Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : main waktu maghrib


salam kak peej,

i'm ur new silent reader...hehehehe..
welcome to the club(clap..clap)..
actually agak best laaa blog akak nie.. funny, catchy...
ok2..straight to the point...
for expose mistik column saya ada gak pernah mengalami kejadian camtue..
hampir2..citanya camnie..

dulu time kecik saya memang nakal..
kalau balik kampung mmg x penah lekat kat umah...
ada jaaaa nak main dgn jiran2..
jiran2 plak bau2 bacang dgn famili...
so dah pangkat sedara sepupu laaa kan..

ok then one school holiday tue saya balik kg kat loqstaq..
time tue cousin2 pon balik..
mmg happy sgt..tambah2 cousin dr KL..mmg susah nak jumpa dia org nie sbb jauh kan..
saya dok penang dia org KL..
kadang2 cuti2 camnie or raya jaaa jumpa..
umah nenek kita org belakang tue dlm 80m kubur..
belakang kubur sungai..
depan kubur dlm 50m cam tu umah maksu kita org..
belakang umah maksu ada tanah terbiar..
dia org wat tanam jagung, tebu, pisang..
means balik rumah nenek, rumah maksu then ada tanah wat tanam2 then kubur...

one day kita org main laaaa polis n pencuri tu (main yg kena sembunyi2 pastu kena kejar2 tu)..
bahagi 2 kumpulan..
kumpulan pompuan.. kumpulan laki..
mula2 kita org laaa jadik pencuri..
pastu suma dah mati..
then time jadik polis tu, yg laki jadik pencuri (kumpulan laki ada 2 org jaaa, perempuan ada 4)...
saya dok cari laaa sepupu saya nie..
pastu pergi la lalu sebelah umah maksu..
pastu saya nampak 'org' tengah berselubung lari laju gila..
lari pon tunduk2..
time tue memang x terpikir pon itu 'org' laen..
oh,azan pulak masa tue...
saya ingat sepupu saya sebab fizikal macam dia (actually sepupu saya sorang nie tinggi)..
saya pon dengan laju nya lari kejar dia sambil jerit nama dia suruh berhenti..
pastu memang dah nak tepuk dah 'org' tue.. (rasanya 'dia' slow kan langkah if x macam mana saya boleh nak tepuk 'dia' kan)..
by that time saya pon jerit laaa nama sepupu perempuan saya sorang sbb nak bagi tau saya dapat tangkap abg dia..
nasib baik time tu gak sepupu2 saya yg lain panggil wey, abg kat sini laaaa hang lari ligan sapa?...
pastu saya pon cam eh, tadi abg laaaa...
then saya toleh2 balik.. mmg xda.. hilang.. 
tinggal pokok jagung jaaa...
pastu suma pakat lari masok umah nenek..
saya demam mlm tue..
ya allah nasib baik sepupu saya panggil..
kalo x, saya rasa saya dah tepok 'org' tue..
tah2 nampak muka dia kalau dia berhenti and toleh...ya allah..ngerinya..

so sekarang saya pon dok cita laaaa kisah saya nie kat kwn2..hahahhaa..
mak saya pon pernah gak cakap kat adik2 saya..
dulu masa time raya.. kita org gi beraya umah sedara nenek+atok..
kg2 kita org nie belakang sungai..
mak saya cakap.. saya pernah nampak org melambai2 kat sungai.. hmmmmmmmm...
tapa saya x pernah ingat pon..
maybe time tue kecik lagi kot..
xpon saya dah tengok muka dia and memori saya hide dari saya..
jgn bagi ingat (CSI kan suka wat camnie kalo diorg soal siasat org yg trauma then org tu x ingat kejadian, yes i'm a fan of CSI..heheheh)
say just ingat yang 1 nie jaaa...hahahaha...

ok lah kak peej, thanks sbb baca...

salam,
regards,
~iza~


0 Comments:

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...