Instagram : @peejburhan

dark water sangat


i is stressssssss.
semalam malam tak tau la apesal.
tetiba aku tengok laki aku dok la nak betulkan saluran kat toilet.
sekali today noy n jonet mandi air lambat turun.
Mr.B kata dpd smlm sbb tu dia nak betulkan.
ok la takpa. lambat turun. kau tunggu kejap. turun nanti ok la kan.

tetiba tengah pagi ni laki aku dok kebek lagi benda tu.
pastu kemain jolok itu ini macamkan dia plumber.
aku kata tu bukan kerja kita. kita mana tau nak buat benda ni.
kena panggil plumber.
takkk. dia buat jugak.
kemain dia kata tersumbat la. banyak kotoran la. tanah ke apa.
yang pasti hitam2 la dia semangat korek.

aku memang malas nak layan dah.
tu takpa. after maybe an hour or two.
aku nak gi toilet. guess whatttt niggasss?
dah macam dark water dah toilet tu.
air langsung taknak turun n kotoran hitam yang dia dok jolok tu bertakung2.
aaaaaaaa. bengangnyaaa.
elok boleh turun slow. ni macam takda harapan nak turun je air.
bengang tak? bengang tak?
aku nak kencing ni.
kalau umah ni toilet banyak takpa.
tu la satu2 nya ok.
grrrr.

now what?
tengah pagi mana nak ada plumber.
esok baru boleh panggil.
kalau plumber free. kalau tetiba busy ke apa.
dah la aku sorang nanti. aku orang sembarangan tak kenal memang aku penakut.
ishhhhhhhhhhhhh...
dear rumah, why u do this to me?

p/s: dark water tu macam cerita hantu tu. memang air hitam gitu. scary kan. ada aku kencing tepi longkang je ni kang. aku ni dah la penggeli tahap gaban.

p/p/s: pack barang balik umah mama kang.

p/p/p/s: ok now tetiba rasa nak terberak. great.

5 Comments:

Lizzie Yasmin said... [Reply to Comments]

Pi kedai hardware lar, beli chemical apa tah.. untuk cuci saluran air tue. Tuang je. After afew hour dah ok dah.
Dia bagi larut sagala mak nenek ada dalam paip tue. Ko tanya je, orang kedai.

Lizzie Yasmin said... [Reply to Comments]

Pi kedai hardware lar, beli chemical apa tah.. untuk cuci saluran air tue. Tuang je. After afew hour dah ok dah.
Dia bagi larut sagala mak nenek ada dalam paip tue. Ko tanya je, orang kedai.

Lizzie Yasmin said... [Reply to Comments]

Pi kedai hardware lar, beli chemical apa tah.. untuk cuci saluran air tue. Tuang je. After afew hour dah ok dah.
Dia bagi larut sagala mak nenek ada dalam paip tue. Ko tanya je, orang kedai.

Jojet said... [Reply to Comments]

wakakakakakakakakaka! itu je mampu..klw aku dulu suka isi gara banyak2 dlm lubang air tu sebelum tido, pastu campur clorox..esok pagi aku curah air lelaju, pancut kan lelaju guna getah paip, menjadi! tp ini dah melimpah dark water tu, aku tak tau la kan, hahaha..

HaNa NyoTa uHArA said... [Reply to Comments]

hhhahhahaa macam kelakar plak.. ceria terus baca entry you pagi ni..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...