Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : dalam kereta


Assalamualaikum Kak Peej.

Saya ni silent reader akak..
Suka baca pasal expose mistik walaupun saya mmg seorang penakut tahap dewa...
Saya nak share cerita yg terjadi kat saya baru2 ni.
 
Ceritanye begini...
Selasa malam rabu yg lepas ( 15/01/2013) saya pegi karaoke kat redbox sunway pyramid sebab meraikan besday kawan saya yang dok kat area situ.
Kuar dari redbox dalam kol 1 lebih camtu la kan.
Sebabkan xde paking yang dekat masa sampai kol 9 lebih tadi maka saya paking la kat area perumahan sebelah sunway pyramid tu.
Dalam perjalanan menuju ke kereta dgn 2 org kwn , kami pun sembang2 gelak ketawa kutuk mengutuk pasal kejadian dlm karoke tadi.
Lepas tu saya nampak ade satu family cina ni tgh bako something kat 1 corner...saya abaikan je sbb saya tau depa tgh sembahyang walaupun dlm hati ni rasa seram.
Dalam pada cuba mengabaikan tapi kepala ni tetap gak tertoleh2 tgk ape lagi dorg buat..
Bodoh giler kan..Dasar penakut tapi tetap gak nak amik tau.
 
Tetiba ujan renyai2...saya pun berlari2 masuk kereta.
Tengah idupkan enjin keta, kawan saya yg A tegur sbb ade bau terbakar.
dia ckp cam bau rambut terbako.
Saya pun ade gak bau tapi tetap mengabaikan soalan si A lepas tu si B pulak cakap bau rambut terbako tu cam dalam keta saya.
Sumpah mmg betul bau tu cam dalam keta.
Saya pun kuar semula nak hidu bau udara luar dgn dalam kereta...
mmg kat luar kereta xde bau tu...
Tapi bila masuk kereta ade bau nye...
malas nak menambahkan rasa takut saya cuba la jadi selambe.
Saya cakap bau rambut korang kot. kan tadi korang merokok giler x hingat.
 
Lepas tu saya teruskan perjalanan nak balik ke bangsar.
Keluar je dari simpang saya pun masuk ke jalan besar lalu bawah flyover buat u-turn kat depan ss13 subang jaya tu.
masa lalu depan bhp petrol (pyramid sebelah kiri) tetiba kawan saya cakap ade kereta proton inspira merah follow kereta saya.. dia bim bim lampu. 
saya abaikan jugak. dalam ati ntah2 perompak.. dah terpikir nak carik tempat ramai org utk berhenti tapi bila tengok jam dah 2 pagi tempat mana ajer yang ramai orgkan.. 
saya teruskan juga perjalanan nak masuk  tol NPE..
Lalu kat bawah terowong..Tetiba inspira merah tu makin dekat dan makin laju..
Lepas tu dia potong kereta saya suruh ke tepi.
Saya nampak family cina yang tengah sembahyang kat corner perumahan tadi..
dalam hati dah cuak giler.
Pehal plak korang tahan aku ni..

Bila saya ke tepi dan berhenti kan kereta serta merta family cina tu pun menerpa ke arah kereta saya dan suruh keluar...
Kami bertiga x kuar keta.
Sebab takut dorang nak merompak.
Zaman sekarang ni kalau nak merompak x kira sapa pun kan..
Saya cuma turunkan sikit cermin kereta kemudian tanya pehal korang tahan kereta aku..
Maka si nyonya tadi pun cakap la...

" lu org kena kuar kereta sekarang juga "
Si A jwb " pehal nak kuar? auntie mau rompak sama kami ke?"
"bukan la. buat apa mau rompak lu orang. Kami pun orang kaya ma " jwb anak lelaki nyonya tu
" bis tu pehal suruh kami keluar " saya pulak yg tanya
" mendiang bapak i ada dalam kereta u " jawab anak lelaki nyonya td.

serta merta kami bukak seat belt terus meroyan keluar kereta.
Si A sampai tersungkur sebab takut punye hal...
Tetiba ade sami budha pegi belakang keta saya.
Dia pun sembahyang ntah pape... bako itu bako ni... pusing keliling kereta.
Dah setel baru dia cakap tadi masa kami lalu dorang tengah sembahyang hantu.
Mendiang si ah seng (bukan nama sebenar) ni tetiba suka tengok kami terus roh dia nak ikut kami balik...
Sebab tu la family si ah seng ni kejar kami. dia xnak pape hal jadi pada kami dalam kereta.
 
masa dengar tok sami cakap camtu rasa nak pitam pun ade.
memang x terkata la perasaan kami time tu...
Lepas dorg suh kami balik terus la saya pusing kereta semula menghala ke bandar sunway...
bincang dgn A dan B yg saya xnak balik.
Saya nak tido hotel.
Maka kami pun carik la hotel murah sebelah sunway pyramid check in kat SUN IN Hotel..
Takut punye pasal nak balik rumah... sbb lepas hantar si A dgn B balik pantai dalam saya kena drive sorang2 balik rumah kat bangsar...OOOO TIDAK!!! 
X sanggup saya nak menggadai nyawa balik sorang2 kol 3 4 pagi...
kalau dulu memang saya xde hal tapi lepas kena kejadian x diingini ni saya memang x rela nak drive sorang2.

Walaupun esoknye rabu (16/01/2013) masing2 kerja terpaksa la kami E.L...
Dan kalau kak peej nak tahu sampai sekarang kereta saya masih berbau busuk walaupun dah 4 kali saya pergi cuci kereta.
Ada jugak kawan2 cina saya mencadangkan supaya kereta saya di jual sebab katanye dah x de ONG...
kalau ikut kepercayaan masyarakat dorang, bila roh masuk dalam keta mungkin kereta boleh eksiden or asyik rosak sebab dah kena badi roh.. 
ntah la... saya pun susah nak cakap..
cam sayang nak jual kereta ni..baru je 2 tahun saya pakai inchek swift ni..huhu.
 
Ok kak peej. tu je cita saya...
tapi memang 1st time kena dalam hidup mende2 camni..
sorry kalau panjang or akak x berapa nak paham.
Saya x reti bercerita dengan menulis...
kalau berdepan saya terer la...hihihihi

- Nina Aziz -

18 Comments:

~e. said... [Reply to Comments]

Huwaaa scarynye!! Bace tgh2 mlm plak tu.

aNNe bOo said... [Reply to Comments]

Ok seram!

HaniShaklee said... [Reply to Comments]

buat ayat yaasinla simbah kat kete,,,selalu2 pasang ayat quran dalam kereta..nanti lama2 hantu tu panas la..nnt dia pun tak nak kacau dah.. kena wat pendinding untuk diri sendiri.. jangan terlalu asyik dengan hiburan.. dan perkara2 yg lagha,,

Miss Brenito said... [Reply to Comments]

hoi seram hokayyyyy... giler rrr

intandayani said... [Reply to Comments]

ok dlm byk2 expose mistik yg ko post ni paling wat bulu tengkuk aku meremang..terasa weh smpi skrg..

WaniGhani said... [Reply to Comments]

Fuhh...nasib laa nampak...kalau diorg xnampak xtau la apa jadi...seram btol...

Ms. Wanniey said... [Reply to Comments]

ok... ni seram...

Lya Colours said... [Reply to Comments]

ok ni seram. bleh tak roh tu follow siap naik kereta

cikyuyiyui92 said... [Reply to Comments]

tegak bulu romaaaa!

Jumiyatul said... [Reply to Comments]

moral of the story, jangan parking tepi rumah orang babe...

Shahrizat said... [Reply to Comments]

adehhhhh

Shahrizat said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
FARYN said... [Reply to Comments]

kena pegi jumpa mana2 ustad soh pulihkan kereta tu balik..

ana kimi said... [Reply to Comments]

ok, syg kereta tu kalau nak jual, hee

Acid Voice said... [Reply to Comments]

ajak la hantu tu pi karaoke...mesti lepas tu dia x ikut balik sebab leka menyanyi...hehehe...

HaNa NyoTa uHArA said... [Reply to Comments]

ok..scary... seriuss

Ita Shadila said... [Reply to Comments]

Aku gelak okeh baca citer ni! X jd nak takut sbb ayat "knapa mau rompak u org, kami pun kaya"

Qaseh Izara said... [Reply to Comments]

duh....ni paling seram yg aku baca!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...