tak larat rasanya ngan bebulu dorg bersepah..penat hoiii ari-ari nak kene vacuum..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

geram je kucing2 ni kn.. diog mcm manusia jgk, ada mcm2 karakter. tp yg paling obvious adalah bulu2 yg bterbangan dlm rumah. klau lipat baju atas karpet, confirm tetiba melekat bulu kt baju haha. kne rajin vacuum & perati kot2 ada terberak kencing dlm rumah.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...