Instagram : @peejburhan

Expose Mistik: Batu Caves


Hi peej..i ada kisah nak share dengan u ni...
kisah ni baru je mak i cerita dekat i..17.06.13
Kisah ni mak i yang cerita masa i lepak dengan abah n mak kat hall..
Mula cerita pasal ape tah...tetiba kuar cita pasal hantu..ouh baru ingat i
tanya dorang betul ke Bunian tu wujud..Pastu abah i cakap memang wujud pun...
kerajaan besar dia kat Gunung Jerai, Kedah..Kampung i tu kot hoiiii...
Lepas tu berbalik la cerita pasal kat kawasan rumah family i tu,...kitorang duduk
tepi bukit tau...tepi batu caves...tapi yang sebelah belakang la...bukan  yang dekat wel wel tu..tapi
kawasan belakang dia...batu caves kan banyak bukit dia...
Memang kawasan tu keras...kat belakang rumah i ada 1 pokok yang besar..memang 
x boleh tebang pon..so ade la sorang hamba Allah swt ni.Abang Man nama dia..
dia g bersihkan kawasan belakang rumah dia sampai la ke atas bukit tu..
so kawasan tu jadi terang la sikit..terang tu i x kisah...yang mak i cerita 
ni yang i kisah sangat..
Cerita ni abg man cerita sendiri dekat mak i...
Satu hari tu tengahari rembang okay ..waktu zohor la kot kan...rembang mak i cakap..
Abg Man ni naik atas bukit tu nak buat ape tah...dia nak naik sikit je tapi
dia boleh x sedar yang dia dah naik sampai atas..pastu dia boleh plak 
blur macam mana dia boleh sampai atas..Nak turun da teragak2 dah..tinggi kot dia naik tu
pastu dia duk la berehat sekejap kan..masa berehat tu dia mencangkung pastu pandang bawah...
tiba2 dia nampak macam ada benda melintas...zupppp laju je...daripada ekor mata la dia tengok tu..
Memang dia pandang keliling la kan...tp xdek pape..
 tetiba dia dengar ada orang jerit panggil nama dia...tekejut la si bg man ni..rupanya
Cik Mat panggil dia...Cik mat ni dia boleh tengok sikit benda2 ni..Dia jerit suruh abg man ni turun cepat2 
dari bukit tu...Abg man ni terpinga2 la sebab nada Cik mat tu panggil dia macam marah..
Bila dia da sampai bawah barulah Cik Mat tu gtau dia..
dia cakap Si Jepun tu asyik perhatikan je Abg Man ni...da lama da..dia asyik perhatikan Abg man ni..
tak taulah sebab ape dia attack abg man ni kan...sebab sebelum kejadian tu pun dia selalu naik
bukit tu bersihkan semak samun belakang rumah dia...satu hari tu dia naik pastu dia rasa macm ada org
tolak dia dr belakang..ape lagi tersungkur la member ni kan...
Dengar je Cik Mat cakap mcam tu..
Meremang la bulu roma abg man tu kan...Sebab mesti Jepun tu nak carik geng..
 3 bulan lepas dekat bukit tu ada satu Foreigner Jepun datang daki bukit tu...dia berlima kot rasanya..
bila sampai dekat tengah2 bukit tu pegangan dia terlepas..
dia jatuh dari bukit tu lalu mati depan rumah Cik Minah..Kepala dia pecah..Abis darah terpercik dekat
tiang rumah Cik Minah ni,.Cik Minah pulak sejak peristiwa berdarah tu tepat pukul 2-4 pagi mula la
dia dengar ada bunyi orang menangis depan rumah dia...i syak kan mesti roh dia gentayangan 
kan sebab nak cari mangsa..takuit...sampai x bule tido tau semalam..
Ni i copy paste gambar dari sebuah blog..gambar kejadian
Adik i ada kat belakang tu..semak je nak tgok..
Itu je lah cerita pasal hantu jepun..Cara i cerita ni memang x takut sgt kot...
tapi kalau u oll dengar mak i yang cerita meremang abis segala bulu yang ada kot...
Tapi ini memang kisah benar tau...tarak tipu punya!!
Sorrylah kalau cerita ni tunggang terbalik..i macam tak reti pulak nak cerita macm mana...
okay lah tu je..nanti ada cerita baru i cerita lagi...cerita ni pon i ada tulis dekat blog i..hehe
http://l0llalici0us.blogspot.com/2013/06/seram-hantu-jepun.html

2 Comments:

Capt Lalok said... [Reply to Comments]

weh..seram nih..

helmi radeen said... [Reply to Comments]

boleh sy tahu dimana area rumah tn yg tmpt org tu jatuh mati tu.. hrp dpt wsup sy 01137398938

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...